۰
رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان نیک‌شهر مطرح کرد؛

شعار هلال‌احمر، عمل به‌جای حرف است

عملیات امدادرسانی و نجات به‌عنوان اولین اولویت جمعیت هلال‌احمر در سطح بین‌الملل است و آموزش نیرو و آشنا ساختن آنها در تمامی لایه‌های اجتماع به‌عنوان ضرورتی کاری مطرح است.
شعار هلال‌احمر، عمل به‌جای حرف است
سیداکبرعلوی رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان نیکشهردرگفتگو بااستال پرس بیان کرد: جمعیت هلال‌احمر یک سازمان غیرانتفاعی ایرانی و عضوی از نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر است و در داخل کشور ایران و در برخی موارد در دیگر مناطق جهان به فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه فعالیت دارد. این سازمان دارای سازمان‌های زیرشاخه‌های متعددی است که طیف گسترده‌ای از خدمات پزشکی بهداشتی آموزشی و امدادی را در بر می‌گیرند.
 
وی افزود: تاریخچه جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران: دولت عثمانی در سال ۱۸۷۶ از معکوس رنگ‌های پرچم خود یعنی هلال‌احمر در زمینه سفید برای جمعیت ملی خود استفاده کرد که بعدها بسیاری از کشورهای اسلامی آن را به‌عنوان نشان جمعیت ملی خود به کار بردند. جایگاه جمعیت هلال‌احمر از نظر عرف بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است. صلیب سرخ و هلال‌احمر بین‌المللی بزرگ‌ترین شبکه بشردوستانه غیرسیاسی و امدادرسانی جهان محسوب می‌شوند.
 
علوی اذعان کرد: امروزه در سطح بین‌المللی یکی از معیارهای سنجش میزان فعالیت‌های بشردوستانه و غیرسیاسی در هر کشور وضعیت جمعیت هلال‌احمر و صلیب سرخ و عدم وابستگی و غیرسیاسی بودن آنهاست.عنوان سازمان بین‌المللی که باهدف تحقیق و علوم‌انسانی به حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی بر طبق موافقت‌نامه ژنو در سال ۱۸۶۴ میلادی و در نتیجه تلاش ژن هنری دونان سوئیسی تشکیل شد، صلیب سرخ است.
 
این مقام مسئول عنوان کرد: در سال ۱۸۶۲ ژن هنری دونان کتاب خاطره‌ای از سولفرینو را شرح داد و خواستار تشکیل جمعیت های امدادی داوطلب برای تسکین آلام این گونه آسیب دیدگان از جنگ شد.پیشنهاد داد که خدمت به زخمی های نظامی، فعالیتی بی طرف محسوب می‌شود محسوب می‌شود و انجمن ژنوی امور عام المنفعه با علاقه وافر از پیشنهاد وی استقبال کرد.
 
وی افزود: در نتیجه، کنفرانس بین‌المللی با شرکت نمایندگان ۱۶ کشور در ژنو تشکیل شد و موافقتنامه ۱۸۶۴ برای بهبود وضع مجروحان و رنجوران نظامی میدان جنگ تدوین شد و به امضای نمایندگان ۱۲ دولت از کشورهای شرکت‌کننده رسید. در آن بی طرف شمردن متصدیان خدمات پزشکی نیروهای مسلح، رفتار انسانی با زخمی‌ها و بی‌طرفی غیرنظامیانی که داوطلبانه به کمک مجروحان جنگ می‌شتابند و نیز علامتی بین‌المللی به‌منظور مشخص‌شدن اعضا و وسایلی که در این راه به کارمی روند پیش‌بینی‌شده بود.به‌خاطر ملیت دونان، صلیب سرخ بر زمینه‌ای سفید به تقلید از پرچم سوئیس به‌عنوان نماد و علامت آن انتخاب شد.
 
 رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان نیک‌شهر تصریح کرد: در سال ۱۹۶۳ میلادی در ۸۸ کشور جهان جمعیت‌های ملی صلیب سرخ پدید آمد و همچنین دو گروه بین‌المللی دیگر نیز مرکزشان در ژنو دایر بود. یکی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که در سال ۱۸۶۳ تأسیس شد و مرکب از ۲۵ تن از بزرگان سوئیس بود که هنگام جنگ به‌عنوان میانجی‌های برطرف و خدمت می‌کردند و دیگری اتحادیه جمعیت‌های صلیب سرخ در سال ۱۹۱۹ تأسیس شد و هدفش کمک‌های متقابل و همکاری و توسعه فعالیت‌های مربوطه در زمان صلح بود.
 
 علوی در ادامه گفت: فعالیت صلیب سرخ بین‌المللی از پایان جنگ جهانی دوم توسعه فراوانی یافت. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که مقر آن در ژنو قرار دارد سازمانی است بی‌طرف، بی، غرض و مستقل که وظیفه منحصراً بشردوستانه آن عبارت است از: حفاظت از زندگی و کرامت قربانیان جنگ و نیز خشونت داخلی و یاری‌رسانی به آنها. فعالیت‌های کمیته بین‌المللی بر پایه مقررات حقوق بشردوستانه استوار است و در موارد سیاسی، دینی و عقیدتی بی‌طرف است.
 
 تأسیس در ایران
 این مقام مسئول اذعان کرد: دولت ایران در سال ۱۳۰۱ جمعیت ملی خود را تأسیس کرد؛ ولی به‌جای استفاده از نشانه صلیب سرخ و یا هلال‌احمر، علامت شیر و خورشید سرخ را به‌عنوان میزان جمعیت خود انتخاب کرد علامت شیر و خورشید در کنفرانس ژنو در سال ۱۹۲۹ به‌عنوان نشان سوم مورد حمایت بین‌المللی به تصویب رسید. ازآن‌پس ۳ نشان صلیب سرخ، هلال‌احمر و شیر و خورشید سرخ به‌عنوان نشانه‌ای رسمی بین‌المللی شناخته شد و نهایتاً در متن کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو مصوب ۱۹۴۹ به‌عنوان نشانه ۳ گانه بین‌المللی که تحت حمایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه قرار دارد به تصویب رسید.
 
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۵۹ دولت ایران با ارسال نامه‌ای به دولت سوئیس به‌عنوان امین و نگهدارنده قراردادهای چهارگانه ژنو اعلام کرد که استفاده از شیر و خورشید سرخ را به حالت تعلیق درآورده و به‌جای آن نشان هلال‌احمر استفاده خواهد کرد. ازآن‌پس جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران به جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران تغییر نام یافت.
اهداف جمعیت هلال‌احمر را چنین بیان کرد: علوی
 تلاش برای تسکین آلام بشری و تأمین احترام انسان‌ها، کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم و صلح و پایداری میان ملت‌ها، حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها بدون درنظرگرفتن هیچ‌گونه تبعیض میان آنها
وظایف جمعیت هلال‌احمر این‌گونه گفت: رئیس جمعیت هلال‌احمر نیک‌شهر در خصوص
 ارائه خدمات امدادی در هنگام بروز حوادث و سوانح طبیعی مثل زلزله سیل و غیره در داخل و خارج کشور، ارائه کمک‌های اولیه در حوادث غیرمترقبه به‌وسیله امدادگران، برنامه‌ریزی و اقدام در جهت آمادگی مقابله با حوادث و سوانح و آموزش عمومی در این زمینه، ارسال کمک و اعزام عوامل امدادی و درمانی به سایر کشورها در صورت لزوم، کمک به امر توان‌بخشی و ارائه خدمات اجتماعی در جهت تسکین آلام آوارگان - پناهندگان، معلولین، ایجاد حس تعاون تفاهم دوستی و نیکوکاری بین مردم، تلاش در جهت تسکین آلام بشری و کمک به‌سلامت و دفاع از ارزش‌های انسانی، اداره امور جوانان جمعیت و توسعه مشارکت جوانان در تصمیم‌گیری‌ها و فعالیت‌های مربوط به آنها، آموزش آنان جهت آماده ساختن در انجام خدمات امدادی و عام‌المنفعه، کمک به تهیه دارو و وسایل و تجهیزات پزشکی موردنیاز مراکز بهداشتی درمانی و آموزش کشور با موافقت وزارت بهداشت.

علوی در خصوص اقدامات یک‌ساله هلال‌احمر شهرستان نیک‌شهر بیان کرد:

حوزه امداد و نجات
 امدادرسانی و اسکان ۱۶۷ خانوار آسیب‌دیده ناشی از آتش‌سوزی منزل مسکونی تعداد نفرات اسکان داده شده ۱۸۰ نفر، امدادرسانی و اسکان ۲۶۴ خانوار آسیب‌دیده ناشی از بارندگی و سیلاب تعداد نفرات اسکان داده شده ۳۱۲۴ نفر، امدادرسانی در تصادفات جاده‌ای (تعداد تصادف ۱۳ مورد، تعداد نجات‌یافته ۳۱ نفر، درمان سرپایی ۳۹ نفر، تعداد فوتی در صحنه ۲۳ نفر، تعداد افراد اسکان داده شده ۱۹ نفر، تعداد نیروهای امدادی ۱۲ نفر)، برگزاری شش  مانور به مناسبت‌های مختلف از قبیل پنجم دی‌ماه سالروز زلزله بم، هفته کاهش بلایای طبیعی، هفته پدافند، مدرسه ایمن و جامعه تاب‌آور، پوشش امدادی مراسمت ملی از قبیل: راهپیمایی ۱۳ آبان‌ماه، ۲۲ بهمن و روز قدس.
 
 عملکرد حوزه جوانان:
 وی افزود: فراخوان عضویت و ثبت‌نام حضوری، راه‌اندازی کانون‌های چهارگانه (دانشجویی، طلاب، دانش‌آموزی و روستایی)، تشکیل زنجیره‌ای انسانی نه به اعتیاد در هفته مبارزه با مواد مخدر، توزیع غذای گرم،  غبارروبی مزار شهدا، توزیع ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده به مناسبت هفته دولت، شرکت در برنامه‌های پویش۱٠٠ (طرح ملی نهضت سبز) و کاشت نهال در محوطه اداری و میدان ورودی شهر، شرکت جوانان در برنامه‌های ملی از قبیل: ۲۲ بهمن، ۱۳ آبان و روز قدس.برنامه‌ها اجراشده سالروز تأسیس سازمان جوانان: پاک‌سازی محیط‌زیست، اجرای ایستگاه نقاشی، برگزاری کلاسه‌ای آموزشی، جذب نیروی جدید اجرای برنامه‌های ورزشی.
 
 عملکرد حوزه آموزش:
 این مقام مسئول عنوان کرد: برگزاری ۱۰ دوره کمک‌های اولیه تعداد فراگیران ۲۲۵ نفر، برگزاری ۴ دوره پایه داوطلبی تعداد فراگیران ۱۱۳ نفر، برگزاری ۱۳ دوره آمادگی در برابر مخاطرات تعداد فراگیر ۳۱۲ نفر، آموزش دانش‌آموزان پایه هشتم در هشت مدرسه در قالب طرح ملی مدارس (دانش‌آموزان  آماده در شرایط سخت)، آموزش دانش‌آموزان پایه پنجم و ششم در قالب طرح همتا هر مربی ۱۱۲ دانش‌آموز
 
 عملکرد حوزه داوطلبان
 وی افزود: اجرای پروژه ارمغان مهر توزیع ۵۲٠٠پک لوازم‌التحریر باارزش ریالی 5 میلیارد و 200 میلیون ریال، اهدای ۶۶ واحد خون توسط اعضا و داوطلبان، اهدای ۱٠ دستگاه برای دانش‌آموزان مدارس به مبلغ یک میلیارد ریال در قالب خانه هلال گرگان، توزیع ۷۲۰ سبد غذایی در قالب هلال رحمت مبلغ 5 میلیارد و 40 میلیون ریال در اسفندماه و آستانه ماه مبارک رمضان، توزیع ۱۰۰ سبد غذایی بین اتباع بیگانه (افاغنه) به ارزش یک میلیارد 500 میلیون ریال، کمک بلاعوض خدمات درمانی به مددجویان واریز به‌حساب آنان به مبلغ چهارمیلیاردی 200 میلیون ریال بوده است.
 
کد مطلب: 428998