به مناسبت سالروز تشکیل سپاه؛

اقدامات سپاه در سیستان و بلوچستان/ از ویزیت رایگان بیش از یک میلیون نفر در بیمارستان های صحرایی تا بازسازی 126 مدرسه در اردوهای جهادی

4 ارديبهشت 1395 ساعت 13:44

سپاه پاسداران سیستان وبلوچستان از ابتدای تاسیس در تمامی عرصه های مختلف همواره پیشتاز بوده و بدون در نظر گرفتن موانع و مشکلات، با سعی و تلاش مضاعف، موفقیت های چشمگیری در اجرای ماموریت ها داشته است.


 به گزارش پاپایا،به نقل ازعصر هامون، مجموعه مردمی و مقدس سپاه و بسیج از ابتدای تشکیل تاکنون همواره در اجرای فرامین ولی امر مسلمین با ایمان، تقوا، ایثار، اخلاص و عمل به هنگام پیشقدم بوده و تمام تلاش خود را در جهت اجرایی شدن منویات ولایت به کار بسته است.
مجموعه سپاه پاسداران در تمامی عرصه های مختلف همواره پیشتاز بوده و بدون در نظر گرفتن موانع و مشکلات، با سعی و تلاش مضاعف، موفقیت های چشمگیری در اجرای ماموریت ها داشته است. در عرصه جنگ سخت و دفاع مقدس تقدیم هزاران شهید، جانباز و ایثارگر، شاهدی بر ولایتمداری و ولایت پذیری این نهاد مقدس است و در عرصه جنگ نرم و اقتصاد مقاومتی نیز به عنوان سربازان خط مقدم، مردانه تلاش و کوشش همه جانبه نموده اند. سپاه پاسداران سیستان و بلوچستان همواره در خط مقدم فعالیت های فرهنگی، جنگ نرم، اقتصادی و امنیتی حضور چشمگیری دارد از جمله اقداماتی که سپاه سلمان سیستان و بلوچستان در آن نقش به سزایی داشته است مسائل امنیتی و محرومیت زدایی از سطح استان است. از آنجایی که استان سیستان و بلوچستان از استان های محروم کشور است که همواره با کمبودها و مشکلاتی روبرو است که وجود این کمبودها بسیاری از اهالی این مناطق را با دشواری روبرو کرده است.  در سال های اخیر اردوهای جهادی دانشجویی به منظور سازندگی و محرومیت‏‌زدایی و تاسیس بیمارستان های صحرایی در نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان باعث رفع بسیاری از محرومیت ها در این نقطه کشور شده است و گامی بسیار مهم در رفع محرومیت از این مناطق محسوب می‏‌شود.

اعطای 23 میلیارد تومان وام قرض الحسنه جهت اشتغال مسئول بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان وبلوچستان با بیان اینکه براساس بیانات مقام معظم رهبری تحریم‌های اقتصادی آخرین حربه دشمن برای ضربه زدن به این نظام الهی است، افزود: سازمان بسیج سازندگی اولویت برنامه‌های خود را تحقق این سیاست‌ها در سطح روستاهای کشور قرار داده است.
سرهنگ علی اکبر جعفری با بیان اینکه نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وظیفه بسیج سازندگی را در عرصه خدمت‌رسانی به سراسر کشور دو چندان کرده است، اظهار داشت: پس از ادغام جهادسازندگی و کشاورزی، مقام معظم رهبری در سال 1379 فرمان تشکیل سازندگی را به بسیج اعلام کردند.
سرهنگ جعفری با اشاره به اهداف و رسالت سازمان بسیج سازندگی افزود: غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان، آشنایی با فرهنگ کار و محرومیت‌زدایی، کاهش فشار اقتصادی، خدمت‌رسانی به روستائیان و اشتغالزایی به‌صورت دائم و موقت برای جوانان، عمران و آبادانی در کل کشور از اهداف تشکیل سازمان بسیج سازندگی است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان عرصه‌های فعالیت بسیج سازندگی را 12 عرصه بیان کرد و افزود: بهسازی و زیباسازی مدارس، علمی و آموزشی، نهضت سوادآموزی، فنی و حرفه‌ای، کشاورزی، بهداشت و درمان و عمران و آبادانی ، محرومیت زدایی، اشتغال زایی عرصه‌های فعالیت بسیج سازندگی را تشکیل می‌دهند.
وی ادامه داد: بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان در زمینه محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در امسال 23 میلیارد تومان وام قرض الحسنه به صورت 4 درصد را در 12 عرصه در اختیار بسیجی و غیر بسیجی اهل تسنن وتشیع قرار داده است که به نوعی همه افرادی که در زمینه اشتغال در روستاها و شهرها می توانستند کاری انجام دهند شامل این طرح شدند.
جعفری بیان کرد: امسال مطابق برنامه ریزی ها، 23 میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی به صورت قرض الحسنه ارائه شده است تا از هر مذهبی امکان بهره وری از آن را داشته باشند.
این مسئول هدف از اعطای این وام ها را کمک به چرخه غذایی ماندگارو امنیت چرخه غذایی عنوان کرد و گفت:در بحث صنایع تبدیلی یکی از عمده مشکلات استان بحث دور ریزی محصولات است که در این زمینه نیز با هماهنگی کارخانه های مختلف دستگاه هایی را وارد کرده ایم تا بصورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم تا محصولات پِرت خود را عرقگیری، اسانس گیری و تبدیل به ضایعات این چنینی کنند.
وی در ادامه این مطلب افزود: در این راستا در ۱۹ شهرستان سیستان و بلوچستان نمایشگاه اقتصاد مقاومتی با هدف شناسایی محصولات خانگی، صنایع دستی و تولیدات بومی بر پا شد که نقش بسزائی در معرفی آثار استان در پی داشته است.
سرهنگ جعفری از دیگر اهداف واگذاری این تسهیلات را مهاجرت معکوس از شهر به روستا عنوان کرد و گفت: ایجاد تولید و کار برای درآمد زایی خانواده ها وایجاد بازارچه های مجازی که بصورت اینترنتی و شبکه های داخلی تحت عنوان شبکه خوشه ای کشوری درهر شهرستانی موجود است تا مصرف کنندگان بتوانند موجودیت تولیدات را در هر نقطه ای داشته باشد لذا با ورود به سامانه خوشه ای کشورمی توانند محصول مورد نیاز خود را به همراه مشخصاتی که مد نظر دارند از نوع و کیفیت محصول و... در آن مشاهده کنند و بطور مستقیم اقدام به خرید کالای خود کنند که حُسن این کار نیز حذف دلال و واسطه گرها همچنین ارتباط دو طرفه تولیدکننده ومصرف کننده است که کمک به چرخه غذایی کشور نیز خواهد کرد.

مرمت و بازسازی 126 مدرسه در سیستان و بلوچستان
وی در ادامه تصریح کرد: در بحث فروش نیز در 19 شهرستان با همکاری شرکت نگار نثر که از شرکت های وابسته به سازمان بسیج سازندگی می باشد بازارچه های اقتصاد مقاومتی را راه اندازی کرده ایم که این بازارچه ها چون محصولات بسیج سازندگی ارگانیک است و طرفداران مناسبی دارد فروش مستقیم را در دستور کارخود قرار داده اند.
جعفری صادرات محصولات مازاد بر نیاز استان وکشور را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و گفت: اگر تولید بیشتر از حد ظرفیت استان و کشور باشد آن محصول بصورت کشوری به کشورهای هم جوار اتریش،روسیه، افغانستان و پاکستان نیز صادر خواهد شد. وی اضافه کرد: بسیج سازندگی جهت محرومیت زدایی در استان از تمام ظرفیت ها ( دانش آموزان، دانشجویان، پزشکان، مهندسین و... ) استفاده می کند که امسال با استفاده از این ظرفیت ها بالغ بر126مدرسه را از ابتدای سال 94 تحت پوشش قرار داده ایم که 5هزار و 500 نفر دانش آموز دختر و پسر، شیعه و سنی در طول تابستان در راستای مرمت و نوسازی مدارس حضور داشتند.
این مسئول از جمله اهداف برنامه ریزی شده زیر نظر این سازمان را کمک به دولت در بخش های فرهنگی در راستای نهضت سوادآموزی و ایجاد اشتغال دائم برای کمک به چرخه قضایی که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی است، عنوان کرد. 
وی برنامه طرح هجرت 3 را از مهمترین اولویت های کاری امسال عنوان کرد و گفت: این طرح عموما بین آموزش و پرورش که نماینده دولت است و مجموعه بسیج سازندگی بعنوان متولی در سپاه انجام می شود. براین اساس امسال در دور ترین روستاهای استان مدارسی شناسایی شده که می توان گفت از ابتدای سال تاکنون 126مدرسه در دستور کار قرار گرفته و در این زمینه 5 هزار و 500 دانش آموز شیعه و سنی در طول تابستان مرمت و نوسازی مدارس را انجام داده اند که این برنامه ها شامل رنگ آمیزی، ترمیم وزیباسازی مدارس و... می باشد.

فعالیت 296 گروه جهادی در سیستان و بلوچستان 
جعفری افزود: در بحث محرومیت زدایی 6 مدرسه یک تا سه کلاسه را با هماهنگی نهضت سوادآموزی و اداره آموزش و پرورش و نوسازی مدارس همچنین با همکاری گروه های جهادی داشته ایم که در این راستا3مدرسه افتتاح و مابقی نیز تا اول مهر ماه به بهره برداری خواهد رسید.
وی در ادامه تصریح کرد : در زمینه محرومیت زدایی سال گذشته یک هزار و 117 پروژه را با قرارگاه قرب، کوثر و قدس اجرا کرده ایم که شامل غسال خانه، ساخت مساجد،خانه عالم،شیلات و ساخت استخر، کمک به بیماران صعب الاعلاج، کمک به محرومین و سبد کالا و... بوده که بالغ بر20 میلیارد تومان این زمینه ها هزینه در بر داشته اند.
وی بیان کرد: از ابتدای سال 94 تاکنون 88پروژه را در دستور کار قرار داده ایم که محرومیت زدایی از روستاها تا حاشیه شهرها را شامل می شود که عمده آنها در قالب احداث مدارس، عمران مساجد،آب رسانی به روستاها،خانه بهداشت و زمین ورزشی و... است که در این زمینه هم از تمام ظرفیت های موجود استفاده شده است و از 18 قشر که شامل بسیج دانشجویی، طلاب وجامعه پزشکی و... می شود هرکدام به نوبه خود خدمتی را ارائه کرده اند.

باسوادی 10 هزار نفر بیسواد در سیستان و بلوچستان
وی با تاکید بر اینکه هدف جهاد سازندگی از اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی مهاجرت معکوس از شهر به روستا است، گفت: این طرح‌ها در روستاها اجرا شده و تسهیلاتی که به افراد اعطا می‌شود برای فعالیت در روستاها است.
مسئول بسیج سازندگی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 296 گروه جهادی در استان فعالیت دارند، افزود: از این تعداد 20درصد را خواهران و 80 درصد را برادر به خود اختصاص داده اند که لازم به ذکر است از این آمار و ارقام 58 درصد اهل سنت و مابفی تشیع هستند که همه با همدلی و همزبانی در کنار هم مشغول به فعالیت هستند.
این مسئول ادامه داد: بسیج سازندگی با همکاری آموزش و پرورش و بسیجیان امسال طرح باسوادی 10هزار نفر در سنین 10 تا 49 سال را در سیستان و بلوچستان اجرایی کرده که تقریبا 115 واحد بسیج در سراسر استان در این راستا فعالیت خوبی از خود بروز داده اند.

ویزیت رایگان بیش از یک میلیون و 200هزار نفر در 30 بیمارستان صحرایی استان 
سردار محمد مارانی فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور گفت:  تاکنون بیش از یک میلیون و 260 هزار نفر از خدمات ارائه شده در 30بیمارستان صحرایی راه اندازی شده در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان بهره مند شدند. وی بیان کرد: بیمارستان صحرایی شهید شوشتری که همزمان با رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) 24 فرودین ماه در منطقه اسفندک شهرستان سراوان بر پا شده بود با ارائه خدمات رایگان به 31 هزار و 891 نفر به کار خود پایان داد. وی ادامه داد: از این تعداد حدود 23 نفر جهت ادامه درمان و اعمال جراحی به مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی مرکز استان( بیمارستان نبی اکرم(ص)) ارجاع داده شدند. فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور با بیان اینکه در مدت یک هفته 95 نفر در این بیمارستان مورد عمل جراحی قرار گرفتند ، افزود: در این بیمارستان 12 پزشک متخصص، 36 کادر پیراپزشکی ، 5 پزشک عمومی، 3 دندانپزشک و 29 کادر پشتیبانی و امدادی که در مجموع 85 نفر بودند خدمات رسانی می کردند.
اعزام بیش از 9 هزار زائر به اردوهای راهیان نور در سال گذشته رییس ستاد راهیان نور سپاه سلمان سیستان و بلوچستان از اعزام بیش از 9 هزار زایر به اردوهای راهیان نور در سال گذشته خبر داد. سرهنگ عوضعلی فقیری با اشاره به یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس اظهار کرد: این سرزمین ها خلاصه عشق، شهادت، ایثارگری و معرفت و قطعه ای از بهشتی هستند که یادگاران دوران جنگ در گوشه گوشه آن آرمیده اند.
وی افزود: سرزمین نور، سرزمین  بصیرت ها و رشادت و مقاومت هایی است که با تمام زیبایی ها و خاکهای سرخش بوی رشادت و عطر دلنواز شهادت را می دهند که هر فردی به  آنها سفر می کند حال و هوای دیگر پیدا می کند.
سرهنگ فقیری با بیان اینکه از  شهریور 94 تا نیمه اول فرودین ماه  95 بیش از 9 هزار زائر به سفرهای راهیان نور اعزام شدند تصریح کرد:  این اردوها شامل جمع کثیری از دانش آموزان، دانشجویان، نخبگان و قهرمانان و اقشار بومی سیستان و بلوچستان بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در این اردوهای 5 و 6  روزه زائرین از یادمانهای اروندکنار، دهلاویه، هویزه، طلاییه، بستان و سوسنگرد، منطقه عملیاتی فتح المبین، کربلای 5 و ستاد معراج شهدا بازدید کردند.
رییس ستاد راهیان نور سپاه سلمان خاطر نشان داشت: طی این اردوها زائران خواهر و بردار در چندین مرحله  در قالب 192 دستگاه اتوبوس اعزام شدند و از مناطق عملیاتی بازمانده از جنگ تحمیلی در جنوب خوزستان و کرمانشاه بازدید کردند.
وی با تاکید بر اینکه در هر اتوبوس یک روحانی و یک راوی حضور داشتند که  به بیان خاطرات دوران دفاع مقدس می پرداختند از توزیع 1700 بن کتاب به زائران خبر داد.
سرهنگ فقیری تجهیز، آماده سازی و فضا سازی اردوگاه ، اعزام 5 خادم افتخاری خواهر و 6 بردار به سرزمینهای نور را از دیگر برنامه های این سفر معنوی دانست و اذعان داشت:  تعداد 150اثر شامل عکس، خاطره و دلنوشته به جشنواره ملی سرزمینهای نور نیز ارسال شده و در دست بررسی است.
سرهنگ فقیری از اعزام اولین گروه راهیان نور در خردادماه امسال خبر داد و افزود: این کاروان 500 نفره  پس از حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) به کرمانشاه عزام خواهند شد.
وی گفت: این کاروان زیارتی در این سفر سه روزه از یادمانهای پاوه، بازی دراز، امام زاده احمد بن اسحق، یادمان مرصاد و بیمارستان قصر شیرین بازدید می کنند.
سرهنگ فقیری در پایان از اعزام 10 هزار زائر به سفرهای راهیان نور در سال 95 خبر داد .
انتهای پیام/9031
 


کد مطلب: 423342

آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/423342/اقدامات-سپاه-سیستان-بلوچستان-ویزیت-رایگان-بیش-یک-میلیون-نفر-بیمارستان-های-صحرایی-بازسازی-126-مدرسه-اردوهای-جهادی

استال پرس
  https://www.estalpress.ir