مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان عنوان کرد:
ارائه بیش از 4 میلیون نفر ساعت آموزش فنی و حرفهای در سیستان و بلوچستان/جوانان استان در زمینه آموزشهای انتقال آب و گاز توانمند میشوند
6 مرداد 1395 ساعت 0:54
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان گفت: در سال 94 بیش از 4 میلیون نفر ساعت آموزشهای فنی و حرفهای در استان ارائه شده است.
به گزارش پاپایا؛ محمد جهانتیغی در بازدید از دفتر عصرهامون مهمترین برنامه و رویکرد اداره فنی و حرفه ای را در سال 95 ارتقاء توانمندی سازی آسیب دیدگان اجتماعی در سکونتگاههای غیر رسمی دانست و اظهار داشت: به منظور ارتقاء شرایط اجتماعی و اقتصادی ساکنین حاشیه شهرها و بستر سازی برای ایجاد اشتغال مفید و مولد، توسعه آموزش روستائیان و عشایر بر اساس نتایج نیازسنجی های انجام شده در جهت ایجاد زمینه اشتغال و توانمندسازی نیروهای انسانی در مناطق روستائی و عشایری به منظور افزایش درآمد، افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنایع دستی بومی، حفظ امنیت اجتماعی، کاهش مهاجرت به شهرها و نهایتاً رونق اقتصادی، پیشنهاد راه اندازی حرفه های جدید آموزشی عنوان شد.
وی ادادمه داد: در راستای آمایش سرزمین نیز ایجاد کارگاههای آموزشی انرژی های نو (خورشیدی و بادی) منطبق با پتانسیل ها و ظرفیت های منطقه با هدف ارائه آموزش به متقاضیان و کاهش هزینه های برق مصرفی مراکز، توسعه آموزشهای مهارتی ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی با ارائه آموزش های منطبق بر نیاز بازار کار و منطقه و آموزش مبتنی بر سفارش، تقویت و توسعه بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.
فراگیری آموزش مهارتی بیش از 44 هزار نفر در سیستان و بلوچستان
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان افزود: در سال 1394 و سه ماهه اول سال 1395 در بخش دولتی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان 31 هزار 101 نفر و4 میلیون و 793 هزار و 273 نفر ساعت آموزش مهارتی فرار گفته اند.
جهانتیغی تصریح کرد: در سال 1394 و سه ماهه اول سال 1395 در دو بخش دولتی و خصوص اداره کل آموزش فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان تعداد44 هزار و 284 نفر آموزشهای مهارتی را فرا گرفته اند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در راستاي بهره گيري از ظرفيت هاي منطقه اي به استناد طرح هاي توسعه اي و آمايشي استان تهیه و تدوین طرح توانمندسازی و آموزش تعداد 2 هزار نیروی کار ویژه صنایع پتروشیمی و گاز استان با عنایت به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان مبنی بر راه اندازی صنایع پتروشیمی در ایرانشهر و چابهار انجام شده است.
توانمندی سازی فراگیران استان در رشته های گازرسانی و انتقال آب
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان در ادامه گفت: همچنین انجام پروژه گازرسانی به استان، تهیه و تدوین طرح آموزش 500 نفر نیروی ماهر کار ویژه طرح انتقال آب به اراضی کشاورزی سیستان با عنایت به مصوبه سفر ریاست جمهوری به استان، تدوین طرح تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان با نیروگاه های خورشیدی و بادی با عنایت به آمایش سرزمین و شرایط اقلیمی خاص منطقه، آموزش و توانمندسازی ساکنین مناطق ویژه اجتماعی، بانوان بد سرپرست و خودسرپرست، توانمندسازی معتادین بهبود یافته انجام شده است.
وی اظهار داشت: درراستای عملیاتی نمودن طرح توانمند سازی وآموزش های مهارتی روستائیان،عشایر،مناطق محروم ومرزی با رویکرد اشتغال پایدار وبا اولویت مناطق محروم ومرزی و روستاهای کم برخوردار فرآیند نیاز سنجی جوامع روستایی در 12 شهرستان سطح استان انجام و نسبت به تعیین دهستان هدف در هر شهرستان باهمکاری وهماهنگی کارگروه تخصصی توسعه روستایی وشورای برنامه ریزی وتوسعه شهرستان های استان اقدام شده است.
آموزش بیش از 42 هزار نفر ساعت دانشجو در سیستان و بلوچستان
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان در ادامه بیان کرد: دراین طرح پیش بینی های لازم به منظور ارائه آموزشهای مهارتی در سه بخش مهارتهای عمومی وپایه، مهارتهای فنی وتخصصی و مهارتهای کسب وکار وکارآفرینی صورت گرفته و جلسات و هماهنگی با سایر دستگاههای دخیل در حوزه روستا ها و مناطق عشایری برگزار گردیده و دوره های آموزشی، پیش بینی و در سه ماهه اول به میزان166 هزار و 299 نفر - ساعت اجرا شده است.
جهانتیغی افزود: به منظور ارتقاء شایستگی های حرفه ای دانشجويان و دانش آموختگان دانشگاهي با رويكرد رفع نياز بازار كار كشور به نيروي متخصصتعاملاتی با دانشگاههای سطح استان (دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، دانشگاه هاتف، دانشگاه ولایت و ...) انجام شده که در سه ماهه اول سالجاری 42 هزار و 818 نفر – ساعت آموزش به دانشجویان در سطح استان ارائه شده است.
فعالیت 212 آموزشگاه آزاد در سطح استان
وی در خصوص اقدامات این سازمان در بحث اقتصاد مقاومتی گفت: در سال 1394 و سه ماهه اول سال 1395 براساس اعتبارات و توزیع شهرستانی تاهم اکنون747طرح انجام شده است که نیاز به هماهنگی واقدامات بین دستگاهی جهت اجرای مصوبه مزبورتاپوشش تمام سهمیه است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان ادامه داد: از برنامه های پیشنهادی در زمینه اقتصاد مقاومتی ارائه آموزشهای مهارتی به متقاضیان در قالب بسته های آموزشی متشکل از حرفه های مکمل و هم خانواده معطوف به اشتغال و ظرفیتهای بومی هر منطقه به انضمام حرفه های کارآفرینی و بازاریابی به منظور کسب تجربه و تکمیل مهارتهای کارآموزان و ایجاد آمادگی در آنان به منظور ورود به بازار کار، حمایت ویژه از کارآموزان مهارت آموخته با معرفی آنان جهت اخذ تسهیلات کم بهره و همچنین ایجاد فرصت کارآموزی در محیط های کار عملی و تولیدی جهت ایجاد اعتماد به نفس بیشتر و تلاش در جهت آموزش بازاریابی و جلب مشتری و حمایت در راستای راه اندازی کسب و کار از طریق شرکتهای پشتیبان، تغییرحرفه های آموزشی مراکزمتناسب با ظرفیتهای اقتصادی بخشهای صنعتی، خدماتی و کشاورزی برای کارجویان مبتنی برتقاضامحوری افزایش تنوع حرفه های آموزشی به منظور بهبود میزان پاسخگویی به نیازهای مهارتی نیروی انسانی منطقه، است.
جهانتیغی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 212 آموزشگاه آزاد در سطح استان است که به منظور گسترش فعالیت های بخش خصوصی اقداماتی چون حذف آموزش های موازی از مراکز، به کارگیری بیشتر آموزشگاه های آزاد در بخش خرید خدمات آموزشی و برون سپاری ،برگزاری جلسات و نشست هایی با سایر دستگاه های ذیربط به منظور گسترش فعالیت های بخش خصوصی ، حمایت از طریق انعقاد تفاهمنامه با بانک ها به منظور بهره برداری از تسهیلات کم بهره که نمونه بارز آن در سال 94 معرفی 35 آموزشگاه به منظور اخذ تسهیلات از 300 تا 500 میلیون ریال و با ارزش تقریبی کل 16 میلیارد و 700 میلیون ریال می باشد.
فراگیری آموزش های مهارتی بیش از 5 هزار معتاد بهبود یافته و زندانی
وی سهم آموزش هاي بخش خصوصي از كل آموزش هاي مهارتي اداره كل را حدود 35 درصد دانست و ادامه داد: در سال گذشته یک هزار و 605 نفر از معتادین بهبود یافته معرفی شده از ارگانهای ذیربط آموزشهای مهارتی را فرا گرفته اند که در این مدت 132 نفر از معتادین نیز در مراکز درمان اجباری تحت پوشش آموزشهای مهارتی بوده اند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اظهار داشت: در کارگاههای آموزشی مستقر در حاشیه شهر ها نیز یک هزار و 822 نفر در دوره های آموزشی مهارتی شرکت کرده که در همین راستا و با هدف توانمندسازی زنان 37 نفر از زنان بدسرپرست و بی سرپرست و 227 نفر از زنان سرپرست خانوار آموزشهای مهارتی را فرا گرفته اند.
جهانتیغی از دیگر اقدامات صورت گرفته در بخش آسیب دیدگان اجتماعی تجهیز و راه اندازی کارگاههای آموزشی در مراکز درمان اجباری ، نیازسنجی و اجرای دوره های آموزشی ویژه معتادین بهبود یافته و تحت درمان آموزشی با هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، تهیه و تدوین طرح های عملیاتی با هدف توانمندسازی و تکمیل مهارت های مورد نیاز آسیب دیدگان و ارائه 345 هزار و 782 (نفر- ساعت) آموزش به یک هزار و 664 نفر از مددجویان زندانی در سال 94 دانست.
وی در ادامه با بیان اینکه بخش بسیار زیادی از متقاضیان فراگیری آموزش های مهارتی به دلیل سکونت در حاشیه شهر ها عملاً دسترسی به کارگاههای آموزشی مراکز ندارند، افزود: نیاز این امر مستلزم صرف هزینه های رفت و آمد می باشد لذا این اداره کل نسبت به هدایت برخی از دوره های آموزشی و با استفاده از امکانات NGO ها و مساجد اقدام نموده است. همچنین با تدوین بسته های آموزشی و مکمل مهارت های مورد نیاز این بخش را ارائه می کنند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای در پایان گفت: از کل آموزشهای ارائه شده در سال 1394 و سه ماهه اول 1395 در دو بخش دولتی و خصوصی در استان سهم حوزه صنعت 7/31 درصد، سهم حوزه خدمات 1/59 درصد، سهم حوزه فرهنگ و هنر 1/7 درصد و سهم حوزه کشاورزی 1/2 درصد می باشد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 423999