رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به تسنیم هشدار داد

6 شهريور 1395 ساعت 21:39

بروز بیماری تب برفکی در دام‌های سنگین از مهر/ سال گذشته ۳۰ میلیون دلار داروی دام صادر کردیم


به گزارش پاپایا، به نقل از تنسیم: مهدی خلج امروز در نشست خبری سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: در سال 94، 500 محموله داروی دامپزشکی به ارزش 30 میلیون دلار به 9 کشور جهان صادر شده است.
وی در خصوص وضعیت کنترل طاعون نشخوار کنندگان کوچک افزود: در سال گذشته این بیماری با وجود اینکه به دلیل وجود آبشخورهای مشترک در محیط‌زیست ایجاد می‌شود تا حدود زیادی کنترل شد.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: برای پرداخت مطالبات دامداران در خصوص تب مالت مشکلات مالی وجود دارد و ما نتوانستیم در موقع مقرر مطالبات آنها را پرداخت کنیم.
وی تصریح کرد برای رفع این مشکل قبول کردیم که 25 درصد هزینه بیمه دام دامداران توسط سازمان دامپزشکی و مابقی آن توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی تامین شود تا از این طریق بتوانیم زیان دامداران را جبران کنیم.
خلج گفت: در این خصوص تفاهمنامه‌های لازم برای توسعه کار صورت گرفته است و ما آماده‌‌ایم که 25 درصد سهم خود برای بیمه دام دامداران را پرداخت کنیم اما هنوز 75 درصد سهم صندوق بیمه کشاورزی برای پرداخت تامین اعتبار نشده است. 
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به افزایش انجام واکسیناسیون برعلیه بیماری تب مالت در کشور گفت: براساس اقدامات انجام شده میزان مبتلایان به بیماری تب مالت از 21 هزار فرد مبتلا به 18 هزار و 500 فرد مبتلا به بیماری تب مالت در سال 94 رسیده است. 
خلج افزود: براساس همکاریهایی که با وزارت بهداشت داریم به دنبال کاهش تعداد افراد مبتلا به بیماری تب برفکی در سالجاری هستیم. اما لازم است که با افزایش اعتبارات بتوانیم تعداد بیشتری از دامهای خود را واکسینه کنیم. 
وی در ادامه صحبت‌های خود در خصوص بیماری تب برفکی گفت: سال گذشته به دلیل مشکلات کاهش و توقف تولید واکسن تب برفکی در کشور همچنین کاهش واردات این محصول با مشکلاتی برای مبارزه با این بیماری در کشور مواجه شدیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این بیماری از مرزهای غربی کشور نظیر عراق و شرق ترکیه به کشور ما وارد شد و خسارات زیادی برجای گذاشت و تا  سالجاری ادامه داشت.
خلج تصریح کرد: از خردادماه به بعد وضعیت تب برفکی در کشور به میزان زیادی کاهش پیدا کرده و روند خوبی در کنترل تب برفکی در دامهای کشور نیز حاکم است. 
وی در خصوص واکسیناسیون دامها به بیماری تب برفکی گفت: به دلیل محدودیت‌های منابع مالی سازمان دامپزشکی کشور تنها واکسیناسیون خود را برای دامهای سبک به صورت رایگان انجام می‌دهد. به همین منظور در فاز اول 28 میلیون راس دام سبک واکسینه شد.
* هشدار درباره آلودگی دامهای کشور به بیماری تب برفکی از مهرماه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در دامهای سنگین با توجه به اینکه واکسیناسیون به صورت رایگان انجام نمی‌شود تنها توانسیتم 55 تا 60 درصد دامهای موجود کشور را واکسینه کنیم.
وی با هشدار در خصوص افزایش تلفات دوباره بیماری تب برفکی از مهرماه در کشور گفت: به دلیل نقصان یاد شده در خصوص واکسیناسیون دامهای سنگین پیش‌بینی می‌شود که از مهرماه سال جاری دوباره این بیماری در کشور گسترش یابد.
خلج یادآور شد: دولت مشکلات مالی برای تامین اعتبار واکسیناسیون کلیه دامها به صورت رایگان دارد و در صورتی که بخواهیم دامهای سنگین را نیز واکسینه کنیم نیازمند 85 میلیارد تومان اعتبار جداگانه به غیر از اعتبار 60 میلیاردی که برای واکسیناسیون کلیه دامها در نظر گرفته شده است داریم.
وی افزود: در این خصوص لازم است که دامداران کشور با در نظر گرفتن مشکلات مالی جاری دولت و همکاری‌های لازم برای انجام واکسیناسیونها را داشته باشند. 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه صحبت‌های خود در خصوص پایش‌های انجام شده در خصوص محصول عسل گفت: براساس پایشهای انجام شده وجود آنتی‌بیوتیک‌های غیرمجاز در موارد پایش شده مشاهده نشد و تنها دو مورد آنتی‌بیوتیک مجاز وجود داشت و می‌توان اذعان داشت که سلامت عسل‌های تولید شده در کشور وضعیت مناسبی دارد. 
خلج در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر عدم استفاده از هورمون برای پرورش مرغ گفت: استفاده از این محصول همانطور که بارها اعلام شده است برای پرورش مرغ علمی و اجرایی نیست و براساس پایش‌اهی صورت گرفته میزان آنتی‌بیوتیک‌ها در مرغ و تخم مرغ وضعیت مناسبی دارد حتی گزارشی در خصوص وجود فلزات سنگین نیز ارائه نشده است. 
* برخورد شدید با استفاده کنندگان سم مایشت‌گرین
خلج در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه در صورت استفاده پرورش دهندگان آبزیان در خصوص استفاده مالاشیت‌گرین گفت: در صورتی که موردی از استفاده از این دارو مشاهده شود آن مزرعه به طور کامل معدوم می‌شود همچنین نام فرد و شرکت ذیل اطلاع‌رسانی عمومی می‌شود تا دیگر کسی به خود اجازه مصرف این سموم در پرورش آبزیان را ندهد. 
وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به انجام موافقتنامه صادرات و واردات میان ایران با عراق و آذربایجان گفت: براین اساس دامپزشکی دو کشور به عنوان مرجع سلامت شناخته می‌شود و به راحتی می‌تواند محصولاتی نظیر دارو، واکسن، فرآورده‌های خوراکی و سایر موارد پروتئینی ودامپزشکی را به یکدیگر صادر کند. 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیرات برجام و سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان تاثیرات کمتری از تحریمها دید زیرا به عنوان یک مرجع علمی در دنیا شناخته می‌شود اما بعد از اجرای برجام توانستیم راحتر با همسایگان و کشورهای بین‌المللی همکاری داشته باشیم و موافقتنامه‌های بهداشتی امضا کنیم. 
وی افزود: بعد از برجام رئیس سازمان دامپزشکی به عنوان رئیس کمیسیون مشورتی در خصوص بیماری نشخوارکنندکان کوچک در مراجع بین‌المللی انتخاب شد. همچنین در خصوص تب برفکی همکاریهای مشترکی با روسیه، ارمنستان، آذربایجان و ترکیه در قالب پیمان همکاریهای مشترک منعقد کردیم. 
* مذاکره برای انتقال تکنولوژی واکسن تب برفکی از 3 کشور روسیه، هند و کره جنوبی
خلج گفت: در شرایط پسابرجام به دنبال واردات به همراه انتقال تکنولوژی هستیم به همین منظور مذاکراتی با کشورهای کره جنوبی، روسیه و هند برای تولید واکسن تب برفکی در حال انجام است. 
وی در ادامه صحبت‌های خصوص تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت: این محصول هم اکنون به میزان 5 میلیون تن به کشور وارد می‌شود و کشورهای دیگر با توجه به رشد جمعیت و شرایط رشد سریع این ماهی به سمت تولید آن رفته‌اند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تولید این ماهی همراه با مشکلاتی است زیرا در صورتی که وارد آبهای آزاد شود جمعیت سایر آبزیان را به خطر می‌اندازد. 
* تفاهم برای تولید تک جنسیتی ماهی تیلاپیا در کشور
وی در پاسخ به تسنیم اظهار کرد: براساس تفاهمات صورت گرفته به دنبال آن هستیم که این نوع آبزی در کشور به صورت بسته و تک‌جنسیتی تولید شود تا امکان انتقال آن به آبهای آزاد وجود نداشته باشد.
خلج در پاسخ به سوالی در خصوص واردات گوشت قرمز از روسیه گفت: ما مشکلی در این خصوص نداریم و براساس مذاکرات و تفاهمنامه‌های انجام شده در صورتی که نیاز باشد می‌توانیم از این کشور گوشت وارد کنیم.
وی افزود: برای صادرات لبنیات پیگیریهای بسیاری انجام و تفاهمنامه‌ مشترکی به امضا رسید اما با توجه به موارد دیگری نظیر قیمت تمام شده کالا، سیستم حمل و نقل و مسائل زیرساختی صادرات زیادی به این کشور انجام نشده است.
انتهای پیام/


کد مطلب: 424492

آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/424492/رئیس-سازمان-دامپزشکی-پاسخ-تسنیم-هشدار

استال پرس
  https://www.estalpress.ir