رتبه نخست صنایع غذایی ایران در اشتغالزایی
16 شهريور 1395 ساعت 9:13
سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی، قدرت پایین رقابت محصولات خوراکی کشور در بازارهای بینالمللی را تأیید کرد.
به گزارش پاپایا، چنگیز اسفندیاری سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم تجلیل از برندهای برتر صنایع غذایی گفت: آمارها نشان میدهند که ایران در حال حاضر نمیتواند با کشورهای دیگر در زمینه صادرات غذا و محصولات کشاورزی رقابت کند.
اسفندیاری با اشاره به اینکه شاخص عملکرد تجاری کشور بسیار پایین است، افزود: در زمینه محصولات تازه، بین ۱۸۱ کشور دنیا، ایران رتبه ۱۱۸ را به خود اختصاص داده و در حیطه محصولات فراوری شده در جایگاه ۹۶ جهان ایستاده است؛ در حالی که کشورهایی مانند آمریکا و تایلند، ردیفهای کمتر از ۲۰ را در اختیار دارند.
به گفته وی، بهرهوری آمریکا در زمینه نیروی کار ۱۶,۵، ترکیه ۱.۵، مالزی ۳.۳، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه پنج برابر ایران است. از سویی دیگر، در حوزه کسبوکار، ایران رتبه ۱۳۰ را به خود اختصاص داده و در حیطه رقابتپذیری صنعتی بین ۱۴۴ کشور، در جایگاه ۶۷ جهان قرار میگیرد، این در حالی است که برای ایران، رتبه آزادی اقتصادی ۱۷۳، رونق اقتصادی ۱۰۷ و توسعه انسانی ۷۵ برآورد شده است.
اسفندیاری خاطرنشان کرد: تمام این شاخصها در حالی است که صنایع غذایی، از نظر ایجاد اشتغال در کشور، رتبه یک و تعداد کارگاه، رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در نتیجه پتانسیل مطلوبی برای پیشرفت دارد.
وی معتقد است: حق دسترسی به غذا تنها چیزی است که سازمان ملل آن را بهشدت دنبال میکند و در دنیا فقط سوییس، هندوستان و آفریقای جنوبی این بحث را به قانون اساسی خود وارد کردهاند.
سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال گذشته ۱۱۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید شد که ۷۷ میلیون تن آن محصول زراعی، ۱۹,۳ میلیون تن محصول باغی، ۱۳ میلیون تن محصول دامی و یک میلیون تن نیز محصولات شیلاتی است.
اسفندیاری تصریح کرد: این در حالی است که در یک سری از گروههای مواد غذایی مانند شکر، روغن و لبنیات، سرمایهگذاریهای بسیاری انجام شده و در گروههای دیگر مثل خرما، سیبزمینی، گیاهان دارویی و سبزیجات، سرمایهگذاریها بسیار اندک بوده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه ۴۰ درصد ضایعات دنیا مربوط به بحث فراوری و نگهداری محصولات کشاورزی است، در صورت سرمایهگذاری در حوزههایی مانند سبزیجات و میوهجات که درصد بالایی را به خود اختصاص دادهاند، میتوان دستکم ۱۰ درصد از ضایع شدن محصولات را کاهش داد.
منبع»میزان
کد مطلب: 424725
آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/424725/رتبه-نخست-صنایع-غذایی-ایران-اشتغال-زایی