33 تصویر که بهبود گوگل از اتاقی در خوابگاه استنفورد تا جایگاه کنونی این شرکت را نشان می دهد
22 مهر 1395 ساعت 19:17
شرکت گوگل یکی از ابرقدرتهای دنیای فناوری است. گوگل نه تنها پربازدید ترین وب سایت در سراسر جهان است، بلکه این شرکت تولیدکننده اندروید، محبوب ترین سیستم عامل در جهان نیز هست. از سوی دیگر کسب و کار تبلیغاتی پر سود و منفعت گوگل توسط یک شرکت مادر به نام آلفابت پشتیبانی میشود که ارزش آن حدود 543.3 میلیارد دلار است. اما اوضاع از اول این چنین نبوده و گوگل یک شبه به این جایگاه نرسیده است.
به گزارش پاپایا، در ادامه نگاهی به تاریخچه شرکت گوگل خواهیم داشت، از روزهای اولیه شکل گیری این شرکت دراتاقهای خوابگاه استنفورد تا تلاش لری پیج و سرگئی برین برای فروش این شرکت و انتشار این خبر که گوگل از این پس زیر مجموعه شرکت بزرگی به نام آلفابت خواهد بود.
گوگل فعالیت خود را در سال 1996 آغاز کرد زمانی که دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد به نام های سرگئی برین (سمت چپ تصویر) و لری پیج (سمت راست تصویر) ایده BackRub را مطرح کردند، یک موتور جستجوی انقلابی بر مبنای یک فناوری به نام PageRank که صفحات وب را با توجه به اینکه چه تعداد صفحه دیگر به آن لینک میدادند، رتبه بندی میکرد.
اولین دفتر کار پیج و برین در واقع اتاقهای آنها در خوابگاه استنفورد بود. نام BackRub عمر زیادی نداشت و خیلی زود این دو جوان فعال تصمیم گرفتند که نام موتور جستجوی خود را به Googol یا عدد یک همراه با 100 صفر در مقابل آن تغییر دهند. در نهایت نام Google برای این شرکت نوپا انتخاب شد.
اولین سرور گوگل داخل یک کیس جالب که از لگو ساخته شده بود، در مقر دانشگاه استنفورد شروع به کار کرد. ابتدا از دامنه Google.stanford.edu استفاده میشد اما در 15 سپتامبر سال 1997 میلادی دامنه Google.com به صورت رسمی به ثبت رسید.
خیلی زود گوگل بخش عمدهای از پهنای باند استنفورد را مصرف می کرد و درنتیجه دپارتمان IT پیج و برین را بیرون انداختند. به این ترتیب این دو نفر شرکت نوپای خود را به گاراژ Susan Wojcocki، که بعدها کارمند گوگل و یوتیوب جدید، نقل مکان دادند.
همزمان با همین نقل مکان، Andy Bechtolsheim، موسس Sun Microsystems مبلغ 100000 دلار را در گوگل سرمایه گذاری کرد. با داشتن این سرمایه شرکت گوگل در تاریخ 4 سپتامبر سال 1198 در مقر خود در همان گاراژ به ثبت رسید.
اولین هوم پیج سایت گوگل چندان خوش قیافه نبود. برین و پیج آشنایی چندانی با زبان برنامه نویسی HTML سایت نداشتند و درنتیجه ترجیح میدادند روی الگوریتم هایی که این سایت را مدیریت میکرد تمرکز داشته باشند.
در سال 1999 بحث فروش گوگل به Excite، یک موتور جستجوی قدرتمند در آن زمان به صورت جدی مطرح شد. به گفته جورج بل، مدیر عامل Excite در آن زمان این شرکت قصد داشت گوگل را با پرداخت مبلغ 750 هزار دلار به صورت نقد بخرد. اما این قرارداد به دلایلی نامعلوم به سرانجام نرسید و گوگل به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه داد.
در همین زمان بود که پیج و برین بالاخره به فکر راه اندازی یک کسب و کار افتادند. در مارس سال 1999 میلادی گوگل به اولین دفتر کاری خود در خیابان 165 University در پالو آلتو نقل مکان کرد، ساختمانی که در آن زمان شرکتهایی همچون پی پال و لاجیتک در آن حضور داشتند.
بلافاصله بعد از این نقل مکان گوگل اولین دور از سرمایه گذاری مخاطره آمیز خود را در قالب یک سرمایه 25 میلیون دلاری از Kleiner Perkins Caufield and Byers و Seuoia Capital دریافت کرد.
اواخر سال 2000 میلادی AdWords شروع به کار کرد که به شرکتها امکان میداد آگهی های تبلیغاتی مربوط به عبارت سرچ شده را خریداری کنند. در این مرحله گوگل به عنوان یک موتور جستجو به شهرت بسیار زیادی رسیده بود.
لری پیج و سرگئی برین به ستارههای دنیای فناوری تبدیل شده بودند، در هر موقعیتی که سایرین شکست میخوردند، این دو موفق میشدند.
در سال 2000 زمانی که گوگل به سودآوری زیادی رسیده بود، فلسفه شرکتی معروف و غیر رسمی خود را معرفی کرد: Don’t be evil.
برین و پیج در سال 2001 میلادی اریک اشمیت را به عنوان اولین مدیر عامل گوگل انتخاب کردند تا موسسان بتوانند روی فناوری گوگل متمرکز بمانند.
در این زمان تیم گوگل از دفاتر خود در پالو آلتو فراتر رفت و در سال 2003 میلادی، گوگل مقر معروف Googleplex را از Silicon Graphics International اجاره کرد. در سال 2006 میلادی گوگل توانست Googleplex را خریداری کند.
Googleplex به سمبل موفقیت سیلیکون ولی تبدیل شد. گوگل تلاش کرد تا این مکان را به مقری هیجان انگیز تبدیل کند و ساختمان اصلی اولیه این مقر به سرسره ای که دو طبقه اول را به هم متصل میکند، معروف است.
علاوه بر این گوگل اولین شرکتی بود که به کارمندان خود غذای رایگان میداد. رستوران گوگل به افسانه سیلیکون ولی معروف شده بود.
این مقر هم چنین دارای یک مجسمه دایناسور معروف است که با تعداد زیادی فلامینگو پوشش داده شده است.
در 19 آگوست سال 2004 میلادی، گوگل اولین عرضه عمومی خود در بازار سهام را با قیمت 85 دلار به ازای هر سهم آغاز کرد. امروز ارزش هر یک سهم در شرکت مادر گوگل یعنی آلفابت 800 دلار است.
در تاریخ اول آوریل 2004 میلادی، گوگل بتای خصوصی جیمیل، یک سرویس ایمیلی را اعلام کرد. از آنجایی که این تاریخ روز دروغ آوریل بود، رسانهها و کاربران اول فکر کردند که جیمیل شوخی گوگل است.
در این مرحله گوگل تلاش کرد تا فعالیتهای خود را فراتر از موتور جستجویش گسترش دهد و در نتیجه محصولاتی مانند Google Docs و Google Maps را راه اندازی کرد.
در سال 2005 میلادی گوگل یک شرکت نوپای کوچک را خریداری کرد که برای دوربینهای دیجیتال سیستم عامل تولید میکرد. این شرکت اندروید نام داشت و توسط Andy Rubin مدیریت میشد.
در سال 2006 میلادی گوگل یوتیوب را نیز خریداری کرد یک سایت جدید اشتراک گذاری ویدیو که توسط تیمی از کارمندان سابق پی پال تاسیس شده بود. گوگل برای خرید یوتیوب در آن سال مبلغ بسیار بالای 1.65 میلیارد دلار را پرداخت کرد.
گوگل روز به روز بزرگ و بزرگتر میشد. در سال 2006 گوگل اولین پایگاه دادهای که خودش طراحی کرده و مالکیتش را به عهده داشت در دالاس Oregon افتتاح کرد.
گوگل تلاش می کرد تا با طراحیهای جدید بیشترین میزان بهره وری را از پایگاههای داده خود داشته باشد.
در این مرحله از تاریخ گوگل آن چنان به شهرت رسید که استفاده از فعل "Googling" در زمان جستجو در اینترنت به عبارتی مرسوم تبدیل شد. در ژوئن سال 2006 فعل گوگل به دیکشنری وبستر اضافه شد.
در سال 2008 میلادی HTC Dream به بازار عرضه شد، اولین گوشی هوشمند اندرویدی که مشتریان میتوانستند آن را خریداری کنند. امروزه اندروید محبوب ترین سیستم عامل جهان است.
در سال 2008 گوگل کروم نیز رونمایی شد، یک مرورگر وب که بخشی از تلاشهای گوگل برای توسعه سرویسهای وب این شرکت بود. گوگل قصد داشت اطمینان حاصل کند که کاربران روی تمامی دستگاههای خود از گوگل استفاده می کنند و آگهیهای تبلیغاتی این شرکت را مشاهده می کنند.
در سال 2001 میلادی اریک اشمیت از سمت مدیر عاملی گوگل کناره گیری کرد اما به عنوان Executive chairman به فعالیت خود در گوگل ادامه داد تا به پیج و برین مشاوره بدهد. لری پیج مدیر عامل جدید گوگل شد.
با توجه به اینکه گوگل در حوزه سرچ به بالاترین درجه پیشرفت رسیده بود، پیج طی سالهای بعد روی ایدههایی عجیب و نسل آینده تمرکز داشت. در سال 2010 این شرکت اعلام کرد مشغول طراحی خودروهایی بدون راننده است که برای فعالیت و حرکت در خیابانها به انسان نیازی نخواهند داشت.
در سال 2012 میلادی گوگل گلس معرفی شد، یک کامپیوتر قابل پوشیدن که برخی اطلاعات خاص را در میدان دید کاربر نمایش میداد. این محصول آن چنان که انتظار میرفت محبوب نشد اما تاثیر چشمگیری در تحولات آتی دنیای فناوری و محصولات داشت.
در حال حاضر گوگل دارای آزمایشگاههایی سری است که پروژههای مختلفی را در آنها آزمایش میکند. لنزی که تصویرش را مشاهده میکنید میتواند میزان گلوکز موجود در خون بیماران مبتلا به دیابت را ارزیابی کند.
پیج، برین و اشمیت در جدیدترین تغییر ساختار سازمانی شرکت گوگل و به صورت کاملا غافلگیرکننده اعلام کردند که گوگل اکنون زیرمجموعه یک شرکت بزرگ و مادر به نام آلفابت است و لری پیج به عنوان مدیر عامل آلفابت انتخاب شد.
به این ترتیب ساندار پیچای که تا پیش از این مدیریت بخش گوگل کروم را به عهده داشت مسئولیت شرکت گوگل را به عهده گرفت تا مدیریت مهمترین و پرسودترین شرکت تابعه آلفابت را در سالهای آتی به عهده بگیرد.
منبع: businessinsider
کد مطلب: 425484