گزارش پاپایا از مرگ مغزی کتاب در شهرستان سرباز؛

فاصله چند صد کیلومتری مردم تا یارمهربان / لزوم ساخت کتابخانه و ایستگاه مطالعه در شهرستان سرباز

22 آبان 1395 ساعت 12:43

درشرایطی که سرانه مطالعه ما از استاندارد جهانی کمتر است در برخی نقاط و ازجمله شهرستان سرباز، وضع موجود حکم نمک روی زخم را پیدا کرده‌ و مردم، باید بیش از 500کیلومتر را برای رسیدن به کتاب‌فروشی طی کنند


به گزارش پاپایا، کتابخوانی از جمله صفاتی است که بسیاری از افراد جامعه به آن علاقه داشته و میخواهند به گونه ای واجد آن باشند، اما اکثر ما وقت و حوصله کافی را به خواندن کتاب اختصاص نداده و تنها در برخی موارد سعی کرده ایم با کمی مطالعه و جستجوی اینترنتی، برخی از مهمترین نکات در مورد کتابخوانی را گردآوری کنیم.
در طول سال‌های  گذشته بارها شاهد بیانات و تاکیدات مقام معظم رهبری در موضوع تهاجم فرهنگی بوده ایم و دولت نیز باید برهمین اساس توجه ویژه‌ای به بحث فرهنگ حتی در شهرهای کوچک داشته باشد و کتاب و کتاب‌خوانی را به عنوان یک مبحث ویژه پیگیری کند چراکه یکی از عنصرهای اصلی فرهنگی هر جامعه سرانه مطالعه محسوب می‌شود.
در شرایط کنونی و برغم توسعه گسترده و حیرت آور فناوری های جدید ارتباطی و شبکه ارتباطات مجازی در بسیاری از نقاط جهان، شاهد این موضوع هستیم که تالیف و انتشار سنتی کتاب و کتاب خوانی همانند روزنامه و روزنامه خوانی همچنان جایگاه و اهمیت و خود را حفظ کرده و  کتاب و کتابخوانی، هنوز هم در میان مخاطبان و علاقه مندان به مطالعه و تحقیق در این کشورها جایگاه ویژه خود را داراست.
در ایران نیز کتاب و روزنامه هنوز هم بخشی از سبد فرهنگی اقشار مختلف را به خود اختصاص داده و فناوری های جدید به صورت جدی به کمک روش های سنتی آمده و فروش کتاب به صورت الکترونیک و مجازی هم تاثیرات خود را بر میزان اطلاعات و آگاهی افراد گذاشته است.
در این میان با توجه به اهمیت کتاب و مطالعه در پیشرفت فرهنگی و افزارش آگاهی اجتماعی افراد، مردم روستاها و شهرهای کوچک نیز همانند دیگر شهروندان مراکز استان‌ها و کلان‌شهرها نیازمند برخورداری عادلانه از این خدمات هستند اما گاه شاهد اجحاف در حق این مردم بوده ایم و در بسیاری از نقاط دورافتاده کشور نه تنها اقلام فرهنگی و کتاب به‌صورت عادلانه در اختیار مردم قرار نمی گیرد بلکه علاقه مندان به مطالعه باید مسیری طولانی را طی کنند تا شاید بتوانند کتاب مورد علاقه خود را پیدا کنند.
با وجود اینکه این روزها برخی مسئولان برای بالا رفتن نرخ مطالعه در کشور راه‌های متفاوت را جستجو و پیشنهاد می‌کنند شهرستان سرباز با بیش از 200هزار نفر جمعیت قابل‌توجه  در حوزه‌های دانش‌آموزی، دانشجویی، فرهنگی و دیگر اقشار علاقه مند حتی یک کتاب‌فروشی هم ندارد و باید به زبان ساده گفت که در این شهرستان با یار مهربان، حسابی نامهربانی شده است.
  دولت باید تدابیری ویژه برای حل مشکلات شهرستان سرباز اتخاذ کند

در همین رابطه محمد رحیمی یکی از شهروندان شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به اینکه حداقل یک کتاب‌ را همیشه می توان در گوشه‌ای از خانه‌هایمان پیداکنیم، اظهار داشت: نمی توان گفت چون شبکه های اجتماعی و فضای مجازی وارد زندگی امروزی ما شده است دیگر کتاب و کتابخوانی  به کلی فراموش شده چراکه همواره می توانیم یک جلد کتاب را در خانه هایمان پیدا کنیم.
وی افزود: هر چه قدر هم حوصله‌شان را نداشته باشیم و وقتمان را با اینترنت و شبکه‌های اجتماعی پر کنیم. باز هم در درون هر کداممان، بعضی اوقات عذاب وجدانی شکل می‌گیرد، دالّ بر این‌که چرا کتاب نمی‌خوانیم؟
طی مسیر دوهزار کیلومتری برای خرید یک جلد کتاب
این دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی با گلایه از نبود حتی یک کتاب فروشی در شهرستان سرباز، بیان کرد: اگر کسی از روستاها و شهرهای شهرستان سرباز نیاز به کتابی داشته باشد و یا یکی از دوست داران مطالعه بخواهد یک جلد کتاب تهیه کند باید مسیر چند صد کیلومتری تا مرکز استان و حتی دو هزار کیلومتری تا تهران را طی نماید تا بتواند یک جلد کتاب تهیه کند.
وی ادامه داد: این مشکل نبود کتاب فروشی در شهرستان سرباز علاوه بر اینکه باعث اتلاف وقت و هزینه‌های زیاد برای تهیه کتاب می شود، می تواند خطرات جاده‌ای و حوادث رانندگی را نیز برای افراد به دنبال داشته باشد.
 
کتب دانشگاهی در شهرستان سرباز یافت نمی شود
یکی از دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور راسک  نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، ابراز داشت: متأسفانه نه تنها در این شهرستان هیچ مکانی برای خرید کتاب وجود ندارد بلکه به دلیل مشکلات اینترنتی و نبود پوشش مناسب آن، خرید اینترنتی هم برای مردم شهرستان سرباز مقدور نیست که این موضوع مهم نیازمند تدابیر ویژه‌ای از سوی دولت برای رفع این معضل است.
بهرام زهی ادامه داد: کتاب‌های دانشگاه پیام نور معمولاً در کوچک‌ترین کتاب‌فروشی‌ها دیگر شهرها هم یافت می‌شوند اما ما برای تهیه همین کتب باید راهی مرکز استان شویم که این امر برای دانشجویان به خصوص برای ما که دختر هستیم و مشکلات فرهنگی و مالی زیادی را تحمل میکنیم باعث دردسرهای فراوانی می شود.
 
یکی از نیازهای فرهنگی شهرستان سرباز احداث کتابخانه های عمومی و ایستگاه های مطالعه است
یکی از فرهنگیان شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با تاکید بر اینکه رشد مراکز فرهنگی، کتابخانه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها می‌تواند در سرنوشت فرزندان ایران‌زمین و استان سیستان و بلوچستان سهمی به‌سزا داشته باشد خاطرنشان کرد: دولت محترم باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشد که سرمایه‌گذاری در بخش فرهنگ، تأثیری شگرف در رشد شخصیت شهروندان خواهد داشت و برای بر همین اساس تأسیس کتاب‌فروشی یکی از نیازهای اصلی شهرستان سرباز است.
فاطمه عرب ادامه داد: باید برای افزایش سرانه مطالعه در شهرستان برنامه ریزی شود که احداث کتاب فروشی و کتابخانه های عمومی می تواند بسیاری از مشکلات اقشار علاقه مند به مطالعه را حل کند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم احداث ایستگاه های مطالعه در شهرستان سرباز، تصریح کرد: ایستگاه های مطالعه و اهدای کتاب رایگان به مردم شهرستان علاوه بر اینکه می تواند جلوی خاموش شدن شمع مطالعه در سرباز را بگیرد، باعث جذب افراد بیشتری به سوی مطالعه و دوری جوانان از فضای مخرب مجازی نیز خواهد شد.
 
انتهای پیام/
 
 
 


کد مطلب: 426067

آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/426067/فاصله-چند-صد-کیلومتری-مردم-یارمهربان-لزوم-ساخت-کتابخانه-ایستگاه-مطالعه-شهرستان-سرباز

استال پرس
  https://www.estalpress.ir