کاندیدای در سایه؛ رقیبی تازه برای روحانی
15 آذر 1395 ساعت 10:06
«نقض برجام توسط آمریکا»، «بیکاری»، «تورم»، «رکود» و دیگر وعدههای بیسرانجام دولت آقای روحانی، نگرانیهای زیادی را برای اصلاح طلبان و حامیان روحانی به وجود آورد خصوصاً آنکه نتیجه غیرقابل پیشبینی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نگرانی اصلاح طلبان دامن زد؛ از این رو آنان را بر آن داشت که برای پیروزی در انتخابات 96 به دنبال راه چارهای باشند.
به گزارش پاپایا؛ صبح نو نوشت: ترس و واهمه حامیان دولت از شکست روحانی در انتخابات 96 سبب شده است تا آنها دنبال کاندیدایی دیگر باشند تا در صورت شکست وی باز هم آرا به سبد اصلاح طلبان ریخته شود.
نخستین بار زیباکلام بود که بعد از برجام از روحانی خواست تا در انتخابات 96 کاندیدا نشود، این موضوع در ماههای گذشته به عناوین گوناگون مطرح شد و رسانههای اصلاح طلب هم بر حضور کاندیدای دیگر در کنار روحانی تأکید کردند.
کار به جایی رسید که آقای مرتضی الویری، از مشاوران رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و از چهرههای سیاسی اصلاحطلب در گفتوگویی با خبرآنلاین گفت: به سه دلیل باید یک کاندیدای اصلاحطلب هم به ثبت نام در انتخابات بپردازد تا در صورت بروز اتفاق پیشبینی نشده اصلاحطلبان در میدان رقابت حاضر باشند. وی احتمال ردصلاحیت شدن روحانی، امتناع وی از حضور در انتخابات و همچنین احتمال تغییر نظر مردم نسبت به روحانی را سه دلیل اصلی نیاز به کاندیدای پوششی در انتخابات 96 عنوان کرده است.
فراهانی: روحانی تنها نامزد اصلاح طلبان است
آقای مجید فراهانی دبیرکل حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با «صبح نو» درباره احتمال حضور کاندیدای دیگر در جریان اصلاحات تأکید کرد: تا کنون درباره این موضوع بحثی نداشتیم و چون بحثی نداشتیم، آقای روحانی تنها کاندیدای جریان اصلاحات و اعتدال است.
رهامی: مردم به کاندیدای اصولگرا رأی میدهند نه جایگزین روحانی
حجت الاسلام محسن رهامی عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره آلترناتیوهای جریان اصلاحات به جز روحانی گفت: ما از آقای روحانی حمایت میکنیم و نمیخواهیم با وی رقابت کنیم و باعث ریزش آرایش بشویم، اصلاح طلبان در حمایت از وی اجماع دارند. وی ادامه داد: درباره حضور چهرهای دیگر در کنار روحانی به عنوان کاندیدای جریان اصلاحات هنوز به اجماع نرسیدهایم اما این یکی از بحثهای مطرح شده در جلسات و محافل اصلاح طلبان است چراکه اگر به هر دلیلی روحانی در روزهای آخر تصمیم گرفت در انتخابات 96 حضور پیدا نکند یا به هر دلیلی آمدن وی منتفی شود، اصلاح طلبان دستشان خالی نباشد. هیچ جریان سیاسی نمیتواند چنین ریسکی را بپذیرد به همین دلیل ما در محافل گوناگون اصلاحطلبان در این زمینه بحث میکنیم چون این موضوع تیغ دو لبه است، اگر بخواهیم کسی را مطرح کنیم باید از الان در استانها و شهرستانها مطرح شود تا مردم بشناسند و در دقیقه 90 نمیشود کسی را به جامعه ایرانی معرفی کرد.
رهامی تأکید کرد: معرفی و حمایت از یک کاندیدای دیگر در کنار روحانی ممکن است سبب ریزش آراء یا ایجاد شکاف بین حامیان و نیروهای روحانی شود، به همین دلیل ما شرایط را رصد میکنیم و بخشی از این موضوع در جلسه روز شنبه کمیته انتخابات شورای هماهنگی اصلاحات در تهران بررسی شد و این بررسیها تا رسیدن به نتیجه ادامه دارد.
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات احتمال ردصلاحیت روحانی توسط شورای نگهبان را بسیار ضعیف دانست و تأکید کرد: دلیل معرفی کاندیدایی در کنار روحانی ربطی به احتمال ردصلاحیت وی ندارد چراکه وی روابط خوبی با نظام، مسوولان و ارکان نظام دارد و مشکلی در این باره بهوجود نمیآید و طرح موضوع رد صلاحیت روحانی درست نیست اما ممکن است خود برای حضور در انتخابات به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان شرط و شروطی بگذارد، نباید این احتمال را نادیده گرفت.
رهامی همچنین تأکید کرد: داشتن آلتراتیو و کاندیدایی در سایه که در صورت نیامدن روحانی بتواند آرای طرفداران وی و عموم مردم را بهدست آورد، راحت نیست، در اینصورت کاندیدایی که اصولگرایان معرفی میکنند اگر فردی معتدل و قوی باشد مردم ترجیح میدهند به کاندیدای شناخته شده و توانا رأی دهند تا کاندیدای اصلاحطلب ناشناس، حتی اگر اصلاح طلبان بیانیهای صادر کنند. لذا این مسألهای نیست که بتوانیم قضاوت کنیم و این موضوعی اساسی است که به جد داریم کار میکنیم.
خانجانی: نامزد پوششی راهبرد اصلاحطلبان برای پیروزی در 96 است
آقای جهانبخش خانجانی عضو حزب کارگزاران نیز تصریح کرد: حضور کاندیدای دیگر در کنار روحانی باید در شورای سیاستگذاری مورد بحث و بررسی قرار گیرد؛ اگر سه جریان اصولگرا، اصلاح طلب و رادیکال را سه جریان در کشور تلقی کنیم هریک استرتژی ها و راهبردهایی را پیشبینی و تاکتیکها را لحاظ میکنند.
وی ادامه داد: پیش از این در انتخابات 92 وقایعی غیرقابل پیش بینی رخ داده مانند برخی ردصلاحیتها، لذا طبیعی است که باید در بروز این اتفاقات ایدهای داشت و برنامهریزی کرد؛ در سال 92 اصلاح طلبان ائتلافی تشکیل دادند و توانستند رابطه خود با حاکمیت را ترمیم کنند. در سال 94 و انتخابات مجلس هم این اتفاق رخ داد. اصلاح طلبان در سال 84 اشتباه کردند و عرصه را به آقای احمدی نژاد واگذار کردند اما نباید در سال 96 این اتفاق بیافتد و تلاش دارند تا پیروز انتخابات 96 باشند.
خانجانی تأکید کرد: پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات 92 و 94 به ویژه در تهران سبب نمیشود که از نقاط ضعفها دوری نکنند و حفظ وحدت را مدنظر قرار ندهند، ما نمیدانیم شورای محترم نگهبان در سال 96 و بررسی صلاحیت کاندیداها چه مسیری را طی میکند لذا به همین دلیل در کنار روحانی که کاندیدای اصلی است، کاندیدای دیگری را به میدان میآوریم، همچنین برخی سخنان مبنی برنبودن آلترناتیوی جز روحانی ضعف و خطاست.
وی افزود: روحانی کاندیدای بالفعل و بالقوه اصلاح طلبان و جریان اعتدال است اما ممکن است برخی برای عدم حضور روحانی در صحنه انتخابات به وی فشار بیاورند. دلیل دیگر حضور کاندیدایی در کنار روحانی این است اما نباید فراموش کرد مردم کشور حاضر نیستند دولت به دست جریان رادیکال بیفتد و همچنین حاضر نیستند منافع کشور را فدا کنند لذا توجه به خواستههای مردم و برنامه ریزی بر اساس آن بسیار مهم است.
فقط باید منظر ماند تا کاندیدای مورد حمایت اصلاحطلبان که قرار است همراه با روحانی وارد عرصه انتخابات شود، تعیین شود اما با توجه به نظرات اصلاح طلبان به نظر میرسد در صورت معرفی کاندیدایی دیگر، فقط شانس کاندیدای اصولگرایان برای پیروزی در انتخابات بالاتر رود. باید منتظر ماند و دید آیا انتخاب مردم در 96 دنیا را چون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبهوت میکند یا خیر.
کد مطلب: 426363
آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/426363/کاندیدای-سایه-رقیبی-تازه-روحانی