در ادامه قاچاق میوه به کشور؛
بازار داغ میوه های خارجی در سیستان و بلوچستان/ چشمک چیکو و کاکتوسی به سبد غذایی ایرانیان
24 بهمن 1395 ساعت 13:34
در حالی واردات میوه به کشور ممنوع شده است که چیکو، ستاره ای، کاکتوس ، نارنگی و زیتون پاکستانی در بازارهای سیستان و بلوچستان رونق دو چندانی به خود گرفته است.
به گزارش پاپایا، به نقل ازعصرهامون، علی رغم وعده های مسئولین مبنی بر عدم واردات میوه های خارجی به کشور، اما همواره و با شروع فصل تازه شهروندان سیستان و بلوچستان شاهد انواع میوه های خارجی در بازارهای استان هستند.
انبه یکی از میوه های خارجی است که هر ساله با شروع فصل تابستان باعث نگرانی بسیاری از کشاورزان می شود و بازار استان را قرق می کند، علی ای حال از ابتدای فصل زمستان زیتون و نارنگی پاکستانی و انواع میوه های خارجی در بازار استان سرازیر می شوند .
وجود نارنگی های پاکستانی نیز یکی دیگر از نگرانی های باغداران با شروع فصل زمستان است که ازدیاد این میوه در بازار سبب انباشت میوه های ایرانی در انبار می شود.
از سوی دیگر در صورتی که این میوه ها به صورت واردات هم به کشور وارد نشوند ایا یکی از وظایف مسئولین نظارت و جمع آوری میوه های قاچاق از سطح شهر نیست؟
یکی از شهروندان زاهدانی با بیان اینکه میوه های خارجی هر سال بازار چهارراه رسولی زاهدان را قرق می کند، گفت: قیمت چیکو بین 10 تا 15 هزار تومان، ستاره ای بین 10 تا 12 هزار تومان،زیتون بین 20 تا 25 هزار تومان، نارنگی پاکستانی بین 7 تا 10 هزار تومان و کاکتوس بین 6 تا 9 هزار تومان است.
این شهروند ادامه داد: علی رغم قیمت بالای این میوه ها اما شهروندان به خرید این میوه ها ترغیب می شوند و این باعث شده است مردم از محصولات داخلی که قیمت مناسبتر و پایینی دارند، استقبال کمتری نمایند.
با این حال از بازار گرمی میوه های عجیب و غریب خارجی که بگذریم ورود میوه ها و نوبرانه های متناسب هر فصل نیز به بازار نشان از کمر همت مسئولین برای نابودی باغات کشاورزان ایرانی می دهد که نه تنها عطر میوه های ایرانی در واردات میوه های خارجی گم شده است بلکه کشاورزان را دچار خسارتهای سنگین کرده است.
در همین زمینه معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اکثر آفات و بیماریهای موجود در کشور، سوغات قاچاق و عدم اعمال شرایط قرنطینه گیاهی است، گفت: از جمله این آفات میتوان به جاروک جادوگر اشاره کرد که از طریق واردات از دوبی، وارد کشور ما شد و خسارت بسیار زیادی به باغات لیموترش زد.
مدیرکل دفترمیوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی نیز دیگر مسئولی است از بیکار شدن کشاورزان توسط عدهای سودجو انتقاد میکند و شرایط ایجاد شده را ناعادلانه میداند.
ابوالقاسم حسنپور در این زمینه با تاکید بر اینکه قاچاق و واردات غیرمجاز زندگی کشاورزان را مختل کرده است، اظهارداشت: این که ما فریاد میزنیم واردات نه، قاچاق نه؛ یکی از دلایلش این است که واردات و قاچاق تولید کشور را متوقف میکنند.
وی اضافه کرد: ما کاری به دریافت عوارض، مسائل اقتصادی و درآمد دولت نداریم، نگران تولید هستیم که متوقف میشود.
علی ای حال پس واردات گسترده میوه به کشور 22 بهمن ماه 94، رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان و جمعی از پرسنل نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی، واردات میوه خارجی را خجالت آور خوانده و فرموده بودند: آدم خجالت می کشد وقتی در روزنامه ها می بیند که ورادات انواع و اقسام میوه خارجی انجام می شود در صورتیکه پرتقال و سیب ما روی درخت می ماند.
ایشان در ادامه از مسئولین خواسته بودند که با هدایت سرمایهها به سمت تولید صنعتی و کشاورزی، رونق تولید و حل مشکل رکود، به پیشرفت کشور شتاب دهند تا دشمن بالاجبار بفهمد که تحریم بیفایده است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 427346