رئیس دانشگاه پیام نور راسک؛
سلامت خانواده ها در گرو مصرف موادغذایی سالم/ غذاهای بومی محلی نمایشی از فرهنگ هر جامعه است
16 اسفند 1395 ساعت 23:25
رئیس دانشگاه پیام نور راسک گفت: غذاهای بومی محلی در هر منطقه ای از جهان به عنوان یک ارزش و فرهنگ برای آن جامعه محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار پاپایا، با هدف آشنایی نسل جوان با غذاهای بومی محلی، خواص و مراحل طبخ برخی از غذاهای سنتی سرباز، جشنواره غذاهای بومی و محلی ویژه دانش آموزان و دانشجویان دختر این شهرستان در محل دانشگاه پیام نور راسک برگزار شد.
رئیس دانشگاه پیام نور راسک در حاشیه برگزاری این جشنواره در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، اظهار داشت: در این جشنواره که به همت دانشگاه پیام نور راسک برگزار شد، بیش از 70 بانوی آشپز شهرستان سرباز با پخت غذاهای سنتی و محلی از جمله بت کور، بت دار، بت چتّوک، کرایی و تبائگ با هم به رقابت پرداختند.
محمود محمدی گفت: این جشنواره با هدف آشنایی دانشجویان دختر با غذاهای سالم، مقوی و به منظور احیای هرچه بیشتر غذاهای سنتی و بومی محلی شهرستان سرباز برگزار شد.
وی اهداف برگزاری این جشنواره را شناخت اهمیت شیوه های صحیح پخت، معرفی غذاهای سنتی و محلی، آشنایی با انواع غذاهای محلی، و ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای پرانرژی، سالم و سنتی و پرهیز از غذاهای آماده و مضر، آگاهی دادن به مردم در خصوص روش های تغذیه سالم و ایجاد نشاط در بین دختران دانشجو را از دیگر اهداف جشنواره عنوان کرد.
محمدی تشویق خانواده ها به استفاده از غذاهای سنتی و محلی را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد و افزود: برگزاری این جشنواره همچنین نقش مهمی در نشان دادن فرهنگ و سنن غذایی و خلاقیت در سفره آرایی و ابتکارهای آشپزی در مناطق مختلف دارد.
وی تصریح کرد: تغذیه سالم در پیشگیری از انواع بیماریها و بهویژه بیماری سرطان نقش بسیار مهمی ایفا میکند و بنابراین باید در زندگی خود به داشتن تغذیه سالم توجه ویژهای داشته باشیم.
احیای غذاهای بومی به سلامتی خانواده کمک میکند
دبیر جشنواره غذاهای بومی محلی دانشگاه پیام نور راسک نیز در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به اهداف برگزاری این مراسم، اظهار داشت: این جشنواره غذا با هدف ارتقاء نگرش عموم مردم نسبت به تغذيه سالم و با محوريت غذاهاي بومي و محلي برگزار شد.
وی افزود: در اين جشنواره تلاش شده تا اهميت استفاده از غذا هاي آب پز و مضرات استفاده از غذا هاي سرخ كردني و پر نمك برای دانش آموزان و دانشجویان شرکت کننده بیان شود.
درخشان با اشاره به دیگر اهداف این جشنواره، خاطرنشان کرد: ترغیب خانوادهها برای استفاده از غذای سالم و بهداشتی و پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فست فود، روی آوردن به استفاده از محصولات کشاورزی و ارگانیک برای طبخ غذا از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره بود.
وی ادامه داد: در اين جشنواره كارشناس تغذيه و هئيت داوران غذاها را بر اساس چند آيتم از جمله ارزش هاي غذايي ، مقوي و مغذي بودن، طعم خوب ،نوع پخت غذا و بومي بودن مورد ارزيابي قرار دادند و به نفرات برتر جوايزي اهدا شد.
دبیر جشنواره غذاهای بومی محلی دانشگاه پیام نور راسک با تاکید بر اینکه مصرف انواع سبزیجات و میوهجات به دلیل داشتن خواص بسیار بالای آنتیاکسیدانی با کاهش رادیکالهای آزاد در بدن، در جلوگیری از انواع سرطانها نقش بسیار کلیدی را ایفا میکند، بیان کرد: باید مصرف سبزیجات و میوهها را در برنامههای غذایی بیش از پیش گنجاند تا از فواید و تاثیرات حیات بخش آن در سلامت جسم و پیشگیری از بسیاری از بیماریها، بهویژه سرطان بهرهمند شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه بیش از هفتاد نفر در این جشنواره شرکت کرده بودند، تصریح کرد: به سه تن از نفرات برتر و همه شرکت کنندگان در این جشنواره هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.
انتهای پیام//
کد مطلب: 427464