۳ خیانت به کشاورزی ایران با امضای "سند آموزش ۲۰۳۰ یونسکو"+ سند
22 ارديبهشت 1396 ساعت 23:27
درحالیکه معاون اول رئیسجمهور، دستگاههای اجرایی را مکلف به اجرای سند آموزش ۲۰۳۰ یونسکو کرده بود این سند بهظاهر آموزشی در بخش کشاورزی نیز سه خیانت مسجل و برخلاف منافع ملی داشت.
به گزارش پاپایا، به نقل از تسنیم، سند آموزش 2030یونسکو که سال 95 در کشور رونمایی شد، در بخش آموزشوپرورش دارای اهداف و چشماندازهایی است که با اهداف سند تحول بنیادین و برخی ارزشهای کشور در تضاد است و اما با بررسی ابعاد دیگر این سند بهظاهر آموزشی مشاهده میشود که با اهداف بخش کشاورزی و حتی منافع ملی در این بخش نیز دارای تضادهای مشخص در 3 بند از این اهداف است.
توصیه به فعالیت خارج از مزرعه زنان
در بند 3 از هدف دوم سند آموزشی 2030یونسکو ضمن تاکید بر درآمدزایی مستقل زنان توصیه به فعالیت خارج از مزرعه نیز شده است.
در این سند اشارهشده است:«افزایش دو برابری درآمد و بهرهوری تولیدکنندگان کوچک مواد غذایی افراد بومی کشاورزان خانوادگی دامداران و ماهیگیران از جمله از طریق دسترسی امن و آسان به زمین و سایر منابع حاصل خیز و همچنین دسترسی به درآمد دانیش خدمات مالی بازارها و فرصتهای برای ارتقاء ارزش افزوده و اشتغال در مکان غیر از مزرعه تا سال 2030».
داشته های ژنتیکی خود را در اختیار دیگران قرار دهید
در بند 5 از هدف 2 این سند کشورهای عضو به اشتراکگذاری ذخایر ژنتیکی گیاهی بومی توصیه شدهاند؛ که باید توجه داشت این ذخایر بسیار با اهمیت و حیاتی برای کشور به حساب میآیند و از سرمایههای غیرقابل انکار در بخش کشاورزی هستندکه نباید این ذخایر را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار داد.
در این بند آمده است: «حفظ تنوع ژنتیکی دانهها، گیاهان پرورشی، حیوانات پرورشی و اهلیشده گونههای وحشی مربوطه از جمله از طریق ایجاد بانکهای متنوع دانه و گیاه در سطوح مختلف ملی منطقهای و بینالمللی که به صورت خردمندانه مدیریت شود و همچنین به اشتراک گذاری و ترویج دسترسی به مزایای ناشی از استفاده منابع ژنتیکی و دانش سنتی وابسته به آن مطابق با توافقهای بینالمللی تا سال 2020».
دروازه های خود را به روی واردات محصولات کشاورزی باز کنید
در بند ب از هدف 2 این سند نیز صراحتاً بر رعایت قوانین تجارت آزاد و رفع موانع تعرفهای در تجارت محصولات کشاورزی تأکید شده است که به نظر نمیرسد حتی هیچ کدام از مسئولین وزارت جهاد کشاورزی دولت یازدهم از جمله حجتی وزیر جهاد کشاورزی تن به این بند بدهد. از طرفی نیز ایران هنوز به سازمان تجارت جهانی یا wto نپیوسته است تا شرایط اجرای این بند فراهم شود.
در بند یاد شده آمده است: «تصحیح و پیشگیری از محدودیتها و هرگونه تحریف تجاری در بازارهای کشاورزی جهانی از جمله از طریق: حذف موازی همه انواع و اشکال یارانههای کشاورزی در حوزه صادرات و اصلاح همه قوانین حاکم بر صادرات اقلام کشاورزی که تأثیر مشابهی با مورد یارانهها دارند. اصلاحات یاد شده در راستای دستور کار توسعه دوحه ( سند نهایی دور مذاکرات سازمان تجارت جهانی) انجام شود.
اصل سندبه ظاهر آموزشی یونسکو را به زبان فارسی با کلیک در اینجا مشاهده کنید.
گفتنی است که با درایت رهبر معظم انقلاب امام خامنهای اجرای این سند در کشور متوقف شد. آیت الله خامنه ای در دیدار این هفته با فرهنگیان کشور با اشاره به سند آموزش 2030 اشاره کردند: جمهوری اسلامی ایران تسلیم سندهایی مانند 2030 یونسکو نخواهد شد.بهچهمناسبت یک مجموعه بهاصطلاح بینالمللی که قطعاً تحت نفوذ قدرتهای دنیاست این حق را داشته باشد که برای ملتهای دنیا تکلیف مشخص کند؟ اصل کار غلط است اینکه سندی را امضا کنیم و بعد بیاییم بیسروصدا آن را اجرا کنیم، نخیر، مطلقاً مجاز نیست.
انتهای پیام/
کد مطلب: 427916
آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/427916/۳-خیانت-کشاورزی-ایران-امضای-سند-آموزش-۲۰۳۰-یونسکو