یادداشت/
اجماع دشمنان ایران با بودجههای چند صد میلیاردی و افقهای دیپلماسی کشور
6 خرداد 1396 ساعت 18:49
در وضعیتی که بیکاری و رکود اقتصادی در اکثر صنایع اقتصادی و تولیدی حاکم است و اجماع دشمنان ایران در خارج با بودجههای چند صد میلیارد دلاری کشورهای عربی تشکیل شده، چگونه میتوان افقهای سیاست خارجی و اقتصادی کشور را برای سالهای آتی ترسیم کرد؟
به گزارش پاپایا، به نقل از تسنیم، تصویب تحریمهای جدید علیه ایران از سوی کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به بهانههای حمایت ایران از گروههای جهادی و توسعه فناوریهای موشکی و نقض حقوق بشر که با اکثریت آراء و با توافق نمایندگان حزب جمهوری خواه و دموکرات آمریکا در 4 خرداد به تصویب رسید در واقع فصل جدیدی از تهاجمات آمریکا علیه مردم ایران است.
چنین به نظر میرسد که آمریکاییها در یک سناریوی جدید جهت بی اعتبار کردن توافقات برجام و فشار به ایران یک طرح بلند مدت و اجرائی را دنبال خواهند کرد.
سفر آقای ترامپ به خاورمیانه و تشکیل مثلث شوم عربی ـ صهیونیستی ـ آمریکایی به رهبری عربستان با هدف مقابله با ایران، زمینه را جهت ایجاد یک اتحاد سیاسی، نظامی و امنیتی علیه کشور با همسایگان ایران طرح ریزی کرد.
سخنرانی آقای ترامپ در عربستان با حضور رؤسای جمهور و مقامات 50 کشور عربی و مسلمان با هدف درخواست انزوای بیشتر ایران در منطقه پیامی بود که سیاستهای دولت آمریکا را نسبت به تحولات خاورمیانه بخصوص موقعیت ایران به کشورهای منطقه و به همسایگان ایران اعلام کرده است.
در واقع آمریکاییها درصدد فشار بیشتر به ایران از طریق انزوای منطقهای و ایجاد اخلال در روابط ایران با کشورهای عراق، سوریه، یمن و لبنان جهت حصول به توافق صلح خاورمیانه و در کشورهای درگیر بدون نقش آفرینی ایران هستند. از سوی دیگر تصویب تحریمهای جدید با موضوعات تکراری با هدف انزوای بینالمللی و فشارهای بیشتر به شرکای اروپایی ایران در گرفتن امتیازاتی از آنها میباشد.
نشست ناتو در بروکسل و سخنرانی آقای ترامپ در آن نشست و تقاضای همسویی و همکاری بیشتر اعضای ناتو با سیاستهای تهاجمی و تحریمی آن کشور و موضوعات تروریسم و مقابله با ایران در واقع سیاست جدید وی در خصوص تحقق اهداف صهیونیستی علیه ایران است.
در چنین وضعیت پیش آمده قبل از روی کار آمدن دولت دوازدهم که سیاست تنش زدایی و توسعه همکاری با کشورهای منطقه و جهان را به عنوان اصل سیاست خارجی و دیپلماسی خود معرفی کرده، ما شاهد چالشهای بزرگی در تحقق این سیاست خواهیم بود. آمریکاییها با سیاست تهدید و تطمیع کشورهای منطقه و همسایه ایران را به دوری از ایران و اتحاد با رژیم صهیونیستی ترغیب میکند. از سوی دیگر نسبت به ایجاد ارتباطات بینالمللی و مراودات تجاری ایران با کشورهای منطقه اخلال ایجاد میکند که نمونه بارز آن ایجاد اتحاد عربی و صهیونیستی است.
بررسی دو قرارداد مهم ایران با دو شرکت مهم هواپیما سازی بوئینگ و ایرباس از سوی وزارت خزانه داری آمریکا جهت بازنگری در مفاد آن و تهدید بانکهای بزرگ دنیا برای عدم ارتباطات بانکی با ایران که دو دستاورد مهم دولت یازدهم در تحقق برجام بوده را دچار ابهام کرده است.
در چنین شرایطی دشمنان در منطقه و جهان به یک اتحاد علیه جمهوری اسلامی ایران رسیدهاند و روابط تجاری و سیاسی ایران با برخی کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا در هالهای از شک و تردید و ابهام قرار گرفته است. سیاست دولت دوازدهم براساس کدام استراتژی میتواند استوار شود که عزت اسلامی و ایرانی حفظ شود؟
در چنین وضعیتی که بیکاری و رکود اقتصادی در اکثر صنایع اقتصادی و تولیدی حاکم است و اجماع دشمنان ایران در خارج با بودجههای چند صد میلیارد دلاری کشورهای عربی تشکیل شده، چگونه میتوان افقهای سیاست خارجی و اقتصادی کشور را برای سالهای آتی ترسیم کرد؟
به نظر میرسد در چنین وضعیت و شرایطی تنها سلاح و قدرت که ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی به آن تکیه کرده و توانسته از بحرانهای عظیم عبور کند و 8 سال دفاع مقدس را با پیروزی به سرانجام برساند تکیه بر مردم و وحدت ملی است.
در صورتیکه در شرایط حساس فعلی، وحدت ملی با هدف حفظ منافع ملی بین گروهها و جناحهای سیاسی با گرایشهای خاص خود ایجاد شود، امکان عبور از این طوفان نیز امکان پذیر است. زیرا یکی از اهداف و سیاستهای آشکار دشمنان منطقهای، صهیونیستی و آمریکایی ایجاد شکاف بین حکومت و ملت است.
در این راستا دشمنان داخلی و خارجی به یک توافق شوم رسیدهاند که بایستی با ایجاد جریانهای موازی و تخریب شخصیتها و اعتقادات ملی مردم ایران، زمینه را جهت انشعاب و گسستگی وحدت ملی ایجاد کنند و با فشارهای خارجی و تحریمها زمینه را برای تغییر حکومت محیا سازند و این سناریوی دشمن در حال حاضر قدم به قدم در حال اجرا است.
به همین منظور همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: نبایستی توطئه دشمن را علیه ملت ایران دست کم گرفت، بایستی حول محور ولایت و در راستای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با گذر از سلایق و اختلافات سیاسی با وحدت کلمه جهت مقابله با توطئه دشمنان اقدام کرد.
انتخابات اخیر ریاست جمهوری و مشارکت 72 درصدی مردم در این انتخابات به عنوان پشتوانه مهمی برای اتحاد ملی و حمایت از سیاستهای دولت و نظام است. به همین جهت وقت آن رسیده که جهت عبور از مشکلات و بحرانها و توطئههای دشمنان و تثبیت نظام، تصمیمات ملی و فراجناحی با حضور تمام دیدگاهها و نظرات اتخاذ شود تا خدایی ناکرده انقلاب اسلامی ضربه نخورد.
همانطور که حضرت امام( ره ) فرمودند : اگر ما یک قدم مقابل دشمن عقب بنشینیم، دشمنان صد قدم جلو میآیند و این ایستادگی زمانی تحقق خواهد یافت که اتحاد ملی در کشور ایجاد شده باشد و تنها سلاحی که دشمنان داخلی و خارجی از آن وحشت دارند همان اتحاد و همبستگی ملی مردم ایران است.
یادداشت: میرقاسم مومنی: مدیرعامل موسسه پژوهشی و مطالعات بینالمللی چشم انداز ابرار نوین
انتهای پیام/
کد مطلب: 428115