عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی:
لزوم تشکیل ستاد بحران کشور در بخش تلنگ و منطقه دشتیاری/مردم روستاهای قصرقند در عطش بی آبی می سوزند
18 تير 1396 ساعت 23:14
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تشکیل ستاد بحران کشور در بخش تلنگ و منطقه دشتیاری گفت: مشکلات خشکسالی و ناتوانی مردم تلنگ قصرقند در تامین آب شرب، باعث بروز فاجعه در این منطقه شده است.
عبدالغفور ایران نژاد در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به اهمیت توجه ویژه دولت به مشکلات تامین آب شرب روستاهای شهرستان قصرقند، اظهار داشت: خشکسالی های اخیر و بحران بی آبی در روستاهای حوزه انتخابیه چابهار به ویژه در منطقه دشتیاری، پلان و تلنگ باعث مشکلات فراوانی برای مردم این مناطق شده تاجایی که هم اینک در بخش تلنگ این مهم تبدیل به فاجعه شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها پنج دستگاه تانکر آبرسان 12 هزار لیتر به سقایی به بیش از 12 هزار نفر از اهالی محروم منطقه خدمات رسانی می کنند، افزود: این تعداد تانکر به هیچ عنوان جوابگوی مشکلات آّب شرب مردم نیست و تنها در صورتی که24 دستگاه تانکر آبرسانی دیگر به ظرفیت کنونی افزوده شود می توان شرایط مناسبی برای تامین آب شرب مردم محروم روستایی این منطقه ایجاد کرد.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید برای حل مشکل اساسی بی آبی و تامین نیاز رو به رشد آب شرب مردم منطقه، هرچه زودتر مجتمع آبرسانی پیرسهراب، تلنگ و پلان تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
وی پرداخت نکردن بیش از پنج میلیارد ریال بدهی اداره آب و فاضلاب روستایی در چند سال گذشته به تانکرهای استیجاری و تقویت نشدن ناوگان فرسوده آبرسانی سیار را از مشکلات اساسی آب رسانی سقایی دانست که موجب قطع شدن روند آبرسانی در بخش تلنگ شده است.
15 لیتر آب، سهم روزانه هر شهروند جنوب سیستان و بلوچستان
وی با اشاره به اینکه سهم هر روستایی جنوب بلوچستان تنها 15لیتر آب در روز است، بیان کرد: با وجود اینکه این سهمیه ناچیز با این گرمای هوا باعث بروز مشکلات فراوانی برای مردم شده است اما مردم بخش تلنگ با بیش از 70 روستا و جمعیت 18 تا 19 هزار نفر از همین سهمیه آب 15 لیتری نیز محروم شده اند و لازم است تا هرچه زودتر ستاد بحران کشور در بخش تلنگ و منطقه دشتیاری و پلان تشکیل شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در ادامه با اشاره به طلب میلیاردی پیمانکاران و مالکان چاههای آب بخش خصوصی است، اذعان کرد: اداره آب و فاضلاب روستایی چابهار نیز در مجموع چیزی در حدود 80 میلیارد ریال در زمینه آبرسانی سیار به پیمانکاران این طرح و مالکان چاه های آب بخش خصوصی بدهکار است.
ایران نژاد پرداخت نشدن بدهی هشت میلیارد ریالی مربوط به هزینه خرید 15 ماه آب از آب شیرین کن پسابندر را عامل اصلی قطع شدن آب چهار روستای بریس، پسابندر، گواتر و پُشَت با جمعیت حدود 10 هزار نفر عنوان کرد.
وی همچنین خواستار تکمیل دو مجتمع آبرسانی پایین دست سد پیشین برای تامین آب مصرفی 201 روستای دشتیاری و مجتمع آبرسانی 267 روستایی پلان، تلنگ و پیرسهراب از سد زیردان شد و گفت: روند کند تکمیل این طرح ها کندی با توجه به نیاز شدید مردم روستاهای جنوبی به آب آشامیدنی هیچ توجیهی نداشته و لازم است تا با جدیت تمام و عزمی راسخ این پروژه ها هرچه سریعتر به بهره برداری برسد.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اهمیت آینده نگری برای تامین آب مصرفی شهروندان جنوب سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: ساخت آب شیرین کن با مجموع تامین یک میلیون مترمکعب آب شرب در محدوده روستاهای تنگ، پارگ بشیر، رمین، بریس، گواتر و شهرهای کنارک، چابهار و زرآباد یکی از ضرورت های اصلی در طرح های آینده نگرانه برای تامین آب مصرفی مردم، کشاورزی و صنعت است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 428311