گزارش پاپایا از لمس واژه محرومترین درقصرقند؛

"تلنگ" محلی برای لمس محرومیت واقعی/ بیش از ۱۸ هزار شهروند قصرقندی در انتظار قطره ای آب

20 تير 1396 ساعت 10:29

بخشدار تلنگ گفت: اگر کسی میخواد محرومیت به معنای واقعی کلمه را لمس کند باید به این منطقه سفر کرده و یک روز را در گرمای بیش از 50درجه ای و نبود برق، آب و کمترین امکانات زندگی سپری کند.


به گزارش خبرنگار پاپایا، بخش تلنگ با 18 هزار و 368 نفر جمعیت و 5 هزار و 128 خانوار یکی از محروم ترین مناطق سیستان و بلوچستان و حتی کشور است تاجایی که از نظر شاخص های آب، فضاهای آموزشی، راه، برق و طرح هادی روستایی در پاین ترین حد نرم کشوری بوده  و مردم این منطقه  با مشکلات فراوان مواجه هستند.
مردم بخش تلنگ در طول سال های متمادی به دلیل دوری از مرکز شهرستان و امکانات رفاهی با محرومیت های زیادی مواجه بوده اند به گونه ای که مردم این بخش برای رسیدن به قصرقند مرکز شهرستان باید از سه شهرستان چابهار، کنارک و نیکشهر عبور کنند تا به شهر قصرقند برسند و امور ادارای خود را پیگیری کنند که این موضوع میتواند یکی از عجیب ترین اتفاقات حال حاضر در جهان باشد.
خشکسالی های اخیر و کاهش نزولات جوی باعث شده تا بسیاری از چاه ها و قنات های این منطقه خشک شده و نبود زیرساخت مناسب و لوله کشی آب مردم را محتاج به آبرسانی سیار کند اما تعیین سهمیه 15 لیتری آب برای هر نفر در طول شبانه روز آن هم با توجه به گرمای بیش از 50درجه ای هوا، خیلی برای مردم آزاد دهنده است اما به گفته بسیاری از شهروندان این منطقه همین سهمیه آب نیز به مردم نمی رسد و مردم مجبور هستند هر تانکر آب را با قیمت 60 تا 110 هزار تومان خریداری نمایند و یا اینکه از آب معدنی برای رفع تشنگی استفاده کنند.
 

 
اینجا همه یک رنگ هستند
در همین رابطه تعدادی از اهالی بخش تلنگ شهرستان قصرقند با تماس با دفتر پایگاه خبری پاپایا، خواستار  پیگیری و رسیدگی فوری به مشکلات بی آبی این منطقه شدند.
امام بخش کهنی در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با گلایه از عدم رسیدگی مسئولان به مشکلات مردمی در بخش تلنگ، اظهار داشت: بسیاری از مردم در این مناطق مجبور به خرید آب شرب با قیمت بالا هستند اما بیکاری و نداشتن توان مالی باعث شده تا نیمی از مردم این بخش از گودال های آب و نقاطی که شاید هیچ بشری از آنها استفاده نکند آب شرب تهیه کنند.
وی افزود: مسئولین وقتی متوجه این مردم خواهند شد که بسیار دیر بوده و بیماری های فراوان باعث مرگ و میر بساری در این منطقه شده است.
این معلم قصرقندی با بیان این مطلب که نبود برق، آب و راه روستایی باعث شده تا مردم در بدترین شرایط زندگی کنند، خاطرنشان کرد: آیا مسئولین میتوانند یک روز در این شرایط زندگی کنند! به مواقع حاضرهستند آبی مه ما برای خوردن استفاده میکنیم به فرزندانشان بدهند که فقط با آن حمام کنند؟
وی ادامه داد: به راستی تقصیر ما مردم است چراکه وقتی مسئولی به دیدن ما می آید برای وی آب معدنی خریداری کرده و از این آب به او نمیدیم چون اگر یکی از مسئولین این آب را میخورد همه زندگی خود را صرف کمک به این مردم میکرد.
 

 
تلنگ بخشی برای حس محرومیت
رحیم بخش پاک اندیش  در گفت وگو  با خبرنگار پاپایا، با اشاره به هزینه 12 میلیارد ریالی برای رفع افت ولتاژ برق بخش تلنگ قصرقند، اظهار داشت: بیش از 12میلیارد ریال در یکسال گذشته برای بهسازی و اصلاح شبکه برق و رفع افت ولتاژ در 28 روستای بخش تلنگ هزینه شده که زمینه رضایتمندی بسیاری از روستاییان این منطقه را فراهم کرده است.
وی افزود: شهروندان بخش تلنگ با محرومیت های زیادی در زمینه برق روبه رو  هستند که رفع این مشکلات نیازمند اعتبارات و توجه بیشتر مسئولین دولتی برای رفع کامل افت ولتاژ برق است تا همه مشترکان بتوانند  از برق استاندارد و با ولتاژ 220 ولت بهره مند شوند.
بخشدار تلنگ با اشاره به دیگر مشکلات بخش برق در این منطقه، بیان کرد: روستاهای گواجوییگ و چراغ آباد از حوزه بخش تلنگ نیازمند برقرسانی هستند تا شهروندان این مناطق نیز بتوانند  از نعمت روشنایی برق بهره مند شوند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین نیاز مردم بخش تلنگ راه اندازی پست 63 به 20 کیلوولت است تا یک بار برای همیشه قطعی های مکرر برق و افت ولتاژ بصورت اصولی رفع شود.
پاک اندیش  با گلایه از نبود بخش اتفاقات برق در  بخش تلنگ، خاطرنشان کرد:  یکی از مهمترین مشکلات مردم در بحث برق بخش تلنگ نبود مرکز اتفاقات برق در این منطقه است به گونه ای که اگر مشکلی در شبکه برق پیش بیایید مردم مجبور هستند تا برای پیگیری  مشکل به قسمت برق بخش پلان چابهار مراجعه کنند.
 

 
15لیتر آب روزانه، سهم هر شهروند بخش تلنگ از این نعمت خدادادی
وی همچنین با اشاره به مشکلات کم آبی و سختی تامین آب شرب توسط شهروندان قصرقندی، گفت:  متاسفانه در حال حاضر بیش از 70 درصد جمعیت این بخش با کمبود شدید آب رو به رو هستند و جمعیت بیش از 13هزار نفری این مناطق در 51 روستای تابعه تنها وابسته به توزیع آب توسط پنج تانکرآبرسان بوده که جیره 15لیتر در روز برای هر نفر را تقسیم میکنند.
بخشدار تلنگ  مشکلاتی چون تعداد کم تانکرهای آبرسانی و بدهی میلیاردی اداره آب روستایی به ناوگان آبرسانی سیار  را از مهمترین مشکلات طرح آب رسانی سقایی به روستاهای بخش تلنگ   عنوان کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ یک از نمایندگی ادارات در بخش تلنگ استقرار ندارند، افزود: مردم مجبورند برای انجام کمترین کار اداری مسافت بیش از 300 کیلومتری را طی کنند تا به مرکز شهرستان قصرقند برسند که این برای مردم محروم و فقیر این مناطق که هیچ کار و درآمدی نداشته و یارانه تنها منبعد درآمدی آنان است بسیار سخت است.
پاک اندیش در پایان  با تاکید بر اینکه باید مدارس کانکسی، کلاس های درس فرسوده و تخریبی بازسازی شوند، تصریح کرد:  عملیات ساخت 15 کلاس درس جدید، ساخت مجتمع آموزشی دخترانه و مدرسه شبانه روزی پسرانه نیز آغاز شده است اما هنوزهم این منطقه نیازمند یاری خیرین محترم برای ساخت و آبادانی مدارس بیشتری است.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 428315

آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/428315/تلنگ-محلی-لمس-محرومیت-واقعی-بیش-۱۸-هزار-شهروند-قصرقندی-انتظار-قطره-آب

استال پرس
  https://www.estalpress.ir