گزارش پاپایا از چشم انتظاری بیماران نیازمند به خون؛

اینجا بیماران چشم به جاده دارند/ پایگاه انتقال خون مهمترین خواسته مبتلایان به تالاسمی

11 مرداد 1396 ساعت 14:21

محرومیت شهرستان سرباز از داشتن پایگاه انتقال خون باعث شده است تا بسیاری از مردم شهرستان برای اهدای خون به شهرهای دیگر مراجعه کنند.


به گزارش خبرنگار پاپایا، شاید بتوان گفت که هیچ چیز به اندازه خون در تاریخ جهان و از آغاز پیدایش تمدن های بشری، در واقعیت و داستان اثرگذار نبوده است و این مایه سرخ رنگ همواره در حیات انسان نقشی رمزآلود، اسرارآمیز و حتی در برخی موارد همراه با جادو و افسون دارد به گونه ای که حتی امروزه نیز در برخی فرهنگ ها این نقش های مرموز خون حفظ شده است.
در هر ثانیه از زندگی انسان ها در هر سن، جنس و طبقه اجتماعی که باشند برای ادامه حیات خود به خون نیاز دارند و این نیاز برای همه به یک اندازه حیاتی است اما در برخی مواقع دسترسی به آن برای همه کسانی که به این ماده زندگی بخش نیاز دارند، میسر نیست و هستند بیمارانی که بیشتر از افراد سالم به آن نیاز داشته اما نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند.
از زمانی که بشر کشف کرد که میتوان خون یک فرد سالم را به انسان نیازمند دیگر تزریق کرد تاکنون اهدا خون توانسته است در درمان بسیاری از مشکلات پزشکی چون بیماری‌های خونی، سرطان و نیز درمان برخی جراحت‌ها و جراحی‌های بزرگ که در آن خون زیادی از دست رفته‌ است، کمک های زیادی به بیماران و پزشکان معالج آنان بکند.
امروزه با پیشرفت فناوری های درمانی، پزشکان با در نظر گرفتن علت و شدت کم خونی (هموگلوبین پایین)، بیماری و علائم آن، نیاز بیماران به انتقال خون را مشخص میکنند به گونه ای که هر روز در سراسر جهان میلیونها انسان خیر، خون خود را برای نجات جان هزاران نفر از همنوعان نیازمند خود اهدا میکنند.
با وجود پیشرفت های علمی قابل توجه در سال های اخیر، بازهم دانشمندان و پزشکان سراسر جهان نتوانسته‌اند هیچ ماده ای جانشین خون انسان کشف کنند و تنها منبع این ماده حیاتی، اهدای مستمر خون توسط اشخاص آگاه و انسان دوستی است که میدانند این عمل آنان چه اثر بزرگی در نجات جان دیگران دارد.
 
اهدای خون در فرهنگ ایرانیان تبلوری خاص همچون عبادت دارد
یکی از سنت های پسندیده ما ایرانیان سنت اهدای خون است به گونه ای که این اقدام در فرهنگ ایرانیان تبلوری خاص همچون عبادت پیدا کرده و دارای جایگاه ویژه ای در میان همه افراد جامعه است و با وجود اینکه در بسیاری از کشورهای جهان سوم و حتی کشورهای پیشرفته، خون نیز همچون "کلیه" خرید و فروش می شود اما فروش این مایه حیات بخش بشری در فرهنگ عمومی ایران امری نکوهیده و ناپسند است و مردم خیر و نوع دوست کشور عزیزمان در همه ایام سال در گروه های مختلف مردمی برای کمک به نیازمندان و بیماران اقدام به اهدای رایگان خون می کنند و آن را همچون دیگر عبادات میدانند.
بر اساس آمارهای جهانی تخمین زده می شود که از هر سه نفر در دنیا یک نفر از آنان در طول دوره زندگی خود نیاز به تزریق خون و یا فرآورده های خونی پیدا می کند با این وجود بسیاری از این افراد همچون بیماران تالاسمی با نیازی همیشگی در این زمینه مواجه هستند.
 
بیماران تالاسمی چشم انتظاران همیشگی خون
بیماری تالاسمی یکی از بیماری های ژنتیکی است که به دلیل اختلال خونی سیستم جسمی فرد مبتلا دیگر قادر به ساخت هموگلوبین  نبوده و به تبع آن خون این افراد قادر به حمل اکسیژن کافی نیست و تنها راه درمان این بیماری و کمک به افراد مبتلا  تزریق مستمر خون و پیوند مغز استخوان از بافت نزدیکان بیمار به او است که موفقیت این عمل نیز در گرو قبولی بافت اهدا کننده توسط بدن اهدا شونده است.
با توجه به مشکلاتی که در شیوه های درمان این افراد وجود دارد هر بیمار تالاسمی بطور متوسط در هر ۲۰ روز باید برای تامین خون مورد نیاز بدنش به مراکز درمانی خاص مراجعه کرده دو واحد خون معادل۷۵۰ سی سی در سنین پایین و با افزایش سن۹۰۰ سی سی خون کامل دریافت کند تا بتواند به زندگی خود ادامه دهد و به همین دلیل است که همواره در پیام های تبلیغاتی و برنامه های تلویزیونی این نکته که بیماران تالاسمی همواره چشم انتظار خون هستند مورد توجه بوده و به مخاطبین یادآوری میشود.   
 
بیماران شهرستان سرباز در انتظار افتتاح پایگاه انتقال خون
در همین رابطه رئیس سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به اینکه شهرستان سرباز فاقد پایگاه انتقال خون است، اظهار داشت: افتتاح پایگاه انتقال خون در هر نقطه از کشور نیازمند تحقیقات خاص است که به دلیل برخی مشکلات تاکنون موفق به تاسیس پایگاه انتقال خون در شهرستان سرباز نشده ایم ولی با هدف کمک به بیماران این شهرستان بانک خون بیمارستان ولایت راسک را در سال 94 افتتاح شده است.
سهیلا خسروی افزود: پیش از این بیماران شهرستان سرباز مجبور بودند برای دریافت خون به بیمارستان های چابهار یا ایرانشهر مراجعه کنند و یا حتی اعمال جراحی را در بیمارستان های دارای بانک خون دیگر شهرستان ها و یا زاهدان انجام دهند که خوشبختانه پس از افتتاح بانک خون بیمارستان ولایت راسک بسیاری از مشکلات این بیماران رفع شده و دیگر این بیماران مجبور به تحمل هزینه های زیاد و مشکلات راه در کنار درد بیماری خود نیستند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای افتتاح بانک خون بیمارستان ولایت راسک، بیان کرد: اینکه تامین خون بیماران از وظایف سازان انتقال خون است و در همین راستا برای تاسیس بانک خون بیمارستان ولایت راسک، سازمان انتقال خون استان پس از آموزش کادر درمانی و تایید تجهیزات، بیمارستان ولایت در سال94 خدمت رسانی به بیماران نیازمند به خون را آغاز کرده و اینک تنها امید بیماران نیازمند به خون در شهرستان سرباز است.
خسروی در پایان تصریح کرد: شهرستان سرباز تمام خون مورد نیاز خود را از دیگر شهرستان ها وارد میکند و تنها در طول سال چند بار پایگاه های سیار انتقال خون در این منطقه اقدام به دریافت خون از خیران و مردم نوع دوست این شهرستان میکنند.
 
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 428417

آدرس مطلب: https://www.estalpress.ir/news/428417/اینجا-بیماران-چشم-جاده-پایگاه-انتقال-خون-مهمترین-خواسته-مبتلایان-تالاسمی

استال پرس
  https://www.estalpress.ir