گزارش پاپایا از مدارس غیراستاندارد نیکشهر؛
تحصیل علم زیر سقف های لرزان/اینجا دانش آموزان امنیت جانی ندارند
12 مرداد 1396 ساعت 4:51
معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر گفت: تنها در 13 روستای محروم بخش مرکزی شهرستان نیکشهر چیزی در حدود هزار و 703 دانش آموز در مدارس فرسوده، خشتی و گلی مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش خبرنگار پاپایا، شاید بتوان گفت سیستان و بلوچستان یکی از محروم ترین استانهای کشور از نظر شاخص های آموزشی است به گونه ای که بسیاری از دانش آموزان مناطق روستایی و محروم این استان مرزی مجبور به تحصیل زیر سقف های گلی و فرسوده ای هستند که هر لحظه ممکن است بر سرشان آوار شود و یا در کپرهای چوبی و کانکش های آهنی در گرمای بیش از 50درجه ای هوا در کلاس های درس حاضر باشند.
آمار بالای کلاس های درس غیراستاندارد در سیستان و بلوچستان تا جایی است که همه ساله شاهد بروز اتفاقات دلخراش در این استان محروم بوده و دانش آموزان این منطقه باید همواره عزادار یکی از دوستان و یا معلمان فداکار خود باشند.
دانش آموزان نیکشهری چشم انتظار کمک مسئولان
در همین رابطه معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش نیکشهر در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، اظهار داشت: در حال حاضر تنها در 13 روستای محروم بخش مرکزی شهرستان نیکشهر چیزی در حدود هزار و 703 دانش آموز در مدارس فرسوده، خشتی و گلی مشغول به تحصیل هستند که در مواقع بارندگی مجبور هستیم برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار این فضاهای آموزشی غیراستاندارد را تعطیلی کنیم.
عبدالستار امیرفر با قدردانی از مشارکت خیران و دولت در ساخت مدارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 16 کلاس درس در هفت نقطه روستایی و شهری شهرستان نیکشهر در حال ساخت هستند.
وی با اشاره به اینکه چنین باب مدرسه در این شهرستان به صورت نیمه کاره رها شده است، بیان کرد: سه مدرسه دولتی شامل مدرسه 6 کلاسه شهید مطهری کهورکان، مدرسه شش کلاسه ام کلثوم آبگاه و مدرسه 2 کلاسه حسین آباد از توابع شهرستان نیکشهر از جمله این مدارسی هستند که باید بر اساس اعتبارات ملی و ماده 180 استانی ساخته میشدند اما اکنون چند سالی است که نیمه کاره رها شده و اعتباری برای پایان کار این مراکز آموزشی وجود ندارد.
امیرفر ادامه داد: متاسفانه چند سالی است که عملیات ساخت این مدارس کاملا متوقف شده و با توجه به نبود اعتبار پایان کار این مراکز آموزشی و نیاز مبرم شهرستان به مدارس استاندارد، ادامه عملیات ساخت آنها نیازمند توجه ویژه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان است.
کپرهای چوبی و کانکس های آهنی محلی برای تحصیل محرومان
وی با بیان اینکه سال گذشته ساخت پنج کلاس درس توسط بنیاد قلم چی در سطح شهرستان نیکشهر آغاز شده است، خاطرنشان کرد: از سال 1392 تاکنون 24 کلاس درس از محل اعتبارات ملی ساخته و تحویل آموزش و پرورش شده است و در کنار این مراکز آموزشی ساخت دولت، از سال 1373 تاکنون در مجموع 71 کلاس درس توسط خیران بومی و کشوری در مناطق محروم شهرستان نیکشهر ساخته شده است.
معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش نیکشهر اذعان داشت: هم اینک 989 دانش آموز نیکشهری در 29 کلاس کانکس آهنی پیش ساخته مشغول تحصیل اند که برخی از این کلاس های غیراستاندارد، فاقد برق و آب و دیگر امکانات لازم هستند.
وی در پایان با اشاره به آمار دانش آموزان و مدارس این شهرستان محروم و مشکلات موجود، تصریح کرد: تنها در بخش مرکزی نیکشهر 193 مدرسه با 693 کلاس درس دایر است که در این مراکز 977 نیروی انسانی و کادر آموزشی کار تعلیم و تربیت 14 هزار و 512 دانش آموز را بر عهده دارند و با وجود همه مشکلات، شیرینی تحصیل و آموزش کودکان محروم موجب شده تا سختی های موجود و کمبود امکانات در اراده آنان اثرگذار نباشد.
انتهای پیام /
کد مطلب: 428419