۰

تلویزیون اینترنتی با شبکه ایرانی نمایش فیلم و سریال دور خورد

اولین شبکه قانونی نمایش خانگی فیلم و سریال در ایران با تکیه بر نسل‌‌های سوم و چهارم موبایل تمامی حصارهای ایجادشده برای تلویزیون اینترنتی را دور زد و در کمتر از سه ماه به یک میلیون و ۵۰۰هزار کاربر رسید.
تلویزیون اینترنتی با شبکه ایرانی نمایش فیلم و سریال دور خورد
تلویزیون اینترنتی با شبکه ایرانی نمایش فیلم و سریال دور خورد
به گزارش پاپایا به نقل ازخبرگزاری تسنیم، تلویزیون اینترنتی این روزها در دنیا به طرحی کهنه تبدیل شده و با ارائه نسل‌های بالاتر ارتباطات همراه نظیر 4G و LTE-A، کمپانی‌های بسیاری روی به‌سمت تولیدات سریالی و سینمایی برای عرضه از طریق پلت‌فرم‌های قابل حمل الکترونیک نظیر اسمارت‌فون و تبلت آورده‌اند.
در بسیاری کشورها سال‌هاست از ظرفیت‌های فضای مجازی برای عرضه کالاهای فرهنگی به‌خوبی بهره‌برداری می‌شود و انواع فناوری‌ها و پلت‌فرم‌های دیجیتال، بخش بسیار چشم‌گیری از چرخه عرضه و تقاضا در بازار عظیم صنعت سرگرمی را به خود اختصاص داده‌اند.
مخاطبان نیز در قیاس با بازارهای سنتی به این بسترهای مدرن کاملاً اعتماد دارند و در بسیاری از اوقات ترجیح می‌دهند به‌راحتی فیلم‌ها و سریال‌های مورد علاقه خود را از این راه‌ها تهیه و تماشا کنند.
با این حال بالغ بر پنج شش سال است که آهنگ راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی برای ایرانیان زده شده اما منفعت‌طلبی‌های جناحی راه را بر آن بسته است و این‌طور باید گفت که همچنان متولی مشخصی برای پیاده‌سازی آن وجود ندارد.
در حالی که شرکت‌های بسیاری چندین و چند سال است برای راه‌اندازی این خدمت اعلام آمادگی کرده‌اند اما سه ضلع منفعت‌طلب وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما اجازه راه‌اندازی را نمی‌دهند.
این سه ضلع هرکدام بخشی از مجوزهای تلویزیون اینترنتی را در دست دارند. وزارت ارتباطات مجوز بهره‌برداری از خطوط ارتباطی، وزارت ارشاد مجوز محتوا و سازمان صدا و سیما مجوز استفاده از محتوای فراگیر صوت و تصویر را می‌دهد و چون آب این سه نهاد در یک جوی نمی‌رود، تلویزیون اینترنتی سال‌هاست بین آسمان و زمین معلق است.
تلویزیون اینترنتی محصول همگرایی صنعت رایانه، مخابرات و مالتی‌مدیا است و نتیجه پیشرفت فناوری‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی به حساب می‌آید.
تلویزیون اینترنتی درواقع یک پروتکل تلویزیونی است که از طریق اینترنت پخش و منتشر می‌شود و به تماشاگران امکان انتخاب برنامه دلخواه را از میان مرجعی از نمایش‌های تلویزیونی می‌دهد.
حال با توجه به این درگیری‌های آشکار بر سر مجوزدهی تلویزیون اینترنتی، هرکدام از نهادها به فکر مجوزدهی مستقل برای راه‌اندازی IPTV در کشور هستند، به‌عنوان مثال سازمان صدا و سیما مستقلاً به پنج شرکت مجوز بهره‌برداری از این خدمات را اعطاء کرده در حالی که وزیر ارتباطات همچنان مخالف چنین کاری است.
البته وزارت ارتباطات هم با توجه به اینکه بخش ارتباطات مخابراتی را در دست دارد، بعید است به این سادگی‌ها زیر بار مجوزهای صدا و سیما رود؛ از طرفی این وزارتخانه پروانه‌های ارتباطی جدیدی را در قالب "ثابت" با دایره وظایفی گسترده به شرکت‌های بزرگ اینترنتی اعطاء کرده که راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی نیز در آن دیده شده است.
علی‌رغم شوک‌های یک‌باره‌ای که در ارتباط با راه‌اندازی این خدمت در کشور داده می‌شود اما آنچه به مشام می‌رسد، فعلاً خبری از راه‌‌اندازی تلویزیون اینترنتی در کشور نخواهد بود.
با این حال کمپانی‌های تولید کننده محتوای صوتی ــ تصویری و تأمین کنندگان فیلم‌های سینمایی و سریالی ایران همسو با روال جهانی و در دست گرفتن ابتکار عمل، به‌سمت استفاده از بسترهای جدید ارتباطات همراه برای عرضه این محتوا رفته‌اند.
آنها پای خود را از دایره منفعت‌طلبی‌های این سه نهاد بیرون کشیده و با چشم بستن به‌روی تمامی امتیازات تلویزیون اینترنتی، پلت‌فرم عرضه محتوای ویدئویی بر بستر موبایل و تبلت را ارائه کرده‌اند.
سامانه "فیلم‌نت" به‌عنوان نخستین شبکه توزیع و فروش فیلم به‌صورت مجازی از جمله محصولات مؤسسه فرهنگی و دیجیتالی آینه جادو است که در نمایشگاه تلکام سال جاری با حضور مسئولان دولتی و خصوصی رونمایی شد.
با استفاده از این سامانه، مخاطبان می‌توانند در هر لحظه فیلم‌های مورد علاقه خود را از طریق آن دانلود و تماشا کنند.
توسعه محتوا، خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی ــ ایرانی، اهتمام ویژه به سالم‌سازی و حفظ امنیت همه‌جانبه فضای مجازی، ترویج هنجارها، ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ایجاد عدالت آموزشی از جمله اهداف طراحی این سامانه مجازی است.
اپلیکیشن فیلم‌نت قابل اجرا روی پلت‌فرم‌های موبایل اندروید و IOS و همچنین ابزارهای دیجیتال نظیر لپ‌تاپ و تبلت است و در نمای کلی و دید کلان، قابلیت تبدیل شدن به تلویزیون اینترنتی را نیز خواهد داشت هرچند که اهتمامی روی این قضیه در کشور نیست.
راه‌اندازی نسل‌های سوم و چهارم اینترنت همراه و گسترش پهنای باند در ایران، امکان خوبی را در اختیار محتواسازان قرار داده و مؤسسه فرهنگی و دیجیتال آینه جادو که تیمی در زمینه‌های برنامه‌نویسی، گرافیک، تولید محتوا و بازاریابی دارد نیز با همکاری اپراتور اول ارتباطی و استفاده از همین امکان، پلت‌فرم فیلم‌نت را در دسترس هموطنان قرار داده است.
فیلم‌نت اولین شبکه قانونی نمایش خانگی فیلم و سریال در ایران است که امکان مشاهده و دان‌لود فیلم و سریال را روی گوشی، تبلت، رایانه و ابزارهای دیگر فراهم می‌کند هرچند ممکن است هزینه‌های آن به‌نسبت سرویس تلویزیون اینترنتی گران باشد اما ابتکار آن، مشابهت‌هایی با IPTV دارد.
با مراجعه به سایت فیلم‌نت و همچنین از طریق اپلیکیشن رایگان آن به آرشیو بزرگ فیلم‌ها و سریال‌های داخلی و خارجی به‌زبان فارسی دسترسی خواهید داشت.
به سایت این شرکت مراجعه کرده یا اپلیکیشن را روی موبایل یا تبلت خود نصب کنید.
انواع فیلم‌های بلند، کوتاه، انیمیشن، سریال، تئاتر، کلیپ، مستند و محصولات دیگر روی فیلم‌نت در نظر گرفته شده و علاوه بر تماشای آن‌لاین، امکان دان‌لود نیز فراهم است.
اکبری به‌عنوان تأمین کننده محتوای فیلم‌نت در گفت‌وگو با تسنیم، درباره امکانات متمایزی که برای این سامانه در قبال برخی نمونه‌های خارجی در نظر گرفته شده است، گفت: پوشش فیلم و سریال‌های فارسی و حتی فیلم‌های دوبله‌شده خارجی از جمله قابلیت‌های فیلم‌نت است.
وی عنوان کرد: دسته‌بندی موضوعی و ژانربندی محصولات، امکان جستجو، انتخاب هوشمند کیفیت فیلم براساس سرعت اینترنت، امکان زمانبندی دان‌لودها، ادامه خودکار دان‌لود پس از اتصال مجدد به اینترنت و تنوع روش‌های خرید خدمات از طریق کارت بانکی و سیم‌کارت برخی دیگر امکانات در نظر گرفته شده برای این سامانه بومی است.
به‌گفته او 70 درصد محتوای ویدئویی این سامانه را محتوای پولی و 30 درصد را محتوای رایگان تشکیل می‌دهد که البته قیمت فیلم‌های عرضه شده پایین‌تر از قیمت‌های بازار است.
اکبری درباره هزینه فیلم‌ها گفت: هزینه محتوای پولی از 500 تا چهارهزار تومان برای فیلم‌های جدید است اما میانگین بیشترین فیلم‌ها نرخ‌های هزار تا دوهزار تومان دارند.
در حال حاضر و با توجه به اینکه کمتر از سه ماه است که این سامانه معرفی و رونمایی شده، بالغ بر 3000 فیلم آرشیوی توسط صاحب امتیازان پخش در آن قرار داده شده و بالغ بر یک‌میلیون و 500هزار عضو دارد که از این تعداد، 750هزار کاربر فعال هستند.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 422820