به گزارش
پاپایا، سیستان و بلوچستان در فصل پائیز و زمستان به عنوان مرکز تولید محصولات خارج از فصل شناخته میشود به گونه ای که درست در همان زمانی که اکثر نقاط کشور با مشکل برف و سرما دست و پنجه نرم کرده و کشاورزی تعطیل است محصولات تولیدی استان سیستان و بلوچستان وارد بازار های مصرف شده تا علاوه بر اینکه نیازمندی های تامین شود زمینه صادرات محصولات ارگانیک ایران به دیگر کشورهای جهان فراهم شود.
تولیدات کشاورزی استان های جنوبی ایران به خصوص سیستان و بلوچستان از آن جهت از اهمیت خاصی برخوردار می باشد که در سالهای اخیر واردات محصولات کشاورزی بی کیفیت و حتی قاچاق که در شرایط بد و با استفاده از کودهای شیمیایی کشت شده اند موجب شده تا بسیاری از مردم به دنبال تهیه محصولات ارگانیک تولیدی کشاورزان سیستانو بلوچستان باشند اما شدت سرما در یک هفته گذشته و بروز سرمای زمستانی زود هنگام در پاییز موجب صدمه دیدن محصولات کشاورزی در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان شده است به گونه ای که حتی در شهرستان فنوج، دلگان و سرباز که هیچ گاه دمای هوا در این وقت سال کمتر از 20درجه سانتیگراد نبود نیز یخبندان های شبانه موجب آسیب دیدگی محصولات خارج فصلی چون گوجه فرنگی شده است.
یکی از نگرانی های پیش روی کشاورزان این استان عدم حمایت مسئولان برای پرداخت خسارت ها و رفع نگرانی آنان برای ادامه کار بوده که این مهم نیازمند نگاه ویژه مسئولان به این منطقه خاص کشور است.
گوجه فرنگی های فنوج اسیر موج سرما
حضور سرما آن هم در پاییز موجب شده تا بسیاری از کشاورزان مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان غافلگیر شده و نتوانند با آمادگی کامل با این پدیده روبه رو شوند.
در همین رابطه یکی از کشاورزان شهرستان فنوج در گفت و گو با خبرنگار
پاپایا، با اشاره به سرمازدگی محصول گوجه کشت شده خود، گفت: بسیاری از کشاورزان این منطقه هر ساله در فصل پاییز اقدام به کشت گوجه فرنگی میکنند.
وی افزود: در سال های گذشته نیز با چنین پدیده روبه رو بوده ایم اما چون اداره بیمه هیچ تعهدی را برای بیمه کردن محصولات ما بر عهده نمی گیرد مجبوریم بر اساس شانس و دعا اقدام به کشت کنیم.
محمد دانشور با تاکید بر اینکه اگر کار نکنیم باید از گرسنگی بمیریم، خاطرنشان کرد نمیتوانیم به این دلیل که ممکن است هوا سرد شود یا نشود ریسک کرده و کشت نکنیم چراکه در صورت عدم کشت محصول باید از گرسنگی بمیریم.
محصول حنای دلگان یخ زد
یکی از کشاورزان روستای گنبد شهرستان دلگان نیز در گفتگو با
دلگان پرس، با اشاره به اینکه در پی سرمای روزهای اخیر، خسارت جبران ناپذیری به مزارع حنا وارد شده است، اظهار کرد: وزش بادشدید به همراه گرد و خاک از یک طرف و یخبندان از طرف دیگر موجب خشک شدن محصولات کشاورزی ما شده است.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل بدعهدی صندوق بیمه کشاورزی در پرداخت خسارت سال های قبل، امسال محصولات خود را بیمه نکرده ام، افزود: در یک شب حاصل دسترنج کشاورزی یک سال من و برخی دیگر از کشاورزان این منطقه به کلی نابود شد.
قنبری عنوان کرد: سرما و یخبندانی که در این فصل رخ داده است، تاکنون در شهرستان دلگان کم سابقه است.
علی ای حال کشاورزان این منطقه که محصولات خود را بیمه کرده اند برای دریافت خسارت و پیگیری امور بیمه باید به صندوق محصولات کشاورزی شهرستان دلگان مراجعه کنند.
یخبندان پاشنه آشیل کشاورزان جنوب سیستان و بلوچستان
در همین رابطه محمد هودیانی با اشاره به اینکه هر ساله 57 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان فنوج زیرکشت گوجه فرنگی است، گفت: در حال حاضر 30 هکتار سطح زیر کشت گوجه فرنگی خارج فصل در شهرستان داریم که پیش بینی می شد از این مقدار چیزی در حدود هزار و 500 تن محصول برداشت شده و روانه بازار های مصرف شود.
وی در پاسخ به گلایه برخی کشاورزان برای عدم تعهد اداره بیمه برای بیمه کردن محصولات، بیان کرد: هر محصول یک فصل خاص برای کشت دارد و با توجه به اینکه در حال حاضر این گوجه فرنگی ها در خارج از فصل، کشت شده اند باید مراقبت های لازم نیز انجام شود به گونه ای که اگر محصولی در خارج فصل در فضای باز کشت شود ادارت بیمه از بیمه شدن محصول امتناع می کنند.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان فنوج با تاکید بر اینکه کشت گوجه فرنگی در اراضی فنوج در فصل زمستان انجام می شود، افزود: این ۳۰هکتار به صورت خارج از فصل و در فضای باز زیر کشت گوجه فرنگی رفته و برداشت آن نیز از نیمه دوم آبان ماه آغاز شده که تا اوایل دی ماه نیز ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/