به گزارش پاپایا به نقل از
خبرگزاری تسنیم، کوین مگرون رایزن دوم سفارت فرانسه در تهران با مهدی صولی قائم مقام مرکز بین الملل حزب موتلفه اسلامی، دیدار و گفتوگو کرد.
صولی در این دیدار که در محل دفتر مرکزی حزب برگزار شد، با اشاره به روند فعالیت های تاریخی حزب موتلفه اسلامی، نقش سازنده این حزب در تحولات سیاسی تاریخ معاصر ایران را تشریح نمود.
وی افزود: حزب موتلفه اسلامی در حال حاضر با برخورداری از شبکه گسترده دفاتر فعال در سراسر کشور، بزرگترین و قدیمیترین حزب جمهوری اسلامی ایران است و همین دامنه گسترده حضور و ارتباط با اقشار گوناگون مردمی باعث شده است تا این حزب همواره نقش مهمی در عرصه های فعالیت سیاسی همچون انتخابات ها داشته باشد. چرا که استقرار نظام مردمسالاری دینی از طریق اتکای واقعی به مردم، یکی از مهمترین آرمان هایی بوده است که رهبران و اعضاء موتلفه اسلامی سال ها برای تحقق آن مبارزه و تلاش کردهاند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه با اشاره به سطح تعاملات و همکاری های بین المللی حزب موتلفه اسلامی گفت: در حال حاضر حزب موتلفه اسلامی همکاری های گسترده ای با احزاب سراسر جهان دارد. این ارتباطات در سطح ارتباطات دو جانبه شامل تعامل و گفتگو با احزابی از کشورهای مختلف جهان و برخوردار از گرایش های گوناگون فکری است و در سطح همکاری های چند جانبه شامل حضور موثر در اتحادیه های منطقه ای و بین المللی مرتبط با تحزب می باشد.
وی با اشاره به ابتکار عمل حزب موتلفه اسلامی در تاسیس اتحادیه احزاب اسلامی کشورهای جهان، به برنامه های جدید این حزب در حوزه بین الملل برای افزایش سطح گفتگو با احزاب اروپایی در موضوع «مبارزه با تروریسم و مقابله با اسلام هراسی» اشاره کرد و گفت: ما علاقه مند به تعامل و گفتگوی بیشتر با گروه ها و جریان های سیاسی در سراسر اروپا، به ویژه گروه های سیاسی و سازمان های اسلامی فرانسه هستیم. ما اعتقاد داریم گفتگو میان احزاب دو کشور به شناخت بهتری از واقعیت ها و ظرفیت ها و همچنین ارائه تصویری حقیقی و عاری از بدبینی و سوء ظن در مسیر گسترش همکاری های دو کشور، کمک خواهد نمود.
این فعال سیاسی با اشاره به نامه دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به عموم جوانان ادامه داد: امروز تروریسم و افراطی گری درد مشترک همه ماست و ارتباط میان احزاب و سازمان های سیاسی می تواند مهار افراط گرایی را از طریق تبادل تجربه و معرفی چهره اسلام ناب، تسهیل نماید.
صولی با اشاره به اجرایی شدن برجام بیان داشت: پس از این مرحله بی شک روابط ایران و فرانسه گسترش پیدا خواهد کرد و آنچه می تواند دراین مسیر مزاحمت ایجاد کند اسلام هراسی است. مهم این است که دولتمردان و مردم فرانسه بدانند که تروریسم تکفیری که امروز در قالب داعش امنیت و آرامش مردم فرانسه را به مخاطره انداخته است، هیچ ارتباطی با اسلام حقیقی ندارد و حامیان اصلی آن ها، همان کشورهایی هستند که در منطقه خاورمیانه برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران، بیشترین همراهی و همکاری را با رژیم صهیونیستی داشته اند و همواره در مسیر آرامش و صلح، بویژه در روند دستیابی به توافق هسته ای و تقویت روابط مبتنی بر احترام ایران با کشورهای جهان، سنگ اندازی و دسیسه نموده اند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز در تمام عرصه ها پیشگام درنبرد با اشکال مختلف تروریسم است. از یکسو تروریسم بین المللی صهیونیستی و از سوی دیگر تروریسم تکفیری داعش که آن هم با حمایت رژیم صهیونیستی و شرکای منطقه ای آن شکل گرفته است.
وی با اشاره به وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران و به خصوص شاخص های بالای حقوق شهروندی و برخورداری از آزادی های اساسی و مشارکت سیاسی و اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران، به بررسی تطبیقی این شرایط با برخی دیگر از کشورهای منطقه پرداخته و تاکید کرد: در عرصه روابط فرهنگی میان ایران و فرانسه نیز ظرفیت های بسیار خوبی وجود دارد که با بهره گیری از تجربیات گذشته و نیز الگوی همکاری های سازنده فرهنگی با دیگر کشورها، می توان از این حوزه نیز برای گسترش شناخت واقعی از عمق فرهنگی و تمدنی دو کشور بهره گرفت. البته از نظر ما نکته مهم دراین خصوص پرهیز از محدود نگری و توجه به ماهیت و اقتضائات جامعه ایرانی است. جامعه ایرانی جامعه هنرپرور و فرهنگ دوست است و در طول قرن ها آمیزه ای شگرف و زیبا از پیوند فرهنگ ایرانی با دینداری و عقلانیت مومنانه را آفریده است. دینداری عنصر بنیادین و جدایی ناپذیر هنر، ادب و فرهنگ ایرانی است.
صولی تاکید کرد: نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر فقه شیعی و برخوردار از یک روند انعطاف پذیر به نام اجتهاد است که در این روند، امکان ایستایی، انجماد و یا سلفی گرایی جامعه ایرانی وجود ندارد. این موضوع دقیقا در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق نهادی قانونی به نام ولایت فقیه نهادینه شده است. لذا جامعه ایرانی در همه زمینه ها به سرعت مسیر پیشرفت و تعالی را دنبال خواهد کرد و احزاب قانونی کشور نیز با اتکا به چنین سازو کار مستحکمی، در اصول و موضوعات اساسی کشور دارای وحدت و نقطه نظرات یکسانی هستند و در اختلافات روشی و برنامه ای نیز با تمکین به قانون و در نهایت پیروی از دیدگاه های راهگشای ولایت فقیه، در مسیر اهداف کشور و خواست عمومی مردم حرکت می نمایند.
کوین مگرون رایزن دوم سفارت فرانسه نیز در این دیدار با تبریک اجرایی شدن برجام اظهار داشت: فرانسه علاقه مند بود در چارچوب برجام، ایران با جامعه بین المللی به توافق برسد و این مساله پیروزی دیپلماسی بود.
وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور اسلامی ایران به فرانسه افزود: فرانسه علاقه مند به روابط بیشتر با ایران است. سفر رئیس جمهور ایران به فرانسه فرصت خوبی برای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور است.
مگرون با اشاره به موضوع تروریسم و افراطی گری اظهار داشت: در فرانسه حدود شش میلیون مسلمان زندگی می کند. مسلمانان بخش جدایی ناپذیر جامعه فرانسه هستند و مردم، دولت و همه فرانسویان به خوبی می دانند که بین اسلام واقعی و اسلامی که داعشی ها مدعی آن هستند، اختلاف وجود دارد. امروز مردم فرانسه نسبت به قدرت ایران در جهان و منطقه واقف هستند و ایران هم به خوبی نشان داده است که با داعش و تروریسم مبارزه می کند.
وی همچنین با اشاره به روابط فرهنگی دو کشور گفت: فرانسه آمادگی ارتباط در همه بخش های فرهنگی با ایران را دارد. ما ملاحظات شما در خصوص روابط فرهنگی را درک می کنیم و با توجه به افزایش ظرفیت ها، در آینده شاهد همکاری های بیشتر درزمینه های فرهنگی خواهیم بود.
انتهای پیام/