۰
رئیس کل دادگستری؛

شهرستان سرباز کمترین میزان پرونده ورودی به دادسراهای استان / دسترسی مردم به سلاح های غیرمجاز یک تهدید بزرگ است

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: مردم از سرقت های کوچک و درگیری های طایفه ای بیشتر از گروهک های تروریستی احساس ناامنی می کنند و دسترسی مردم به سلاح های غیرمجاز یک تهدید بزرگ است.
شهرستان سرباز کمترین میزان پرونده ورودی به دادسراهای استان / دسترسی مردم به سلاح های غیرمجاز یک تهدید بزرگ است
شهرستان سرباز کمترین میزان پرونده ورودی به دادسراهای استان / دسترسی مردم به سلاح های غیرمجاز یک تهدید بزرگ است
به گزارش پاپایا، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به صدور سالانه  100 امان نامه برای مجرمان در سیستان و بلوچستان،بیان کرد:برای پیشگیری از پیوستن مجرمان فراری استان به گروهک های تروریستی در آنسوی مرزها، چنانچه اظهار ندامت و پشیمانی این قبیل مجرمان از اعمال گذشته شان برای دادگستری ثابت شود شامل رافت نظام جمهوری اسلامی قرار گرفته و امان نامه دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: این افراد با دریافت امان نامه می توانند به آغوش خانواده بازگشته و همچون سایر هموطنان در بین مردم زندگی کنند و نهادهای انتظامی حق دستگیری آنان را ندارند و برهمین اساس 24 امان نامه از ابتدای سالجاری تاکنون برای اشرار نادم در استان صادر شده است.
 کلاهبرداری که اقدام به اخاذی مردم جنوب استان کرده از کشور متواری است/ ردپای متهم در چهار استان کشور
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به کلاهبرداری فروش خودرو افزود: متهم ردیف اول پرونده کلاهبرداری فروش خودرو که در چهار استان مردم را فریب داده از کشور متواری است اما حدود 30 نفر از افراد دخیل در این کلاهبرداری شناسایی و حساب های آنها مسدود شده است.
حجت الاسلام حمیدی ادامه داد: این متهم در تهران از طریق فضای مجازی با عده ای از مردم کشور ارتباط برقرار کرده و قول تحویل خودرو زیرقیمت واقعی را داده بود.
وی تشریح کرد: این کلاهبرداری به طور وسیع در جنوب سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده ولی شواهد نشان می دهد استان های کردستان، گلستان و تهران نیز از فریب این شیاد مصون نبوده است.
وی ادامه داد: این متهم که هم اینک از کشور متواری است تمامی حساب های بانکی وی از سوی دادگستری تهران مسدود شده است.
وی گفت: هنوز برآورد رسمی و دقیقی از میزان کلاهبرداری این باند در دست نیست اما بررسی ها نشان می دهد وی تنها در سیستان و بلوچستان حدود 200 تا 500 میلیارد ریال از طریق وعده تحویل 2 هزار و 400 دستگاه خودرو زیر قیمت واقعی کلاهبرداری کرده است.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: این کلاهبردار هیچ وابستگی به نهادهای دولتی نداشته است و حتی در روزهای نخست هیچگونه شکایتی به دست دادگستری استان نرسید اما پیگیری شایعات فضای مجازی در دستور کار این نهاد قرار گرفت و صحت این کلاهبرداری تایید شد.
حجت الاسلام حمیدی افزود: شکایاتی از سوی مردم به دادسرا های ایرانشهر و سرباز رسیده است و از سایر مالباختگان نیز می خواهیم تا از اقدامات خودسرانه جلوگیری کرده و با طرح دعوی در مراجع قضایی امکان دستیابی به حقوق ضایع شده خود را فراهم کنند.
 برخورد شدید با قتل های طایفه ای
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان همچنین اظهار داشت: مردم از سرقت های کوچک و درگیری های طایفه ای بیشتر از گروهک های تروریستی احساس ناامنی می کنند و دسترسی مردم به سلاح های غیرمجاز یک تهدید بزرگ است.
حجت الاسلام حمیدی بیان کرد: برخورد قاطعانه و شدید با عوامل قتل های طایفه ای از وظایف دادگستری سیستان و بلوچستان است که در آن کم کاری صورت نمی گیرد و این دستگاه تلاش می کند تا مردم در روستاها و شهرها تا حد اعلا احساس امنیت کنند.
وی ادامه داد: اگرچه چندسال قبل سیستان و بلوچستان با تهدیدهای امنیتی خطرناکی روبرو بود اما امنیت استان هم اینک بسیار بهبود یافته است و همه دست اندرکاران نظامی و امنیتی بر تمامی گروهک های تروریستی و ضدانقلاب احاطه کامل دارند که نمونه آن ضربه شدید و انهدام تیمی از گروهک تروریستی توسط نیروی انتظامی در هفته گذشته بود.
** افزایش 11 درصدی پرونده های قضایی در سیستان و بلوچستان
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان شمار پرونده های ورودی به حوزه قضایی استان در سال گذشته را 164 هزار و 677 مورد ذکر کرد و افزود: این رقم در مقایسه با سال پیش از آن با رشد 11 درصدی همراه بوده که نشان می دهد جامعه درگیر بیماری و آسیب های اجتماعی است.
حجت الاسلام حمیدی افزود: 163 هزار و 265 مورد از این تعداد پرونده یعنی حدود 99 درصد کل پرونده های ورودی مختومه شده و هم اینک تنها 39 هزار پرونده باز است.
وی همچنین گفت: سال گذشته در حوزه پرونده های ورودی به دادگاه های سیستان و بلوچستان، شهرستان سراوان با رشد 44 درصدی بیشترین و کنارک با 11درصد کاهش کمترین تعداد پرونده را داشته اند.
حجت الاسلام حمیدی ادامه داد: همچنین در حوزه پرونده های ورودی به دادسراهای سیستان و بلوچستان، شهرستان هیرمند با رشد 50 درصدی بیشترین و شهرستان سرباز با 27 درصد کاهش کمترین میزان پرونده را داشت.
وی شمار پرونده های ورودی به شوراهای حل اختلاف استان را 40 هزار و 740 فقره عنوان کرد و اظهار داشت: حدود 75 درصد کل پرونده ها به مصالحه منجر شد که استان در این زمینه رتبه نخست را در کشور کسب کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پرونده های خانوادگی نیز با رشد 11 درصدی همراه بوده است که نشان می دهد بنیان خانواده ها به سمت تزلزل در حال حرکت است و باید برای پیشگیری از آن فرهنگ سازی گسترده ای صورت گیرد.
کد مطلب: 423637