به گزارش
پاپایا؛ به نقل از کلیک، بر اساس این گزارش ادعایی، این اطلاعات که به وسیله کالین اندرسون، پژوهشگر مستقل حوزه سایبری، و یک متخصص حوزه فناوری «عفو بینالملل» در اختیار رویترز قرار گرفتهاست نشان میدهد حملات مذکور در سال جاری رخ دادهاست. ارتباطات فعالان، روزنامهنگاران و سایر افراد دارای مناصب مهم در ایران، به وسیله این حملات مختل شدهاست. تلگرام در ایران ۲۰ میلیون کاربر دارد.
به گفته پژوهشگران، آسیبپذیری تلگرام در استفاده این شبکه اجتماعی از پیامک برای فعال کردن تلفن همراه کاربران جدید نهفته است. شرکتهای ارائهدهنده خدمات تلفن همراه میتوانند پیامکهای ارسالی از سوی تلگرام به کاربران جدید را دریافت کنند و آنها را در اختیار هکرها قرار دهند. هکرها نیز میتوانند با اضافه کردن تلفنهای همراه جدید به حساب این کاربران، پیامها و متون دریافتی و ارسالی آنها را بخوانند.
به ادعای اندرسون، هک حسابهای کاربری دهها نفر در تلگرام، ظاهراً در قالب همکاری شرکتهای ارائهدهنده خدمات تلفن همراه با هکرها رخ دادهاست. یک سخنگوی تلگرام نیز در این خصوص به رویترز گفت کاربران با ایجاد رمز عبور و تعریف ایمیل جایگزین برای حساب تلگرام خود، میتوانند با اقدامات هکری مقابله کنند.
پژوهشگران حاضر نشدند درباره فعالیت این هکرها برای دولت ایران اظهار نظر کنند. به ادعای آنها، این هکرها به گروه “Rocket Kitten” تعلق دارند و نشانههایی از خط فارسی نیز در کدهای مورد استفاده آنها یافت میشود.این در حالی است که متولیان تلگرام، این شبکه اجتماعی را ابزاری فوقایمن معرفی میکنند؛ شبکهای که در آن، کلیه ارتباطات کاربران از آغاز تا پایان کدگذاری میشود. تلگرام در جهان حدود ۱۰۰ میلیون کاربر فعال دارد.
ادعاهای رویترز و پژوهشگران مورد مصاحبه این خبرگزاری در حالی مطرح میشود که هیچ یک از مقامات دولت ایران در این خصوص اظهار نظر نکرده است. با این وجود، مطرح شدن اخباری از این دست، اهمیت توجه کاربران شبکههای اجتماعی را به مقوله «حملات سایبری» و دقت در اشتراک تصاویر و اطلاعات شخصی، بیش از پیش تبیین میکند.