به گزارش
پاپایا؛ به نقل از
اوشیدا از ۱۲ سال قبل زمین های کشاورزی روستای سه قلعه از محل فاضلاب جمع آوری شده تغذیه می شوند و این محصولات به راحتی در بازار عرضه می شوند.
محصولات کشاورزی که از محل فاضلاب تغذیه می شوند با انواع سموم و فلزات سنگینی که عامل بسیاری از بیماری ها و سرطان ها می باشد آلوده هستند و مصرف آن بر روی انسان و حتی جنین آن تاثیر به سزایی دارد.
طبق گفته ی کارشناسان، حتی هوایی که از روی فاضلاب می گذرد با خود انواع گازهای بیماری زا را به همراه دارد که در صورت استشمام توسط افراد احتمال بیماری های تنفسی وجود دارد.
تجمع فاضلاب در یک مکان باعث تجمع حشرات موذی و بیماری زا و شیوع انواع بیماری های وبا، اسهال خونی و سایر بیماری های دستگاه گوارش می شود.
در صورت عدم آگاهی در کودکان، احتمال استفاده فاضلاب به عنوان آب آشامیدنی یا برای شنا وجود دارد که در این راستا مشکلات ناگواری را با خود به همراه خواهد داشت.
آبیاری بیش از حد گیاهان با فاضلاب سبب کاهش ارزش غذایی، تجمع مواد آلی و خشک شدن گیاهان و در دراز مدت نابودی خاک کشاورزی خواهد شد.
حتی فاضلاب تصفیه شده نیز تنها برای آبیاری فضای سبز می توان به کار برده و به هیچ عنوان نباید به مصارف بهداشتی یا کاشت گیاهان اختصاص یابد.
فلزات سنگین موجود در فاضلاب در صورت استفاده در گیاهان و مصرف این گیاهان توسط کودکان سبب افزایش انواع بیماری ها از قبیل کندذهنی، آسیب سیستم عصبی، اختلال در یادگیری و حتی تشنج می شود.
یکی از کاربردهای دیگر فاضلاب جمع آوری شده در روستای سه قلعه بهره برداری برای کاشت گیاهان جهت خوراک دامها می باشد که در این راستا با استفاده از شیر و گوشت این دامها توسط مردم مشکلات عدیده ای ایجاد خواهد شد.
مسولان نسبت به جابجایی محل انباشت فاضلاب اقدام کنند
یکی از اهالی روستای سه قلعه عنوان کرد: متاسفانه بوی فاضلاب آرامش و آسایش را از همگان گرفته به طوری که در گرمای طاقت فرسای تابستان از نعمت استفاده از کولر محروم بوده که در این راستا تمامی اهالی از مسولان محترم خواهان جابجایی محل انباشت فاضلاب هستند.
علی به خبرنگار
اوشیدا گفت: فاضلاب ها سبب تجمع حشرات در محل زندگی مردم شده اند که این مسئله امان را از مردم منطقه گرفته است، همچنین متاسفانه بعضی از مردم منطقه از فاضلاب ها جهت مصرف دام ها بهره برداری می کنند که این موضوع آلودگی های فراوانی را با خود به همراه دارد.
فاضلاب سبب انتشار آلودگی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک می شود
رییس اداره محیط زیست شهرستان زابل عنوان کرد: بر طبق تجربه و علم، هر کجا که مردم بیشترین همراهی را با مسولان داشته اند درصد موفقیت و رسیدن به هدف بیشتر بوده است.
الهام آبتین به خبرنگار
اوشیدا گفت: با اینکه اداره آب و فاضلاب سیستم فاضلاب را جهت رفاه حال مردم طراحی کرده اما متاسفانه بسیاری از مردم منطقه با شکستن لوله فاضلاب اقدام به آبیاری مزارع کشاورزی کرده اند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان زابل تصریح کرد: با اینکه به طور مکرر اداره ی آب و فاضلاب اقدام به تعمیر لوله می کند اما دوباره لوله فاضلاب توسط مردم جهت آبیاری مزارع شکسته می شود.
وی با بیان اینکه، با توجه به غنی بودن فاضلاب ها به انواع مواد آلی و معدنی، در مصارف کشاورزی به عنوان کود بهره برداری می شود ادامه داد: فاضلاب انواع آلودگی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک و تمچنین تجمع مواد در گیاهان را با خود به همراه دارد.
آبتین افزود: متاسفانه فاضلاب استفاده شده جهت آبیاری مزارع گندم، جو،ذرت و جالیزها مملو از نیترات و فلزات سنگین بوده که به طور مستقیم گندم و بطور غیر مستقیم با جو و ذرت وارد چرخه غذایی شده و تجمع این مواد در بدن، انواع سرطان ها و بیماری ها را سبب می شود.
وی خاطرنشان کرد: اداره محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی، ایرادات را در زمین، آب، هوا و خاک را بررسی و تذکر می دهد که در تذکر به اداره آب و فاضلاب در این خصوص این اداره از عدم همکاری مردم سخن گفته است.
به طور مستمر مردم اقدام به شکستن لوله فاضلاب می کنند
آبتین تصریح کرد: طبق گفته ی مسولان اداره آب و فاضلاب به رغم رفع مشکلات و اتصال لوله توسط این اداره، متاسفانه مردم به طور مکرر لوله فاضلاب را جهت آبیاری مزارع می شکنند که در این راستا گشت مشترک ادارات آب و فاضلاب و محیط زیست جهت رفع این معضل در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه، جالیزهای که با این آب تغذیه می شوند انواع انگل ها را وارد گوارش و بافت های انسانی می کند اذعان داشت: ذرت علوفه ای و سایر محصولات کشاورزی کشت شده در
این مکان نه تنها از رنگ سبز طبیعی برخوردار نیست بلکه رنگ آن رو به زردی می گراید چرا که بر اثر تجمع مواد آلی و معدنی، گیاه رو به نابودی است.
در صورت عدم آگاهی احتمال استفاده از فاضلاب توسط کودکان به عنوان آب آشامیدنی دور از انتظار نیست
رییس اداره ی محیط زیست شهرستان زابل بیان داشت: در صورت عدم آگاهی احتمال استفاده از فاضلاب توسط کودکان به عنوان آب آشامیدنی دور از انتظار نیست که این موضوع به راحتی سبب ایجاد مشکلات ناگوار خواهد شد.
وی با بیان اینکه، اداره آب و فاضلاب توان گذاردن نگهبان در کنار لوله فاضلاب جهت نشکستن آن توسط مردم را ندارد ادامه داد: مردم از یک راهکار پایدار از قبیل مراجعه و درخواست همکاری به اداره محیط زیست و سایر ارگان های مربوطه بهره برند تا این موضوع به صورت مثمر ثمر پیگیری شود.
آبتین اضافه کرد: در چند وقت دیگر که فصل کشت گندم آغاز می شود اگر کشاورزان از فاضلاب برای آبیاری استفاده کنند مشکلات و معضلات بسیاری ایجاد خواهد شد که در این راستا خواستار عدم استفاده از فاضلاب جهت آبیتری مزارع گندم هستم.
وی با بیان اینکه، با حمایت مردم، باید راهکار پایداری جهت رفع این معضل اندیشیده شود تاکید کرد: هر زمینی قابلیت کشت ندارد بنابراین با عدم استفاده از فاضلاب جهت آبیاری از تجمع مواد آلی در گیاهان و در زمین پرهیز شود تا آلودگی های زیست محیطی کاهش یافته تا سلامت مردم و زمین تضمین شود.
انتهای پیام//