به گزارش
پاپایا، به نقل ازتسنیم، در واکنش به اظهارات علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت مبنی بر اینکه ۳۰ درصد مردم کشور گرسنه اند و نان خوردن ندارند گفت : فکر می کنم یک سوء برداشت عمومی وجود دارد و منظور دکتر سیاری سوء تغذیه است که البته سوء تغذیه دارای علل متعددی است .
وی افزود : خیلی از افرادی که دارای درآمد هستند به دلیل سبک زندگی غلط و نوع خوراکی هایی که مصرف می کنند دچار سوء تغذیه هستند .بر اساس مطالعات وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و مطالعات بین المللی خوشبختانه میزان فقر خوراکی در ایران بسیار پایین تر است . فقر خوراکی هم یعنی اگر کسی کل درآمدش را به خرید خوراک اختصاص دهد و نتواند نیازش را تامین کند منظور این فقر خوراکی است .
میدری تصریح کرد: به طور متوسط در جهان ۱۲.۵درصد یعنی معادل ۸۴۰ میلیون نفر دچار فقر خوراکی هستند . اما بر اساس مطالعه ای که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۱ از طریق سازمان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد کشاورزی جهانی- فائو (FAO) و همچنین موسسه مطالعات بین المللی سیاستگذاری برای غذا ( International food policy research institute ) که شاخص گرسنگی جهانی را محاسبه می کند صورت گرفته میزان این شاخص که از چند مولفه مثل سوء تغذیه ناشی از فقر تشکیل شده برای ایران در حدود ۴ درصد بوده است .
وی افزود : البته شاخص های متعددی برای سنجش گرسنگی در نظر گرفته می شود . به عبارت دیگر این شاخص از چند مولفه دیگر مثل کم غذایی ، کم وزنی کودکان و مرگ و میر کودکان تشکیل شده است .
معاون رفاه اجتماعی افزود : بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۱ ، ۴.۱درصد کودکان زیر ۵ سال ایرانی دارای کم وزنی هستند . در عین حال بر اساس همین مطالعه نرخ مرگ و میر در کودکان زیر ۵ سال ۲.۵ درصد است .
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در واقع آمار فقر خوراکی در ایران بسیار پایین است و بر اساس مطالعات مذکور وضعیت کشورمان در سطح کشورهای با " گرسنگی پایین " است . هم اکنون گزارش مربوط به شاخص های جهانی گرسنگی و وضعیت ایران در دسترس عموم قرار دارد که وضعیت گرسنگی در جهان و ایران در این گزار ش مورد بررسی قرار گرفته است .