به گزارش
پاپایا، آیا تابهحال به این موضوع فکر کردهاید که اشکهای شما در زیر میکروسکوپ چگونه است؟ هنرمند هلندی Maurice Mikkers اشکها را در زیر میکروسکوپ موردمطالعه قرار داده است؛ مطالعههای این هنرمند بر روی قطرات اشک در نگاه اول شبیه به دانههای برف است.
این هنرمند هلندی قبل از رفتن به مدرسه هنر دستیار یک آزمایشگاه بوده است و بهصورت اتفاقی دو قطره اشک را باهم مقایسه کرده و به متفاوت بودن شکل ظاهری آنها پی برده است. مطالعات گسترده این هنرمند در این رابطه است که مؤلفههایی مانند دما، رطوبت و حتی احساس و علت گریه نیز میتواند بر روی شکل ظاهری آن تأثیر بگذارد.
این هنرمند با قرار دادن پسزمینهای تیره در پشتکار خود با وضوح تغییرات قطرات اشک را ثبت کرده است.
اشکها در سه دسته کلی تقسیمبندی شده است: اشکهای پایه که چشمهای شمارا مرطوب نگاه میدارد؛ اشکهای پاسخدهنده به التهابهای بیرونی مانند اشکی که در اثر پیاز و با دست زدن به چشم به وجود میآید؛ و دسته آخر اشکهایی که بر اساس احساساتی مثل خوشحالی یا ناراحتی به وجود میآید.
اشکهای احساسی از سه ماده یا عنصر اصلی تشکیل میشوند که این عناصر عبارتاند از: هورمون استرس پرولاکتین، هورمون آدرنوکورتیکو و انکفالین.
عکس سمت چپ از احساس خوشحالی ریخته شده است و عکس سمت راستبر اثر ناراحتی است.
مسلماً احساسات انسانها بسیار متفاوت است. ممکن است فردی با یک مسئله کوچک بهشدت ناراحت شود و اشک بریزد. بیشک شکل اشکهای انسانها با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
هنرمند هلندی Mikkers حدود ۱ تا ۴ قطره اشک را در زیر میکروسکوپ در فاصله زمانی ۵ تا ۳۰ دقیقه موردبررسی قرار داده است.
دانشمند پزشکی Naomi Chayen از دانشگاه لندن اظهار دارد که این تفاوت نوع اشکها به دلیل عوامل مختلف بسیار جالب است. او میگوید: این تفاوتها به دلیل علت به وجود میآیند که در زیر میکروسکوپ با جزئیات دقیق دیده میشود. این دانشمند معتقد است که شکل ظاهری اشکها در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد ولی همگی از یک الگوی ثابت پیروی میکنند.
در تصاویر زیر شکلهای زیبای اشکها با موقعیتهای مختلف را مشاهده میکنید:
اشک شادی
اشک احساسی
اشک براثر خوردن فلفل قرمز تند
اشک براثر خرد کردن پیاز
منبع:
Sciencealert