۰
گزارش پاپایا از سنگ نگاره های ۱۱ هزار ساله سرباز؛

سنگ نگاره های سرباز یادگاری از تاریخ چند هزار ساله ایران

سنگ نگاره های سرباز نمادی از هویت مردم این دیار محسوب می شوند که از کهن ترین آثار هنری و تاریخی به جا مانده از گذشتگان این منطقه بوده که رمز و رازهای فروانی در آنها نهفته است.
سنگ نگاره های سرباز یادگاری از تاریخ چند هزار ساله ایران
سنگ نگاره های سرباز یادگاری از تاریخ چند هزار ساله ایران
به گزارش پاپایا، براساس تحقیقات انجام شده سنگ نگاره ها یا هنرهای صخره ای کهن ترین آثار تاریخی و هنری بجامانده از بشرند. به تعبیری بستر بوجود آمدن حروف رمزی، خط، تبادل پیام، زبان، تاریخ، اسطوره ها، هنر و فرهنگ از سنگ نگاره هاست و آنها از بهترین ابزارهای رمزگشایی ماقبل تاریخ هستند.
 

 
قدمت بیش از 11 هزار ساله سنگ نگارهای سرباز
در همین رابطه ایمان رئیسی در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به قدمت هزاران ساله سنگ نگاره های شهرستان سرباز، اظهار کرد: بسیاری از این نقوش با نقوش کشف شده در شهرهای تربت، خضدار و پنجگور پاکستان یکسان هستند که این موضوع نشان از مشترکات و باورهای یکسان فرهنگی مردم این مناطق دارد.
این کارشناس باستان شناسی افزود: سنگ نگاره های سرباز نمادی از هویت مردم این دیار محسوب می شوند که از کهن ترین آثار هنری و تاریخی به جا مانده از گذشتگان این منطقه بوده که همانند دیگر آثار تاریخی به جای مانده از گذشتگان، میراثی کهن برای شناخت باورها و فرهنگ مردم منطقه بلوچستان است.
 

 
ارتباط سنگ نگارهای سرباز با وسایل مکشوفه از شهر سوخته
وی در ادامه با اشاره به اینکه نقش بز کوهی را یکی از فراوان ترین نقوش تکرار شده در این سنگ نگاره هاست، بیان کرد: این نقش که برگرفته از کهن ترین اسطوره ایران باستان است، در وسایل مکشوفه از شهر سوخته منطقه سیستان نیز قابل رویت است.
رئیسی خاطر نشان کرد: بعد از نقش بز کوهی بیشترین فراوانی نقوش مربوط به نقش انسان هایی است که در حالت سوارکاری، تیر اندازی و کمان داری بر روی سنگ ها حک شده و حتی تصاویری از حیواناتی مانند سگ سانان، گربه سانان و اسب های اهلی و وحشی و صحنه های مختلفی از شکار نیز در این سنگ نگاره ها ترسیم شده اند.
وی در پایان با گلایه از تخریب آثار تاریخی به دست برخی افراد، تصریح کرد: تعدادی از آنها به دلیل عدم آگاهی مردم محلی مورد تخریب واقع شده اند. اما پیگیری لازم در خصوص بررسی ، مطالعه ، حفاظت و معرفی آنها از طریق استان انجام شده است.
 

 

 
انتهای پیام/
کد مطلب: 424743