به گزارش
پاپایا، این سومین ابتلا به ویروس زیکا در مالزی است و یکی از مبتلایان که دچار بیماری قلبی و کلیوی بود، جان خود را از دست داد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور نیز با توجه به گسترش موارد ابتلا به ویروس زیکا در جنوب شرق آسیا و مشاهده سه مورد آن در مالزی، به مسافران ایرانی عازم این کشور توصیه هایی بهداشتی ارائه کرد.
محافظت افراد خانواده از پشه گزیدگی، تمیز نگه داشتن محیط زندگی و محل بازی کودکان، پرهیز از انجام مسافرت های غیرضروری به مکان های آلوده و مراجعه به پزشک در صورت داشتن علائمی همچون تب، قرمزی و درد چشم از جمله توصیه های بهداشتی سفارت ایران به شهروندان است.
وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد؛ سومین فردی که در این کشور به زیکا مبتلا شده زنی 27 ساله است که دوران سه تا چهار ماهگی بارداری را می گذراند.
شیوع ویروس زیکا در مادران باردار خطر بروز نقایص شدید مادرزادی (میکروسفالی) نوزادان و تولد کودکانی با رشد اندک مغز و جمجمه را در پی دارد و به همین دلیل بیشترین دستور منع سفر به کشورهای آلوده برای زنان در سن بارداری صادر می شود.
به نوشته تارنمای 'نیو استریت تایمز'، زن باردار مالزیایی که به زیکا مبتلا شده در بیمارستان تحت درمان قرار گرفته است.
وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد چگونگی ابتلای این زن به زیکا توسط مقامات بهداشتی در حال بررسی است اما شوهر وی در ایالت جوهور هر روز برای کار به سنگاپور رفت وآمد داشته است.
آمار دولت سنگاپور نیز نشان می دهد تاکنون دستکم 275 نفر در این کشور کوچک به ویروس زیکا مبتلا شده اند.
'لی هسین لونگ' نخست وزیر سنگاپور نیز روز سه شنبه هفته جاری خواستار راه اندازی پویشی در اتحادیه کشورهای جنوب شرقی (آ.سه.آن) برای مبارزه با گسترش ویروس زیکا شد.
وی خطاب به سران 9 کشور دیگر عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا، گفت: ضروری است ما با هم برای مبارزه با زیکا کار کنیم؛ با توجه به اینکه یکی از محل های زندگی پشه آئدس به عنوان عامل انتقال زیکا جنوب شرق آسیاست، احتمال دارد زیکا مانند 'تب دنگی' به بیماری بومی منطقه تبدیل شود.
تاکنون یک میلیون و 500 هزار نفر در 55 کشور جهان، به بیماری زیکا که تاکنون روش درمان و یا واکسن خاصی برای مقابله با آن تولید نشده، مبتلا شده اند.
ویروس زیکا از طریق نیش پشه ائدس منتقل می شود. افراد مبتلا به ویروس زیکا معمولا دارای نشانه هایی مانند تب خفیف، خارش پوست، ورم ملتحمه، درد آعضلات و مفاصل، ضعف و سردرد می شوند.
ویروس زیکا برای نخستین بار در سال 1947 در کشور اوگاندا در گونه ای از میمون ها شناسایی شد و نخستین مورد ابتلای انسان به این ویروس در کشور های اوگاندا و تانزانیا گزارش شده است.
منبع:
ایرنا