به گزارش
پاپایا، به نقل از قدس انلاین:مطابق قوانين، كارفرمايان ملزم به حفاظت از كاركنان خود در برابر خطراتی هستند كه قادر به آسيب رساني به آن ها مي باشند. آسيب هاي جاني ناشي از حوادث كاري علاوه بر رنج كارگران سبب هزينه هایی همچون هزينه هاي پزشكي، اتلاف زمان كار، كاهش بهره وري، هزينه هاي جايگزيني كارگر و افزايش بالقوه هزينه هاي بيمه مي شود. به منظور كنترل خطرات و آسيب هاي ناشي از آن ها، بطور معمول مؤثرترين اقدام، كنترل آن ها در منبع مي باشد. بسته به شرايط محيط كار و خطر، بايد با استفاده از راهكارهاي مهندسي و كنترل هاي اجرایی، خطر را تا بيشترين حد ممكن حذف يا مديريت کرد. قرار دادن يك مانع يا حفاظ بين خطر و كارگر نمونه اي از كنترل مهندسي و تغيير روش انجام كار توسط كارگر كنترلي اجرایي است. زماني كه اقدامات مهندسي و اجرایي امكانپذير نبوده يا براي حفاظت، كافي نباشند، كارفرمايان بايد وسايل حفاظت فردي را براي كاركنان خود به منظور پيشگيري از صدمات، بيماري ها و مرگ ناشي از خطرات محيط كار تأمين کرده و از كاربرد اين وسايل توسط كاركنان خود مطمئن شوند. وسايل حفاظت فردي، تجهيزاتي هستند كه با استفاده از آن ها مواجهه با خطر به حداقل مي رسد و نقش آن ها كاستن يا حذف آسيب ها و بيماري هاي ناشي از خطر مي باشد. وسايل حفاظت فردي نبايد به عنوان جايگزين كنترل هاي مهندسي و اجرایی استفاده شوند بلكه بايد همراه با آن ها به عنوان راهكار مكمل بكار روند. استفاده از اين وسايل نيازمند آگاهي از خطر و آموزش كاربران آن هاست. كارگران بايد بدانند كه اين وسايل خطر را حذف نمي كنند بلكه مواجهه با آن و پيامدهاي ناشي از آن را از بين برده يا مي كاهند. اين وسايل پس از تهيه، بايد در مكان مناسب و قابل دسترس نگهداري و در مواقع لازم استفاده شود. كارگران نبايد با اين توجيه كه اين وسايل نامناسب بوده يا راحت نيستند، آن ها را حذف يا جايگزين کنند.
طبقه بندي وسايل حفاظت فردي: شايد بتوان گفت بهترين و جامع ترين طبقه بندي براساس عضو يا سيستم بدن انسان است. البته در اين طبقه بندي براي برخي از وسايل حفاظت فردي مثل كمربندها و طناب هاي ايمني نمي توان بر اساس اعضاي بدن گروه مستقلي در نظر گرفت و معمولاً آن ها را در يك گروه به عنوان ساير وسايل حفاظت فردي قرار مي دهند. معمولاً در یک جمع بندي كلي مي توان وسايل حفاظت فردي را در گروه هاي زير طبقه بندي کرد:
الف- حفاظت تنفسي: مثل ماسك هاي يكبار مصرف، كارتريج دار، هوارسان، نيم صورت يا تمام صورت
ب- حفاظت چشم: مثل انواع گاگل ها، عينك ها، شيلدها، آفتابگیر
ج - حفاظت شنوایی: مثل گوشي ها پلاگ هاي توگوشي
مهندس مهران قلعه نوی
د- حفاظت دست: مثل دستكش ها
ه - حفاظت پا: مثل كفش ها، پوتين ها
و - حفاظت سر: مثل انواع كلاه ها، سربندها، هودها و...
ز- حفاظت از سقوط: مثل انواع كمربندها، مهارها و ...
ح - حفاظت از پوست: انواع البسه كار، كلاه هاي لبه دار
ط - ساير وسايل حفاظتي: انواع وسايلي كه در گروه هاي فوق قرار نمي گيرند و براي كارهاي خاص مثل كار در محيط سرد يا گرم در نظر گرفته مي شوند.