۰
امام جمعه اهل سنت سرباز؛

عید قربان جشن شکرگزاری مسلمان هاست

امام جمعه اهل سنت سرباز گفت: عید قربان فرصت مناسبی برای صلح و گذشت است و غالبا بیشتر افراد در این روز به دیدار بزرگان طوایف رفته و مشکلات و ناراحتی های پیش آمده را رفع می‌کنند.
عید قربان جشن شکرگزاری مسلمان هاست
عید قربان جشن شکرگزاری مسلمان هاست
به گزارش پاپایا، عید در لغت به معناى بازگشت است و به همین دلیل به روزهایى که مشکلات از قوم و جمعیتى بر طرف شده  و یا باعث بازگشتن ‏به پیروزی ها و راحتى‏هاى قبل می‌گردد،عید گفته مى‏ شود.
عید قربان نیز به دلیل بازگشت اسماعیل به دامان حضرت ابراهیم(ع) از اعیاد بزرگ دین اسلام محسوب می شود و این روز بزرگ هر ساله در تاریخ دهم ماه قمری ذی الحجه، به یاد پذیرفته شدن آن حضرت  در آزمایش بزرگ الهی ، توسط بسیاری از مسلمانان جهان جشن گرفته می‌شود.
 
در همین رابطه مولوی الله داد رسولی زاده در گفت و گو با خبرنگار پاپایا،، با اشاره به آداب و رسوم عید قربان در بین اهل سنت سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: اعیاد مختلف اسلامی همچون عید سعید فطر و قربان در بین اهل سنت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
امام جمعه اهل سنت سرباز افزود: در روز عید قربان، اهل سنت آداب و رسوم مختلفی دارند که از آن جمله می‌توان به قربانی کردن، دید و بازدید و حلالیت طلبیدن اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه قربانی کردن گوسفند، یک سنت حسنه‌ الزامی و سنتی موکد در بین جامعه اهل سنت است، بیان کرد: قربانی و هم نشینی از رسوم زیبای بلوچستان است به گونه ای که اقوام و بستگان در منزل بزرگ طایفه گرد هم آمده و هم از گوشت قربانی استفاده می‌کنند و هم در جشن و شادی شرکت می‌کنند.
رسولی زاده خاطرنشان کرد: طلب حلالیت در عید قربان از جمله آداب و رسوم مردم استان در این روز است که به صورت ویژه ای  به آن پایبند هستند به گونه ای که پس از اقامه نماز عید قربان به دید و بازدید پرداخته و کدورت‌ها را کنار می‌گذارند و از هم حلالیت می‌طلبند.
وی با اشاره به اهمیت گذشت و بخشش در فرهنگ سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: مردم این دیار از هر فرصتی برای حلالیت و بخشش دیگران استفاده می‌کنند و عید قربان را نیز یکی از روزهای مبارک برای صلح، گذشت و آشتی می‌دانند و در این روز به دیدار بزرگ‌ترها رفته و با کمک آنان مشکلات و ناراحتی های پیش آمده را رفع می‌کنند.
امام جمعه اهل سنت سرباز اضافه کرد: یکی از رسوم زیبایی که در گذشته در میان مردمان بلوچ مرسوم بود اما در حال حاضر کم‌رنگ شده، توجه به افراد فقیر و مستمند است که در ایام عید نیاز به توجه دارند، لذا توصیه می‌شود آنهایی که توانایی و تمکن مالی خوبی دارند به افراد نیازمند طایفه و محل زندگی خود کمک کنند.
وی با تاکید بر خوش یومن بودن برگزاری مراسمات عروسی در عید قربان، تصریح کرد: برگزاری جشن ازدواج دختر و پسرها نیز از دیگر مواردی است که در این روز بزرگ انجام می‌شود و حتی در بسیاری از مناطق بلوچستان سه روز پیش از عید قربان، به پیشواز عید می‌روند و با نزدیک شدن عید، خانه و کاشانه خود را آراسته و خود را برای میزبانی خویشاوندان و اقوم نزدیک و دور آماده می‌کنند.
مدرس حوزه علمیه اهل سنت سرباز ادامه داد: یکی از رسوماتی که در آداب و رسوم مردمان بلوچ همچنان توانسته محفوظ بماند، مراسم حنابندان شب قبل از عید قربان است، به گونه ای که زنان و دختران با بستن حنایی که برگرفته از نقش های خاص این منطقه و حتی هنر سوزن دوزی و زاییده فکر و خیال زنان بلوچ است به استقبال عید قربان می‌روند.
رسولی زاده در پایان تصریح کرد:خوشبو سازی منازل و مساجد نیز شب قبل از عید قربان و یا صبح اول روز عید توسط زنان انجام می‌شود و  آنها با استفاده از ماده رنگی به نام سوچکی فضای منزل را عطرآگین می‌کنند.
 
 انتهای پیام/
 
کد مطلب: 424847