به گزارش
پاپایا، پایگاه آمریکایی "المانیتور" (al monitor) با انتشار گزارشی به بررسی تلاش گروه های افراطی برای حضور در ایران و انجام عملیات تروریستی در کشور پرداخته است.
با وجود موفقیت بزرگ نیروهای امنیتی ایران در مهار تهدید گروه های تروریستی، آن هم در زمانی که افراط گرایان توانسته اند اکثر کشورهای منطقه و حتی قدرت های جهانی را با انجام عملیات های تروریستی به چالش بکشند، این رسانه آمریکایی هیچگونه اظهار نظری در این رابطه نکرده و تنها از رویارویی کشور با چالشی بزرگ سخن به میان آورده است.
در این گزارش آمده است: «زمانی که ابوبکر البغدادی فرمانده داعش در 29 ژوئن سال 2014 خلافت خودخوانده اش را اعلام کرد، مرزهای آن تنها 20 مایل با مرزهای ایران فاصله داشت. مناطق تحت کنترل داعش تا استان مرزی دیاله عراق گسترش یافت و تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایران به حساب می آمد.
تهران میخواست داعش را از مرزهای ایران دور نگه دارد؛ بنابراین صدها نفر از نیروهای سپاه پاسداران خود را برای مبارزه با تروریست های داعش به عراق فرستاد تا درکنار نیروهای سپاه بدر عراق که روابط نزدیکی با سپاه پاسداران دارند و همچنین نیروهای کرد عراقی تهدید را از مرزهای خود دور نماید.
مبارزه برای نابودی داعش در عراق ادامه یافت. اما تا داعش تا کنون چندین بار تلاش کرده است که در داخل مرزهای ایران عملیات های تروریستی خود را به انجام برساند. وزارت اطلاعات ایران امسال در موارد متعددی اعلام کرده است که توطئه های تروریست ها در داخل مرزهای کشور خنثی شده است.
دو بیانیه مهم که در ماه های ژوئن و آگوست اعلام شد، حاکی از طرح های تروریستی برای حمله به تهران و دیگر شهرهای ایران بود.
در روز 27 ماه سپتامبر نیز برخی رسانه های ایرانی به نقل از منابعی که نخواسته اند نامشان فاش شود عنوان کردند که نیروهای امنیتی، رهبر جدید داعش در ایران با نام مستعار ابوعایشه را به هلاکت رسانده اند. این رسانه ها عنوان کردند: شخصی که قرار بود امیر داعش در ایران معرفی شود در عملیاتی پیچیده و بزرگ، با تلاش سربازان گمنام امام زمان (که اشاره به نیروهای وزارت اطلاعات ایران دارد) به هلاکت رسید.
یکی از منابع اطلاعاتی ایران که نخواسته نامش فاش شود، درگفتگو با
المانیتور -از طریق شخص ثالث- عنوان کرد که داعش از ماه ژوئن تلاش دارد که به داخل مرزهای ایران نفوذ نماید. او همچنین عنوان کرد که یکی از گروه های موفق شد وارد استان کرمانشاه شود اما گروهی دیگر در دام نیروهای سپاه که در نجف اشرف مستقر هستند، افتاد.
این مقام ایرانی همچنین گفت: "جمهوری اسلامی در حال مبارزه با تروریسم در منطقه و در داخل کشور است. اکنون ثابت شده است که تاکتیک های پیشگیرانه ای که ما اتخاذ کرده ایم، کارآمد بوده اند. مهمترین موضوع در حال حاضر این است که مردم با مسئولان همکاری کامل دارند. استفاده از این گروه ها، تلاش مذبوحانه برخی از حکومت های منطقه برای بی ثبات سازی ایران است. در حال حاضر جمهوری اسلامی مبارزه با تروریسم در منطقه را ماموریت خود در منطقه می داند؛ این در حالی است که هدف اصلی برخی دیگر از کشورهای منطقه، گسترش ترور و رعب و وحشت در سراسر دنیا است. تخصص ما در مبارزه با تروریسم چالش پذیر نیست. ما تجاربی را در عراق و سوریه و همچنین از دوستانمان در لبنان به دست آورده ایم."
یکی از تاکتیک های ایران برای خنثی سازی اقدامات تروریست ها در کشور، جلوگیری از پیوستن برخی افراد به داعش است. وزارت اطلاعات ایران در ماه آگوست اعلام کرد که این کشور از پیوستن بیش از 1.500 جوان به داعش جلوگیری کرده است. این بدان معنا است که ممکن است افراد دیگری نیز وجود داشته باشند که تمایل به پیوستن به داعش دارند و ممکن است به چالش بزرگ امنیتی بعدی ایران تبدیل گردند.
در حالی که به نظر می رسد تهدید داعش روز به روز در حال افزایش است، ایران با یک تهدید امنیتی دیگر یعنی فعالیت جیش العدل در مرزهای جنوب شرقی کشور نیز مواجه است. از سوی دیگر نیز شبه نظامیان حزب دموکراتیک کردستان ایران که پس از چندین دهه، دوباره مبارزات خود را از سر گرفته اند، در نزدیکی مرز عراق می توانند مشکل ساز باشند.»