به گزارش
پاپایا، پرفسور پرویز کردوانی پدر علم کویر شناسی ایران و چهره ماندگار علمی کشور در گفت و گو با
عصرهامون چاره حل مشکلات گردو خاک در سیستان را مکان یابی دقیق کانون گردو خاک دانست و گفت: مسئولین باید از نهبندان جایی که باد شدت می گیرد و زمین را می کَند سنگریزه درشت به اندازه یک پرتقال یا سیب کوچ بریزند تا باد نتواند آن را جدا نماید و از آنجایی که در این منطقه بارندگی 100 میلی متر است تخم گیاه علف سودان گراس بپاشند تا دیگر نه باد های شدید آن ها را جدا کند نه بارندگی های شدید فرسایشی ایجاد نماید و منطقه توریستی زیبایی نیز به نمایش بگذارد.
وی با تایید این مطلب که دولت در حل مشکل سیستان موفق عمل نکرده است گفت: از وقتی سازمان محیط زیست ایجاد شد بسیاری از تالاب ها خشک شده است و وضعیت زیستی محیط کشور بدتر شد.
پدر علم کویرشناسی ایران با بیان اینکه محیط زیست هیچ کاری نکرده است ادامه داد: چون این سازمان نسبت به مشکلات زیست محیطی مردم ناشناس است، نتوانسته در این خصوص موفق عمل کند.
وی افزود: امروز برخی به دنبال احیای تالاب جازموریان هستند، اما چگونه؟ آنها به دنبال گرفتن حق کشاورزان هستند و از این راه می خواهند تالاب جازموریان را احیا کنند! عده ای اصلا نمی فهمند چه می کنند.
با وجود اینکه مردم سیستان در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی میکنند و نفس کشیدن برای آنها کاری دشوار شده اما تاکنون تصمیم عاجلی برای برون رفت از این موضوع و یا اعطای بسته های حمایتی از طرف دولت در نظر گرفته نشده است، مردم سیستان سال هاست با وجود بیماری های تنفسی حتی یک بیمارستان تخصصی برای این بیماری ندارند اما با این وجود وعدهها و طرحهای متعدد دولتمردان طی سالهای گذشته مردم سیستان را به تحمل شرایط سخت برای خروج از این بحران دلگرم نگاه داشته تا شاید به ثمر نشستن یکی از این طرحها راهی به خارج از این بحران بگشاید.
شمال سیستان و بلوچستان سالهاست با مشکل ریزگردها دست و پنجه نرم می کند و به تازگی در دولت روحانی زابل هم به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی شده است در حال به نظر می رسد دولت تدبیر و امید که از قضا رای بالایی هم از سیستان و بلوچستان در سال 92 به دست آورد این روزها مردمان این دیار را فراموش کرده است.
انتهای پیام//