به گزارش
پاپایا؛ به نقل از
عصرهامون، ۱۹ سال است که مردم سیستان با پدیده خشکسالی روبرو هستند و کشاورزان سیستانی تنها راه درآمدشان در زمان وجود آب، کشاورزی و یارانه بوده و اکنون بسیاری از کشاورزان این منطقه از یارانه برای تامین مخارج زندگی شان استفاده می کنند برخی نیز برای تامین مخارج باید به کارگری در ساختمان های در حال ساخت و طرح های در دست اجرای دولت بپردازند، در این راستا سال گذشته ۱۰ هزار نفر از جوانان و کشاورزان سیستانی در طرح لایروبی حضور پیدا کردند اما از یک سال گذشته تاکنون حتی یک ریال از دستمزد خود را دریافت نکرده اند.
یکی از کشاورزان منطقه سیستان به خبرنگار اجتماعی
عصرهامون گفت: دولت باید با توجه به مشکلات معیشتی مردم منطقه، در پرداخت دستمزد افراد شرکت کننده در طرح لایروبی انهار درجه سه و 4اقدام کنند.
محمدعلی. پ افزود: خانواده ما به سختی زندگی خود را می چرخانند و این پول می تواند کمک خرجی برای آنها باشد.
وی خاطر نشان کرد: در منطقه سیستان تعداد زیادی از افراد هستند که تنها با پول یارانه زندگی می کنند، کدام مسئول می تواند اینگونه به زندگی بپردازد؟
این کشاورز ادامه داد: مسئولان لطفا یک بازنگری در نوع نگاه خود به منطقه سیستان داشته باشند.
جوان کشاورز و دامدار نیز به خبرنگار عصر هامون گفت: مسئولان از نبود اعتبار گلایه مند هستند و براین اساس از پرداخت دستمزد کشاورزان خودداری می کنند.
حسن.ج افزود: بیش از یک سال است که در طرح لایروبی انهار به فعالیت پرداخته ام ولی تاکنون دستمزد خود را دریافت نکرده ام.
وی ادامه داد: در زمان فعالیت در این طرح به دریافت دستمزد این کار امید بسته و امیدوار بودیم که بتوانیم با این دستمزد مرحمی بر قسمتی از زخم های زندگی خود بزنیم که تاکنون محقق نشده است و مشکلات ما همچنان با توجه به خشکسالی رو به افزایش است.
وی از مسئولان درخواست کرد تا پیگیر پرداخت این دستمزد از نهادهای مربوطه باشند.
6میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت دستمزد مورد نیاز است
مدیر کل جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان در این زمینه گفت: درحال حاضر 40هزار نفر در منطقه سیستان دستمزد خود را دریافت نکرده اند که جمع مبلغ دستمزد آنها به 6میلیارد تومان می رسد.
رضا نجفی در گفت و گو با خبرنگار عصر هامون افزود: انهار سنتی سه و چهار منطقه سیستان با توجه به خشکسالی ها، شن های روان، سیلاب های سنگین، توفان ها، هر سال اکثر آنها لایروبی می شود.
وی ادامه داد: لایروبی انهار درجه سه و چهار باعث تسهیل سرعت انتقال آب در منطقه می شود، با برنامه ریزی انجام شده امسال در نقاطی که مسدودیت بود و امکان حضور بیل مکانیلی وجود داشت، با مشارکت سازمان برنامه و بودجه و استانداری اقدام به رفع مسدودیت کرده ایم که بخشی از چالش انتقال آب کاهش پیدا کرد.
نجفی در خصوص پرداخت دستمزد افراد فعال در بخش لایروبی انهار با دست که از سال گذشته حقوق خود را دریافت نکرده اند نیز گفت: این دستمزد حق مسلم آنها است، در سال گذشته تدابیری در این زمینه اندیشیده شده بود و لایروبی انهار فرعی یا همان انهار درجه سه و چهار را انجام دادیم.
وی با بیان این که در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تعیین اعتبار خاصی از محل اعتبارات ماده 10 و 12 ستاد مدیریت بحران برای لایروبی انهار درجه سه و چهار تصویب رسیده است، گفت: در سال های گذشته همیشه تخصیص اعتبار در این زمینه داشته ایم، در سال 93از همین محل اعتباری، 150میلیارد تومان تخصیص داشتیم اما در سال 94متاسفانه برخلاف همه انتظارمان هیچ رقمی در این بخش تخصیص پیدا نکرد، با این حال با پیگیری های بسیار بالایی که از طرف استاندار، جهادکشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان استان انجام شد حدود دومیلیارد تومان از محل منابع ملی برای این طرح تخصیص پیدا کرد و بیش از 3میلیارد تومان هم از محل اعتبارات استانی با دستوراستاندار در شورای برنامه ریزی و توسعه دستور پرداخت به این بخش را داد اما در زمان پرداخت با چالش اسناد خزانه برخورد کردیم، یعنی برای اینکه این اعتبار پرداخت بشود، اسناد خزانه باید گرفته بشود.
نجفی بیان کرد: اسناد خزانه را نمی توانیم به هر نفر کشاورز که کار کرده و بین 100تا 150هزار تومان دستمزدش می شود بدهیم و براین اساس پیگیری هایی انجام و مقرر شد که این اسناد با پول نقد جابجا شود تا پرداخت صورت گیرد، در حال حاضر لیست 40هزار نفری این افراد آماده است و به محض تخصیص اعتبار که به زودی قرار است شاهد آن باشیم، 60میلیارد تومان بدهی خود را با افراد تسویه خواهیم کرد.
انتهای پیام/