به گزارش
پاپایا؛ به نقل از
عصرهامون، در حالی خشکسالی سیستان و بلوچستان به 18 سالگی رسید که چهره بسیاری از بخش های استان با ریزگرد ها و وزش بادها، نابودی مزارع و باغات میوه، کمبود آب آشامیدنی و سهمیه بندی ها و خشک شدن قنوات رو به پیری گذاشته است.
هر سال و هر روزی که میگذرد کمبود آب در استان بیشتر خودش را نشان میدهد به طوری که در حال حاضر بخش قابل توجهی از روستاهای استان با تانکر آبرسانی میشود.
علی ای حال از آنجایی که کشاورزی، دامداری و صیادی از مهمترین بخش های اقتصادی مردم استان است اما خشک شدن قنوات ها زنگ خطر جدیدی را برای مردم استان به صدا در آورده است.
در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با محمد حسن یادگارزایی مدیرآب وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان داشت، وی با بیان اینکه هزار و ۹۲۵ رشته قنات در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، گفت: افزون بر ۳۰ درصد قنوات این استان یعنی بیش از 600 رشته قنات به دلیل خشکسالی های پی در پی 18 ساله ی اخیر و کاهش چشمگیر متوسط بارندگی خشک شده است.
وی ادامه داد: بیش تر در بخش هایی از شهرهای قصرقند، نیکشهر، سوران، مهرستان و سیرکان سراوان که بارندگی ها کمتر بوده قنات ها خشک شده اند.
یادگارزایی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان جزو استان های قنات خیز کشور محسوب می شود، افزود: آب قنوات استان در بخش شرب، کشاورزی و دامی مورد استفاده است.
مدیرآب وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این استان رتبه ۶ کشور در تعداد قنوات و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد، خاطر نشان کرد: طویل ترین قنات سیستان و بلوچستان با حدود ۲۵ کیلومتر و پر آب ترین قنات ها با آب دهی متوسط ۳۰۰ لیتر در ثانیه در شهرستان سراوان واقع شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از قنوات استان تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است اگر اعتبارات سالیانه دولتی هم داشته باشیم جوابگوی مرمت و بازسازی نیست لذا برای اینکه بتوانیم این منابع ارزشمند استان را حفظ کنیم نیاز به مساعدت، همکاری و همیاری تک تک بهره برداران و برخی ادارات و سازمان های تاثیر گذار همچون شهرداری در بحث قنوات های حوزه شهری داریم تا در قسمت ساخت و سازها مراعات حریم قنوات شود و آلودگی های فاضلاب خانگی در آن ها تخلیه نشود.
انتهای پیام/