به گزارش
پاپایا؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، آزادی این افراد در چارچوب آخرین تلاش های باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا برای کاهش شمار زندانیان گوانتانامو پیش از ترک قدرت، صورت گرفته است.
نزدیکان این افراد هنگام ورودشان به عربستان در فرودگاه ریاض حضور داشتند و از آنها استقبال کردند.
این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا با انتقال زندانیان گوانتانامو مخالفت کرده است.
با این حال همچنان 40 زندانی در گوانتانامو باقی خواهند ماند و وعده دیرینه اوباما برای تعطیلی این زندان عملی نخواهد شد.
ترامپ در یکی از جدیدترین توییت های خود درباره بازداشتگاه گوانتانامو گفته بود: «هیچ کس نباید از گوانتانامو آزاد شود، اینها افراد بسیار خطرناکی هستند و نباید اجازه داد به جبهه جنگ برگردند.»
ترامپ در حالی چنین اظهار نظر کرده است که مجلس نمایندگان آمریکا در آذر ماه سال جاری، طرح ممنوعیت تعطیلی زندان گوانتانامو را تصویب کرد.
همچنین در لایحه بودجه دفاعی سال 2017 آمریکا که به امضای اوباما رسیده است، ملاحظات کنونی درباره وضعیت این زندان تغییری نکرده و سیاست منع انتقال این زندانیان به خاک آمریکا همچنان ادامه دارد. این در حالی است که تعطیلی این زندان یکی از وعده های اساسی اوباما در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری بود که محقق نشد.
بازداشتگاه «گوانتانامو» که در خلیجی به همین نام در کشور کوبا واقع شده است، در دولت «جرج دبلیو بوش» و پس از حمله های تروریستی 11 سپتامبر سال 2001، به محل بازداشت بسیاری از مظنونان به همکاری با گروه تروریستی «القاعده» تبدیل شد که بسیاری از آنها بدون رعایت رویه های حقوقی و دادگستری در این محل زندانی شدند.
انتشار اخبار و تصاویر مربوط به وضعیت غیرانسانی نگهداری زندانیان در این بازداشتگاه و شکنجه های فجیع آنها بارها موجب اعتراض کنشگران حقوق بشر شده اما تاکنون اقدام موثری در این باره صورت نگرفته است.