۰

مصرف سالانه 35 هزار تن تنباکو در کشور / سیستان و بلوچستان رکوردار مصرف قلیان

در حالی تنباکو به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است که سالانه در ایران 35 هزار تن تنباکو مصرف که اکثریت این آمار با مجوز رسمی وارد کشور می شود.
مرگ و میر
آمار
تنباکو
مرگ و میر آمار تنباکو
به گزارش پاپایا؛ به نقل از به نقل از عصرهامون،مصرف تنباکو یا همان دومین عامل مرگ در جهان در حالی این روز ها رشد فزاینده ای به خود گرفته که هرازچند گاهی شاهد جمع آوری قلیان ها از قهوه خانه ها در کشور هستیم اما بار دیگر بساط این ماده خطرناک به قهوه خانه ها و فضاهای عمومی باز می شود.
علی ای حال سیستان و بلوچستان پس از بوشهر دومین مصرف کننده قلیان در کشور است که زنان این خطه نیز سهم زیادی در مصرف این ماده دخانی دارند. سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه  سیستان و بلوچستان بعد از بوشهر مقام دوم کشور را در زمینه مصرف قلیان دارد، گفت: بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور مصرف کننده دخانیات هستند که در این میان الگوی مصرف قلیان و دخانیات زنگ خطر جدی به حساب می آید و دخانیات عامل تشدید انواع بیماری ها و سرطان هاست.  وی ادامه داد: متاسفانه براثر مصرف دخانیات سالانه ۶ میلیون نفر در جهان جان خود را از دست می دهند که ۶۰۰ هزار نفر این افراد مصرف کننده نبوده بلکه تنها در معرض دود دست دوم قرار گرفته اند. طباطبایی خاطر نشان کرد: دخانیات عامل بروز حدود ۱۳ نوع سرطان می باشد و مصرف قلیان همانند سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته، افزایش فشارخون، مشکلات بارداری، بیماری های لثه و غیره را افزایش دهد. با این حال قلیان عامل اصلی سرطان این روزهای کشور است به طوری که  بر اساس ‏گزارش سازمان جهانی ‏بهداشت، سالانه 6 میلیون نفر به دلیل مصرف قلیان می ‏میرند و آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نیز ‏گویای آن است که ‏‏15 درصد جوانان 13 تا 15 سال در کشور مصرف ‏کننده قلیان هستند و سالانه در مجموع 35 هزار ‏تن تنباکو در کشور دود می شود.  علی ای حال در حالی قرار بود تا سال 95 همه اماکن عرضه قلیان جمع آوری شود که نه تنها این ماده همچنان در سطح استان در برخی قهوه خانه ها توزیع می شود بلکه قهوه خانه ها در برخی نقاط استان نیز رشد چشمگیری پیدا کرده است به طوری که در تماس های متعددی که برخی شهروندان با این پایگاه خبری داشتند از رشد این ماده در شهر خود گلایه مند و خواستار پیگیری مسئولین شدند. در هر حال زنگ خطر این ماده دخانی سالهاست که در کشور به صدا در آمده به طوری که این روزها زنان کشور را نیز درگیر کرده است لذا تا اين معضل تبديل به تهدید بزرگی برای جامعه نشده و امار ها رشد صعودي را نشان نداده اند با اقدامات اصولي و فرهنگ سازي ها مانع از افزايش بیشتر آن در كشور شويم . تصاویر توسط مخاطبین ارسال شده است. انتهای پیام/
کد مطلب: 427102