۰

ورود بیش از 90 هزار تبعه بیگانه به سیستان وبلوچستان/حمیدیان: متأسفانه تاکنون طرح های دستگیری بازدارنده نبوده

رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب زاهدان گفت: با وجود اینکه بیش از 90هزار تبعه بیگانه تاکنون دستگیر و از کشور اخراج شده اند اما متأسفانه تاکنون طرح های دستگیری بازدارنده نبوده است.
بازدارنده
تبعه بیگانه
دستگیری
بازدارنده تبعه بیگانه دستگیری
به گزارش پاپایا؛  به نقل از دادمردان، مساله اقامت اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان چه به صورت مجاز یا غیرمجاز  معضلاتی را برای مردم استان در پی دارد.
حضور این اتباع که گاها دیگر صاحبخانه شده اند  قصه‌ای کهنه است که هر روز با رنگی تازه، موضوعی نو و چالشی جدید مطرح شده و همچنان در حال بحث و بررسی و پیگیری است، معضلاتی از سکونت غیرمجاز، ازدواج‌های غیررسمی، تولد هزاران فرزند بی‌هویت و آمار بالای جرایم این اتباع گرفته تا نفوذ سایه‌ وارشان به بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی و دامن زدن به معضلات بیکاری آن هم در شرایطی که آمارها خود حاکی از عدم تناسب تعداد روبه ‌رشد متقاضیان کار و رو به کاهش فرصت‌های شغلی است.
در همین رابطه محمد علی حمیدیان در گفت و گو با خبرنگار دادمردان، اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان ماهیت و ساختاری منحصربفردی  در حوزه جرایم، آسیب ها و مسائل اجتماعی داراست.
معاون رئیس کل دادگستری استان در امور پیشگیری از قوع جرم اظهار داشت: همجواری با مرزهای گسترده کشورهای افغانستان و پاکستان، قرابت های مذهبی و نسبت های طایفه ای، علاوه بر توسعه نا متوازن و ناکارآمد بافت های شهری و فرصت های اشتغال از زمینه های تسهیل گر این مهاجرت های بی رویه محسوب می شود.
وی با اشاره به برگزاری کارگروه پیشگیری ازتردد اتباع بیگانه در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، افزود:هدف از این کارگروه درحوزه های  اجرایی و قضایی پیشگیری از گسترش این مسئله اجتماعی است و ارائه پیشنهادات کاربردی در راستای بازنگری قانون مصوب سال 1310، پیشگیری از تردد،اسکان و اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز و بالابردن هزینه ارتکاب قاچاق انسان و عبور دهندگان اتباع بیگانه به صورت غیرمجاز ازکارخواسته های این کارگروه محسوب  شده که ضرورت اتخاذ تدابیر کاربردی در این حوزه به شدت احساس می شود.
این مسئول با اشاره به پیامدهای اجتماعی ، حضور و اقامت اتباع بیگانه در استان گفت: ازدواج اتباع بیگانه غیرمجاز با دختران ایرانی، اشغال فرصت های اشتغال و کسب و کار استان و افزایش آمار بیکاری اهالی بومی، نسبت بالای ارتکاب جرایم این اتباع در مقایسه با اهالی استان، تشکیل و گسترش حاشیه نشینی در شهرهای استان و برخی از مسائل و پیامدهای امنیتی-انتظامی تنها گوشه ای از معضل حضور گسترده اتباع بیگانه غیرمجاز در استان می باشد.
حمیدیان با بیان اینکه متأسفانه تاکنون طرح های دستگیری بازدارنده نبوده، گفت: از ابتدای سال جاری بیش از 224 هزار افغان و 28 هزار پاکستانی غیرمجاز از طریق مرزهای استان اخراج شده و در همین مدت نزدیک به 83 هزار تبعه افغان و8 هزار و 500 پاکستانی که به صورت غیرمجاز در استان حضور داشتند، دستگیر و اخراج شده اند.
وی  بیان کرد: برای نخستین بار در کشور، طرح نگهداری طولانی مدت(یک ماهه) در سیستان و بلوچستان اجرایی شده و از این بس  در نخستین فاز این طرح در حال حاضر 184 نفر از ابتدای دی ماه در اردوگاه زاهدان نگهداری می شوند و این طرح مشمول افرادی است که سابقه دستگیری بیش از 3 نوبت را داشته باشند.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب زاهدان، در خصوص معضل اتباع بیگانه غیرمجاز در استان اظهار داشت: متأسفانه سیاست واحدی در خصوص مدیریت اتباع بیگانه در استان وجود ندارد  و در بین نهادها و سازمان های متولی همگرایی به چشم نمی خورد.
این مسئول قضایی در پایان گفت: پیشنهاد برآن است تا در حوزه مدیریت اتباع بیگانه از سیاست جنایی مشارکتی بهره برداری شود چراکه در حال حاضر سیاست جنایی تقنینی، قضایی و اجرایی در خصوص اتباع بیگانه یکنواخت نیست و همچنین تیپ شناسی جرایم ارتکابی اتباع بیگانه در استان نگران کننده است ودر محاکم قضایی نیز ایجاد حساسیت قضایی در صدور آراء در خصوص اتباع بیگانه می بایست مدنظر قرار گیرد.
 
انتهای پیام//
کد مطلب: 427241