به گزارش
پاپایا، به نقل از
مهر، اینکه بتوان سیستم یک رایانه یا تلفن همراهی را با استفاده از قطرات آب خنک نگاه داشت تحولی شاخص در یکی از کاربردیترین مظاهر فناوری محسوب میشود.
آنچه که دانشمندان دانشگاه دوک انجام داده اند ابداع سیستم قطرهای جدیدی است که با استفاده از آن می توان تمامی سیستمهای الکترونیکی را خنک کرده و آنها را برای کار در سرعتهای بالا آماده نگاه داشت.
یک ویژگی شاخص این نوآوری در آن است که به طرزی هوشمندانه، نواحی داغ را شناسایی کرده و آنها را به طرز مؤثری خنک نگاه میکند.
دانشمندان دانشگاه دوک در این مسیر از طبیعت الهام گرفته اند. بالهای کوچک اما قدرتمند حشراتی نظیر ملخ و جیرجیرک قابلیت انتشار ریزقطرات آب را با سرعتی ماورای تصور دارد. حالا از همین سیستم طبیعی الهام گرفته شده تا بتوان انواع مدارات الکترونیکی را که در انبوهی از سیستمهای رایانه ای به کار گرفته میشوند خنک نگاه داشت.
دانشمندان با آگاهی از این واقعیت که تراشههای رایانهای نباید داغ شوند – و دقیقا به همین دلیل است که از فنهای خنک کننده در سیستمهای رایانهای استفاده می شود – به فکر توسعه فناوری جالبی افتادهاند که طی آن از ریز حفرههای حاوی بخار آب برای خنک سازی طیف گستردهای از تجهیزات الکترونیکی، از تلفنهای همراه گرفته تا خودروهای برقی استفاده میشود.