به گزارش
پاپایا، تب خونریزی دهنده "کریمه کنگو" را میتوان به عنوان یکی از مهمترین و خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام دانست که به وسیله کنه از طریق حیوان به انسان و از حیوان به حیوان قابل سرایت است.
تب "کریمه کنگو" یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام و تنفس در تماس با دامهای آلوده قابل انتقال است و در پاره ای از موارد همه گیری های داخل بیمارستانی آن نیز به چشم می خورد.
برگزاری کلاس آموزشی تب کریمه کنگو در اداره کل دامپزشکی
در همین رابطه رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار
پاپایا، اظهار داشت: همزمان با گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنهها، احتمال انتشار و شیوع بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو افزایش مییابد.
عبدالحسین محبوبی با اشاره به اینکه تب خونریزیدهنده "کریمه کنگو" یک بیماری خطرناک و قابل انتقال به انسان است، گفت: مهمترین علائم این بیماری در چهار روز اول ابتلا شبیه بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزاست.
وی با اشاره به برخی از علائم این بیماری، بیان کرد: در روزهای ابتدایی علائمی چون تب ناگهانی، بدن درد ، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تعرق شدید شبانه، استفراغ، گلو درد، دل درد و غیره، علائم خونریزی دهنده شایع بوده و از روز چهارم ابتلا بیماران علائمی شامل خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، ادرار، استفراغ خونی، رحم و خونریزی زیر پوست و غیره را تجربه خواهند کرد.
محبوبی در ادامه خاطرنشان کرد: این بیماری تاجایی خطرناک است که اگر به فردی منتقل شود و اقدامات به موقع تشخیصی و درمانی برای بیمار صورت نگیرد، مرگ فرد مبتلا قطعی خواهد بود.
آموزش بهترین راه پیشگیری
وی به برنامههای این اداره برای پیشگیری از بیماری تب خونریزیدهنده "کریمه کنگو" اشاره کرد و گفت: سمپاشی بدن و جایگاه دامها، نگهداری گوشت استحصالی در اتاق پیش سرد کشتارگاه درکنار برگزاری کلاس های آموزشی برای دامداران و قصابان مهمترین برنامههای دامپزشکی در راه پیشگیری از این بیماری است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرباز اظهار داشت: در همین رابطه یک دوره کلاس آموزشی آشنایی با بیماری تب "کریمه کنگو" توسط کارشناسان اداره دامپزشکی و شبکه بهداشت شهرستان سرباز در محل کشتارگاه کیمیا گوشت پیشین برگزار شد.
وی در پایان از کارگران کشتارگاههای دام، قصابان، دامداران،کارکنان دامپزشکی و زنان خانهدار بهعنوان گروههای در معرض خطر این بیماری یاد کرد و تصریح کرد: همشهریان گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند چون گوشتهای موجود در قصابیها 24 ساعت در اتاق پیش سرد کشتارگاه نگهداری شده و کاملاً بهداشتی، سالم و عاری از عامل بیماریزا است.
افزایش ابتلا به بیماری تب "کریمه کنگو" در سیستان و بلوچستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در جلسه ستاد سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به مشاهده شدن ابتلا به تب "کریمه کنکو" از 24 فروردین ماه امسال خبر داد و گفت: براساس آمارها تاکنون 17 نفر در سیستان و بلوچستان به تب کریمه کنگو مبتلا شده و موارد ابتلا به این بیماری رو به افزایش است.
محمود رضا میری در این جلسه با اشاره به اینکه بیشتر مبتلایان به این بیماری کارکنان کشتارگاه ها، دامداران و قصابان هستند، بیان کرد: متاسفانه برخی از این عزیزان که بیشتر در معرض خطر هستند موارد حفاظتی و پشگیری را رعایت نمی کنند.
وی همچنین آمار میزان مرگ و میر بیماری تب "کریمه کنگو" را ۵۰ درصد دانست و افزود: با توجه به اقدامات پیشگیرانه و برنامه ریزی های انجام شده این میزان در استان سیستان و بلوچستان به ۱۵ درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام//