به گزارش
پاپایا، این خطا در شرایط مختلفی میتواند رخ دهد، ولی تمام این شرایط یک معنی معین دارد. بسته به سایتی که میخواهید از آن بازدید کنید، این خطا ممکن است با یکی از عبارتهای
Internal Server Error
Error 500
HTTP Error 500
Temporary Error 500
۵۰۰That’s an eroor
۵۰۰
نشان داده شود.
خطای ۵۰۰ هنگامی به نمایش درمیآید که در وب سرور یک اتفاق غیر منتظره پیشآمده باشد و سرور نتواند اطلاعات خاص بیشتری را فراهم کند. در چنین موقعیتی در وب سرور خطا رخ میدهد و در نتیجه به جای نمایش صفحهی معمولی سایت، صفحهای با پیغام خطا برای مرورگر ارسال میکند.
راه حل خطای ۵۰۰ Internal Server Error
این مشکل از سمت وبسایت است، بنابراین شما نمیتوانید کاری انجام دهید و مسئول سایت است که باید مشکل را برطرف کند. اما روشهایی نیز برای کنار آمدن با این مشکل وجود دارد، معمولا این پیام خطا بطور موقت نشان داده میشود و ممکن است ظرف چند دقیقه وبسایت خودش را تعمیر کند. اگر تعداد کاربران زیادی در یک لحظه بخواهند از وبسایت بازدید کنند، احتمال دارد این خطا به وجود آید، بنابراین بهتر است قبل از اینکه دوباره تلاش کنید مدت کوتاهی صبر کنید.
صفحهی مورد نظر را مجدداً بارگذاری کنید، برای این منظور از نوار ابزار مرورگر بر روی دکمهی Reload کلیک کرده یا دکمهی Ctrl+F5 را فشار دهید. با این کار مرورگر مجددا از وبسایت صفحهی مورد نظر را درخواست میکند.
اگر در حال پرداخت آنلاین یا تراکنش مالی بودید و با پیام خطای ۵۰۰ مواجه شدید، نباید صفحه را مجدداً بارگذاری نمایید. زیرا با این کار احتمال دارد پول دو بار از حساب شما کسر گردد. در حالت عادی وبسایتها باید به گونهای طراحی شده باشند که مانع از بروز این مشکل شوند، ولی اگر در حین انجام یک تراکنش وبسایت با مشکل روبرو شد، این خطا ممکن است رخ دهد.
در صورتی که با رفرش کردن (بارگذاری مجدد) صفحه مشکل حل نشد، باید صبر کنید زیرا امکان دارد وبسایت با مشکلی روبرو باشد که باید بخش فنی سایت آن را حل کنند.
اگر حدس میزنید که مدیران سایت از وجود مشکل اطلاع ندارند، میتوانید با آنان تماس بگیرید و بروز مشکل را اطلاع دهید. اگر وبسایت برای شما باز نمیشود، به احتمال زیاد برای دیگران نیز باز نمیشود، پس بهتر است مدیران آن را در جریان این موضوع قرار بدهید.
دسترسی به نسخهی قدیمی یک صفحه
چنانچه به دنبال صفحهی خاصی میگردید که در حال حاضر در دسترس نیست (چه به دلیل خطای ۵۰۰ باشد یا به علت هر مشکل دیگر) با روشهای مختلفی میتوانید به نسخهی قدیمی آن صفحه دسترسی داشته باشید. این راهکار برای وبسایتهای پویا و صفحاتی که اطلاعات آن بطور مداوم بروز رسانی میشود مناسب نیست، اما به منظور دسترسی به مقالات قدیمی یا صفحات ایستا کاربرد خوبی دارد.
بطور مثال، چنانچه از گوگل استفاده میکنید برای دسترسی به نسخهی قدیمی سایتها می توانید از Google Cache استفاده نمایید. برای اینکار صفحهی مورد نظرتان را از بین نتایج جستجوی گوگل پیدا کرده و سپس بر روی فلشی که در سمت راست آدرس آن قرار دارد کلیک کنید و در ادامه گزینهی Cached را انتخاب نمایید. برای بارگذاری صحیح وبسایت از داخل صفحهی کش شده، میتوانید بر روی لینک Text-only version کلیک نمایید.
علاوه بر این برای مشاهدهی نسخههای قدیمیتر از یک صفحه میتوانید از ابزارهایی مانند Wayback Machine نیز کمک بگیرید.
اگر مدیر سایت هستید و این خطا در سرور بروز پیدا کرده، راه حل سادهای برای آن نیست، زیرا یک جای کار مشکل دارد و میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. رایجترین مشکلاتی که باعث بروز این خطا میشوند عبارتند از خطا در فایل htaccess، دسترسیهای اشتباه فایل یا پوشهها، نصب نبودن بستهی نرمافزاری خاصی که وبسایت شما به آن نیاز دارد، یا از دسترس خارج شدن سرور در هنگام برقراری ارتباط با یک منبع خارجی.
به منظور پیدا کردن مشکل و رفع آن باید فایلهای لاگ سرور را بررسی کرده و بخش های مشکوک را مورد بازبینی قرار دهید.