به گزارش خبرنگار
پاپایا، با آمدن فصل تابستان و آغاز فراغت دانش آموزان از درس و کتاب، اولین و همیشگی ترین بحث مطرح شده توسط خانواده ها و مسئولین بحث اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است تا پس از گذراندن اوقات تحصیلی و مطالعه مستمر و بی وقفه و فشار ذهنی و روانی ناشی از گذراندن آزمون ها و امتحانات بتوانند کننده بخشی از نیازهای جسمی روانی جوانان و نوجوانان به تفریح و سرگرمی های سالم را تامین کنند.
بر اساس استانداردهای بین المللی تعداد روزهای فراغت در کشورهای دیگر جهان 80 روز در سال و این رقم در کشور ما بیش از 90 روز است که این مهم نیازمند برنامه ریزی صحیح و کارشناسانه است تا اوقاتی که یک فصل از هر سال زندگی دانش آموزان و دانشجویان را به خود اختصاص می دهد با مدیریت و جهت دهی صحیح در آینده کودکان و نوجوانان و جوانان این سرزمین نقشی موثر و در خور اهمیت داشته باشد.
به عقیده کارشناسان روانشناسی، گذران اوقات فراغت همان گونه که متأثر از فرهنگ یک جامعه است در ساختار جامعه و فرهنگ هم اثر گذار است به گونه ای که به مرور زمان موجب ایجاد تغييرات اجتماعي خاصی میشود و این به آن معناست که با برنامه ريزي صحيح و حساب شده و مناسب براي اوقات فراغت افراد جامعه مي توان به توسعه ملي رسيد.
با توجه به تعریف پیشین از اوقات فراغت، اگر در جامعه ای برنامه ریزی صحیح و اصولی برای این زمان ها وجود نداشته باشد موجبات به انحراف کشیده شدن شهروندان و به طبع آن به انحراف کشیده شدن جامعه خواهد شد و به همین دلیل است که امروزه در سراسر جهان مسئله اوقات فراغت ابعاد تازه اي يافته و جايگاه خاصي به خود گرفته دارد.
تهاجم فرهنگی غرب اوقات فراغت نوجوانان و جوانان را هدف گرفته است
در همین رابطه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار
پاپایا، با تاکید بر اینکه مسئله اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف نهادهای مسئول در غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان کشو، برنامه ریزی صحیح و اصولی در این بازه زمانی است تا با انجام فعالیت های فرهنگی و دینی با تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام و انقلاب مقابله شود.
وی ی افزود: نگاه ویژه مسئولین به این اوقات و همکاری خانواده ها میتواند باعث تامین نیازهای جسمی و روحی فرزندان جامعه به تفریح و سرگرمی شود.
وی با تاکید بر اینکه مساجد بهترین مکان برای پرکردن اوقات فراغت است، افزود: مساجد و روحانیون با پر کردن خلأهای فرهنگی در جامعه رسالت ویژه خود که همان مقابله با تهاجم فرهنگی غرب است را به خوبی انجام می دهند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان سرباز با اشاره به اینکه اوقات فراغت بخشی از عمر فرزندان این سرزمین است، بیان کرد: مسئولین و خانواده ها باید توجه داشته باشند که با برنامه ریزی صحیح و مدون و با استفاده از نیروهای خلاق و نخبه میتوانند یک طرحی جامع و کامل با توجه به نیازها فرزندان و امکانات در دسترس هر منطقه از کشور ، جلوی هدر رفتن این همه وقت و زمان را سد کرده و در کنار آن از این فرصت به بهترین شکل بهره برداری کنند تا خدای نکرده فرصت تعطیلات به تهدید تبدیل نشود.
وی ادامه داد: اگر به درستی بر روی این اوقات کار نشود دشمنان با برنامه های ماهواره ای مخرب و شبکه های مجازی اینترنتی به کامل ترین شکل آن را پر کرده و نه تنها موجب تحمیل هزینه های بسیار زیاد مقابله به آن می شوند که حتی موجب از هم پاشیده شدن نظام خانواده و تخریب آینده فرزندان این مرز و بوم نیز خواهند شد.
حجت الاسلام بامری با تاکید بر اینکه نمی توان تمام این مسائل را بر دوش مسئولان گذاشت، خاطرنشان کرد: درست است که مسئولان در موضوع برنامه ریزی و تامین نیازهای مورد نیاز برای پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان وظیفه ی مهمی را برعهده دارند، اما استفاده صحیح از این فرصت تا اندازه بسیار زیادی بر عهده خانواده ها و والدین است چراکه آنان باید برای آینده فرزند خود برنامه صحیح بچینند، تا در این فرصت تعطیلات، به جای بطالت و هرز دادن وقت، با آموزش های درست، آینده ای خوب برای این آینده سازان کشور ایجاد کنند.
وی در پایان مساجد را بهترین مکان برای گذراندن اوقات فراغت فرزندان دانست و تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید برنامه های ویژه برای جذب نوجوانان و جوانان به این مکان داشته باشند تا خانواده ها با خاطری جمع فرزندانشان را به دست ما بسپارند.
انتهای پیام/