به گزارش
پاپایا به نقل از ندای
ارومیه، مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران اعلام کرده است که برای نخستین بار دوره تربیت معلم اخلاق با همکاری یونسکو و دانشگاه محیط زیست در ایران برگزار می شود.
دوره مذکور از تاریخ ۲۸ اکتبر تا ۳ نوامبر با همکاری آن چه که “متخصصین بین المللی آموزش اخلاق” عنوان شده در کرج برگزار خواهد شد.
مطابق این اطلاعیه ظرفیت دوره محدود به سی نفر بوده و متقاضیان باید حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته های حقوق، پزشکی، فلسفه، اخلاق و جامعه شناسی بوده و مشغول به تدریس در دانشگاه باشند. معلمین اخلاق برای هماهنگی جهت ثبت نام در دوره باید با فردی به نام خانم sue vize دفتر سازمان ملل هماهنگی لازم را انجام دهند. ( sue vize مشاور منطقه ای در علوم انسانی و اجتماعی و مسئول هماهنگی دوره تربیت معلم اخلاق در ایران) از آموزش اخلاق مبتنی بر اومانیته تا اعلامیه جهانی حقوق بشر منابع مطالعاتی این دوره اعلامیه جهانی حقوق بشر و تعدادی از جزوات آموزش اخلاق است که توسط یونسکو تدوین شده است.
در این جزوه ها سعی شده است مباحث اخلاقی از طریق طرح برخی سناریوها و تلاش برای جایگذاری افراد در آن موقعیت ها آموزش داده شود. برای مثال در یکی از مباحث طرح شده بحث اخلاقی بودن یا نبودن اجازه خودکشی به بیماران از منظر “اخلاق مبتنی بر ارزش های انسانی” مورد بررسی قرار گرفته است. جزوه های یونسکو اعلامیه جهانی حقوق بشر در حالی جزو منابع مطالعاتی دوره مذکور قرار گرفته اند که مغایرت های جدی در بخش هایی از آنان با آموزه های دینی و ارزش های انقلابی کشور وجود دارد.
به عنوان مثال اعلامیه جهانی حقوق بشر در نگاه به مبنای حقوق با شرع اسلامی صد در صد تقابل دارد. همچنین بحث خودکشی بیمار و مواردی از این دست که در جزوه های تعبیه شده مطرح گشته از جمله دیگر مواردی است که با آموزه های دینی مغایرت دارد. خطر شبکه سازی بین نخبگان با برگزاری این دوره و حضور جمعی از چهره های انتخاب شده توسط سازمان ملل که برای تدریس به کشور خواهند آمد، احتمال شبکه سازی سازی بین شرکت کنندگان که جمعی از نخبگان دانشگاهی خواهند بود چندان دور از انتظار نیست.
تجربه های پیشین وجود چهره های نفوذی در میان هیات های علمی خارجی که به ایران سفر می کردند نیز محتمل بودن این گمانه را تقویت می کند. (تصویری از آلن گودمن، یکی از مهمترین بازوهای سیا در تربیت نیرو که به در پوشش دوره آموزشی به ایران سفر کرده بود) هدف از برگزاری دوره چیست؟
حال سوال اینجاست وقتی آن چه که قرار است آموزش داده شود در منابع اسلامی به شکل غنی تر و جامع تر وجود دارد و در جزوات تعبیه شده و اعلامیه جهانی حقوق بشر که جزو منابع مطالعاتی دوره عنوان شده اند در بسیاری از موارد که حقوق بشر اسلامی و شرع به آن ورود داشته سکوت کرده اند، برگزاری این دوره چه ضرورتی دارد؟ همچنین عایدی و منفعت شرکت در این دوره نخست برای شرکت کنندگان و سپس برای سیستم آموزشی کشور چه خواهد بود؟
وزارت خارجه و دستگاه های امنیتی که اجازه برگزاری چنین دوره ای را صادر کرده اند باید پاسخگوی علت این اقدام و سوالات مذکور باشند.