به گزارش
پاپایا،به نقل از
تسنیم، رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت ایران انتظار دارد دولت آمریکا امکان دسترسی محدود کشورش به دلار را برای تسهیل مبادلات مالی با کشورهای دیگر فراهم کند و به اجرای کامل توافق هستهای پایبند باشد.
ولیالله سیف که در مصاحبه با المانیتور سخن میگفت با بیان اینکه ایران حتی پیش از لغو تحریمها به پیشرفت در بخش اقتصاد دست یافته بود از شرکتهای آمریکایی دعوت کرد برای تجارت با ایران و سرمایه گذاری در این کشور با شرکتهای اروپایی رقابت کنند.
وی گفت در توافق هستهای بر اجرای مؤثر بندهای این توافق بهگونهای که فعالیتهای اقتصادی و تجاری ایران تسهیل شود تأکید شده است و این بدان معناست که مبادلات مالی ایران باید از طریق یک نهاد مالی آمریکایی تسویه شود هرچند لزوماً پول در آن بانک آمریکایی باقی نماند.
سیف تأکید کرد برجام همه تحریمهای هستهای علیه ایران را برداشته است و برداشته شدن عملی همه تحریمهای هستهای مستلزم برخورداری ایران از سازوکار مبادلاتی U Turn است.
رئیس کل بانک مرکزی ایران افزود: این چیزی است که ما انتظار داریم توافق هستهای به آن منجر شود.
وی پیشتر در نشست شورای روابط خارجی آمریکا گفته بود ایران نتایج مورد انتظار از اجرای برجام را مشاهده نکرده است.
وی تأکید کرد: تقریباً هیچ چیز اتفاق نیفتاده است. بهطور کلی ما قادر نیستیم از پولهای خود در خارج استفاده کنیم.
سیف خواستار تلاشهای جدیتر دولت آمریکا برای عمل به تعهداتش و کمک به دولت ایران برای ورود به نظام مالی جهان شد.
وی تصریح کرد: آمریکاییها به تعهدات خود پایبند نبودهاند.
سیف در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات بانک مرکزی ایران برای اصلاح سیستم بانکی کشور از جمله مقابله با پولشویی و بدهیهای معوقه بانکی اشاره و پیشبینی کرد نرخ تورم که به 10 تا 12 درصد رسیده با کاهش بیشتر تکرقمی شود و نرخ بهره نیز بهدنبال آن کاهش یابد.
وی با ابراز خرسندی از رشد اقتصادی ایران با وجود کاهش قیمت نفت این روند را با وضعیت اقتصادی کشورهای دیگر مثل روسیه، ونزوئلا و قزاقستان مقایسه کرد.
سیف افزود: حتی زمانی که تحریمها برقرار بودند ما بهرغم افت شدید قیمت نفت از ثبات نسبی اقتصادی برخوردار بودیم.
وی در ادامه گفت در حاشیه نشست بهاره صندوق بین المللی پول در واشنگتن با رئیس کل بانک مرکزی قزاقستان دیدار داشته و او از وجود مشکل تورم و افزایش نرخ ارز در کشورش گله کرده است.
سیف گفت: وقتی نگاه میکنید ایران همزمان با این دوره با کاهش نرخ تورم مواجه شده است. آنها بخش مهمی از ذخایر ارزی خود را از دست دادهاند در حالی که ما به ذخایر خود دسترسی نداشتهایم.
وی در ادامه از تصمیم دولت ایران برای تکنرخی کردن ارز تا پایان سال 95 خبر داد و گفت: سیاست ما نرخ ارز شناور مدیریت شده است. البته عوامل بازار مشخص میکنند که نرخ ارز چهرقمی باید باشد. این سیاست میتواند به ثبات بیشتر در اقتصاد ما منجر شود. این کار به افزایش تولید و صادرات کمک میکند.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد انتظار وی از روابط اقتصادی ایران با آمریکا پس از برجام گفت: ما هیچ محدودیتی برای کار با شرکتهای آمریکایی نداریم.