به گزارش
پاپایا،به نقل از
عصرهامون، به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه قمری «ایام البیض» گفته میشود که «ایام» جمع یوم به معنای روز و «بیض» جمع «ابیض» به معنای سفید و درخشان است، در شریعت و فقه اسلام «اعتکاف» به سه روز توقف در مسجد جامع برای عبادت خدا و تهذیب نفس اطلاق میشود.
عمدهترین اعمال ایامالبیض اعمال «ام داود» است که برای برآمدن حاجات و برطرف شدن گرفتاریها و دفع ظلم ظالمان مؤثر است و اشک ریختن در سجده بعد از اعمال امّداود را علامت استجابت دعا دانستهاند.
برگزاری مراسم اعتکاف در 60 مسجد سیستان و بلوچستان
حجتالاسلام عیسی بزمانی مدیر کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان از برگزاری مراسم اعتکاف در 60 مسجد سیستان و بلوچستان خبر داد و اظهار داشت: ماههای رجب، شعبان و رمضان فصلهاى ارتباط با خدا هستند و اعتکاف یکى از موضوعات دینى است که بزرگان دین مثل پیامبر(ص) به آن توجه خاص و ویژهاى داشتهاند.
وی گفت: انقلاب اسلامى ما انقلاب ارزشها است که باعث رویش جوانهایى بود که مساجد را پر از معنویت کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در سال گذشته 4 هزار و 536 نفر در 50 مسجد در مراسم اعتکاف حضور داشتهاند و هزار و 136 نفر از معتکفان را اقایان و 3 هزار و 400 نفر را خانمها تشکیل دادهاند که از این آمار 430 نفر دانشجو بودهاند.
وی گفت: امسال برنامه اعتکاف از دو ماه قبل آغاز و ستاد اعتکاف تشکیل شده است و ثبت نام به دو صورت هم در مساجد مربوطه و هم به صورت اینترنتى صورت میگیرد.
3 هزار و 577سیستانی و بلوچ معتکف شدند
حجت الاسلام بزمانی تصریح کرد: امسال 3 هزار و 577 نفر در مساجد استان ثبت نام کردند که از این تعداد 761 برادر و 2716 نفر خواهر هستند.
وی با بیان اینکه بیشتر معتکفین در ساعات پایانی ثبت نام می کنند، افزود: آمار نهایی بعدا اعلام می شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در زاهدان نیز یک هزار و 535 نفر ثبت نام کردند که از این تعداد 105 برادر و یک هزار و 230 نفر خواهر هستند.
قابل ذکر است در برنامه اعتکاف بسته های فرهنگی در بین معتکفان توزیع می شود که ویژهنامه های موجود در بسته های فرهنگی مزبور حاوی مطالبی از قبیل آداب و احکام اعتکاف، شرایط اعتکاف، مکان و زمان این سنت دینی، محرمات اعتکاف، نیت اعتکاف و شرایط خارج شدن از مسجد است.
انتهای پیام/