۰
گزارش پاپایا از پروژه هایی که ۱۰ سال است بر زمین مانده؛

شهر راسک در تسخیر کوچه های خاکی با مخلوطی از زباله و فاضلاب/بیماریها های گوارشی و کلیوی حاصل تردد در کوچه های راسک

کارشناس آموزش مرکز بهداشت سربازگفت: برخی از بیماری های گوارشی و کلیوی مردم شهر راسک به دلیل فاضلاب های روان در کوچه ها و نبود امکانات بهداشتی مناسب در این شهرستان است.
شهر راسک در تسخیر کوچه های خاکی با مخلوطی از زباله و فاضلاب/بیماریها های گوارشی و کلیوی حاصل تردد در کوچه های راسک
شهر راسک در تسخیر کوچه های خاکی با مخلوطی از زباله و فاضلاب/بیماریها های گوارشی و کلیوی حاصل تردد در کوچه های راسک
به گزارش خبرنگار پاپایا، در جامعه امروزی شهر سالم با انسان هاي سالم معنا پیدا می کند و هر دو درکنار هم موجب به وجود آمدن جامعه اي سالم و پويا می شوند.

همواره زندگي در فضاهای با مشکلات غیر بهداشتی، فرسوده و کوچه های تنگ و خاکی با افسردگي، اغتشاش، هرج و مرج و فقدان مشاركت اجتماعي شهروندان همراه بوده است و در يك كلام می توان گفت که  زندگي سالم شهري در این نقاط از شهر ها جريان ندارد. بر اين اساس يكي از مهمترین ضرورت هاي شهرنشيني در عصر حاضر خدمات رسانی ادارات و سازمانهای همچون شهرداری، آب و فاضلاب، برق، تلفن و شبکه بهداشت است که می توانند با ارائه خدمات مناسب و جلوگیری از بروز مشکلات بهداشتی و روانی در این مناطق، از بسیاری از مشکلات دیگر پیشگیری کنند.

موضوع تعمیر، بهسازي و خدمات رسانی بیشتر به مناطقی با بافتهاي فرسوده و حاشیه شهری در يكي دو دهه گذشته مورد توجه برنامه ريزان و مديران ادارات و سازمانهای خدمات شهري قرار گرفته و كم و بيش اقدامهايي هم در اين زمينه انجام گرفته است اما خارج از زمینه مادی و سود جويانه كه در اكثريت طرح ها حاكم بوده، اكثر آنها یا به سرانجام نرسيده و یا با مشكلاتی بسیار  به صورت نیمه کاره رها شده است.

در این میان شهرستان سرباز و بویژه شهر راسک به عنوان مرکز این شهرستان با جغرافیایی خاص و کوهستانی و کمبود زمین برای ساخت و ساز با مشکلات بسیاری از جمله  عرض كم خیابان ها، غير مقاوم بودن اکثر ساختمانهای شهری ، متروكه شدن برخي از ساختمان ها، توان مالي پايين ساكنان، فاضلاب های روان درکوچه های خاکی و خدمات رساني ضعيف روبه رو است.

در دو سال گذشته بارها خبرنگار ما با درخواست های تلفنی و حضوری شهروندان سری به کوچه ها و خیابان های راسک زده و با شهروندان این مناطق به گفت و گو پرداخته است تا شاید مسئولین امر برای حل این مشکلات چاره اندیشی کنند.
وقتی مسئولین چشم های خود را بر روی مشکلات مردم می بندند!

در این بین گل بی بی دهقانی یکی از این شهروندان با گلایه از عدم رسیدگی سازمانهای مربوطه به مشکلات مردم،گفت: روان آب ها و فاضلاب های شهری مشکلات بهداشتی زیادی برای ما ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بیش از ده سال است که برای حل این مشکلات به شهرداری و اداره آب و فاضلاب مراجعه میکنیم اما انها با بی توجهی می گویند ما مسئول آن نیستیم .
دهقانی با اشاره به اینکه سالهاست فرزندانمان به خاطر مشکلات بهداشتی بیمار هستند، بیان کرد: اخر تا چه زمانی باید مسئولین شهر راسک چشم های خود را بر روی این مشکلات ببندن و خود را به خواب بزنند، مگر می شود کسی این فاضلاب ها را ببیند و برای حل مشکلات آن کاری نکند.

بیماریهای وبا، مالاریا، بیماری های گوارشی و کلیوی هدیه شوم کوچه های راسک

کارشناس آموزش مرکز بهداشت سرباز در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان این مطلب که بیش از90 درصد کوچه های شهر راسک خاکی است، ادامه داد: کوچه های خاکی و فاضلاب های خانگی باعث شده است تا در تمام طول سال با بوی تعفن، پشه  و حشرات و گرد و خاک مواجه باشیم.

علی خسروشیری افزود:علل برخی از بیماری ها از جمله وبا، مالاریا، بیماری های گوارشی و کلیوی مردم شهرستان سرباز را می توان  به همین فاضلاب های روانی  ربط داد که در کوچه های شهری مشاهده می کنید و در آخر به رودخانه ای سرازیر می شود که آب شرب  سرباز و شهرستانهای همجوار است.

یونس اربابی یکی دیگر از شهروندان با گلایه از طرح جمع آوری زباله های شهر راسک، تصریح کرد: در بسیاری از مناطق شهر یا سطل زباله وجود ندارد و یا اگر قبلا بوده توسط دزدان و معتادان به سرقت رفته است و اگر هم در برخی قسمت ها هنوز این سطل ها موجود است به صورت منظم تخلیه نمی شود و بارها مشاهده میشود که در اطراف آن زباله ها انباشته شده است.
 

 

اگر فرزندان مسئولین هم در کنار این فاضلاب ها بودند بازهم کاری نمی کردند؟

شهروندی دیگر با در حالی از ناراحتی ابرو ها را در هم کشیده است، می گوید: شما بارها به این محل آمده‌اید و هیچ کاری برای ما مردم فقیر انجام نداده‌اید مگر نمی بینید که کودکانمان در کنار این فاضلاب ها به بازی مشغول هستند.
عثمان بلوچزهی ادامه داد: چرا شهرداری و شورای شهر هیچ طرحی برای حل این مشکل ارائه نمی کنند، اگر فرزندان آنان نیز درمیان این همه فاضلاب و آشغال زندگی میکردند باز هم همینگونه برخورد می کردند.
 
وی بیان این مطلب که می خواهم خانه و کاشانه ام را بفروشم تا درکلات زندگی کنم، افزود: شهر راسک چه تفاوتی با سرباز کلات دارد که ما باید در کوچه های خاکی و پر از تعفن زباله و فاضلاب زندگی کنیم اما در کلات  هیچ کوچه و خیابان خاکی یافت نمی شود؟
 
برای مشاهده تصاویر بیشتر به اینجا مراجعه کنید
 
انتهای پیام/
کد مطلب: 423513