به گزارش
پاپایا؛ سهیلا خسروی مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان ضمن حضور در دفتر
عصرهامون از قسمت های مختلف این پایگاه خبری بازدید کرد.
وی در این بازدید که مسعود زوری مسئول روابط عمومی این ادارهکل نیز وی را همراهی میکرد، در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی عصرهامون ضمن تبریک 9 مرداد سالروز تاسیس انتقال خون گفت: سالانه نزدیک به 85 هزار نفر مراجعه کننده برای انتقال خون در استان مراجعه می کنند، در سال 94 نزدیک به 71 هزار توانستند خون اهدا کنند البته تفاوت در تعداد مراجعه کنندگان و افرادی که توانستند خون اهدا کننده به دلیل شرایط اهداکنندگان است.
وی افزود: از ابتدای سال 95 تا کنون بیش از 26 هزار نفر از شهروندان به مراکز خون گیری مراجعه کرده اند که از این تعداد 21 هزار نفر توانستند خون خود را اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون با بیان اینکه در کشور شاخصی را به عنوان ارزیابی خون وجود دارد ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان با خون گیری 71 هزار نفر در سال گذشته و با احتساب جمعیت دومیلیون 500 هزار نفری است با میانگین شاخص کشوری برابری می کند.
فراوانی گروه خونی o منفی در کشور از دیگر گروه های خونی بیشتر است
خسروی با بیان اینکه ماهانه در استان بین 6 تا 7 هزار خون گیری انجام می شود گفت: فراوانی گروه خونی o مثبت بیش از دیگر گروه های خونی هم در کشور و هم در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه به همه گروه های خونی در استان برای اهدای خون نیازمندیم افزود: بیمارانی وجود دارند که به همه گروه های خونی نیاز دارند البته در مواقع بحران به گروه های خونی خاصی مانند o منفی نیاز است به همین دلیل سازمان انتقال خون به دنبال پایش اهدا کنندگان مستمری است که دارای گروه خونی خاص هستند تا در مواقع بحران بتوانند از این افراد برای اهدای خون دعوت کنند.
مدیرکل انتقال خون استان ادامه داد: شاید همه افرادی که برای اهدای خون مراجعه می کنند جزو اهداکنندگان مستمر خون نباشند اما 80 درصد اهداکنندگان خون سابقه اهدای خون در پرونده خود دارند.
وی گفت: در استان اهداکنندگانی وجود دارند که بیش از صد بار از آنها خونگیری انجام شده است و جزو رکورد داران کشوری هستند.
سهمم بانوان در اهدای خون بسیار ناچیز است
مدیرکل انتقال خون استان با بیان اینکه آمار اهداکنندگان خون در بین خانم ها اندک است بیان کرد: تنها 7 درصد آمار انتقال خون به خانم ها اختصاص یافته است و دلیل آن نگرش منفی حاکم در جامعه است در حالی که در کشورهای اروپایی آمار مراجعه خانم ها برای اهدای خون 50 درصد است.
وی افزود: خانم ها از نظر سلامت خونی در شرایط بهتری نسبت به آقایان قرار دارند زیرا در معرض رفتارهای پرخطر کمتری قرار دارند.
بالاترین آمار بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان وجود دارد
مدیرکل انتقال خون با بیان اینکه در استان گروهی از مصرف کنندگان خون به صورت مستمر نیازمند دریافت خون هستند اظهار کرد: سیستان و بلوچستان بیشترین آمار بیماران تالاسمی در کشور را دارد و این آمار هر سال افزایش می یابد در ان خصوص همه باید پای کار بیایند از علمای و روحانیون نیز انتظار داریم در زمینه آگاه سازی ورود پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به دو هزار 900 بیمار تالاسمی در استان وجود دارد گفت: در منطقه جنوب سیستان و بلوچستان آمار تالاسمی بیشتر از دیگر مناطق کشور است علما نیز در نمازهای جمعه مردم را آگاه کردند و امیدواریم در سالهای آینده شاهد کاهش بیماران تالاسمی در کشور باشیم.
خسروی ادامه داد: باید تشخیص قبل از تولد در بین مردم بسط پیدا کند تا اگر جنین مبتلا به تالاسمی بود مانع تولد شد و جنین سقط شود.
وی ادامه داد: بیشتر خونی که در استان توسط مردم اهدا می شود به بیماران تالاسمی اختصاص پیدا می کند.
مدیرکل انتقال خون با بیان اینکه تزریق خونی نوعی پیوند است ادامه داد: باید استاندارد های تزریق فراهم باشد و باید فرد در حین اهدای خون مداوم مورد بررسی قرا گیرد.
وی به شرایط اهدای خون اشاره کرد و گفت: وزن افرادی که برای اهدای خون مراجعه می کنند باید بیشتر از 50 کیلو گرم باشد در ضمن سن افراد باید بین 18 تا 60 سال در نظر گرفته می شود البته شرایط عمومی فرد هم ملاک است.
مدیرکل انتقال خون کیفیت خون اهدایی مردم ایران را در منطقه بسیار عالی عنوان کرد و گفت: این هم به دلیل رعایت استانداردهای بالای سازمان انتقال خون کشور است.
وی ادامه داد: چندین سال است که خوشبختانه بین اهدا کنندگان خون در استان موردی از HIV مشاهده نشده است اما عنوان هپاتیت مواردی مشاهده شده است.
اکثر فرمانداران استان از اهدا کنندگان مستمر خون در سیستان و بلوچستان هستند
خسروی مدیران استانی را از اهدا کنندگان مستمر خون دانست و گفت: آقای استاندار و اکثر فرمانداران و مدیران کل جزو اهداکنندگان مستمر خون در استان هستند که در روزهای مشخص به همراه پرسنل خود برای اهدای خون مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: در شب های قدر و در رزوهای عاشورا و تاسوعا مردم بیشتر از سایر روزها برای اهدای خون مراجعه می کنند.
مدیرکل انتقال خون در پایان گفت: ذخیره خونی مناسبی در استان وجود دارد اما در شرایط بحران مجبور هستیم نیاز خونی استان را از دیگر نقاط کشور تامین کنیم.
انتهای پیام/