به گزارش
پاپایا؛ به نقل از
عصرهامون، فروردین امسال بود که جمعیت زیاد از دولتی ها راهی پاکستان شدند تا در روزهای پسابرجامی توافقاتی اقتصادی و سیاسی با همسایه شرقی خود امضا کنند و راه تجارت با همسایه شرقی را هموار تر از همیشه کنند.
دولتمردان پیش از سفر به کشور پاکستان هدف این سفر را رایزنی های اقتصادی، سیاسی و منطقه ای با مقامات عالی این کشور بیان کرده بودند، هیات عالی رتبه اقتصادی-سیاسی ایران را در این سفر علاوه بر رئیس جمهور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، حمید چیت چیان وزیر نیرو، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ولی الله سیف رییس بانک مرکزی و محسن جلال پور رییس اتاق بازرگانی و صنایع ایران، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری و علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و نزدیک به ۵۰ نفر از تجار و بازرگانان ایرانی نیز حضور داشتند.
طبق گفته ها قرار بود در این سفر چند سند همکاری در زمینه های صادرات برق، بیمه، اتاق های بازرگانی، برنامه راهبردی بازرگانی، رسانه ای، آکادمی و علمی، پزشکی، بهداشت و گردشگری میان طرف ایرانی و پاکستانی منعقد شود اما حاصل این سفر تنها چند تفاهم نام همکاری و ملاقات های پرشمار دو طرف ه و تشریفاتی بود.
در حالی که بسیاری هدف این سفر در حول محورهای تجاری، سیاسی و اقتصادی با محوریت تعیین تکلیف خط لوله گاز ایران به پاکستان می دانستند که اما در عمل هیچ اتفاقی در این خصوص رخ نداد تا سرنوشت خط لوله صلح همچنان در هاله ای از ابهام باشد.
نشریه نچرال گس یوروپ روحانی قبل از عزیمت به پاکستان گفته بود که ایران میتواند نیازهای انرژی پاکستان به ویژه گاز و برق را تامین کند، اما هنگام نشست خبری نه تنها هیچ اشارهای به این موضوع نشد بلکه این سفر حتی یادداشت تفاهمهای مبهمی که وی در سفر اخیرش به اروپا به ارمغان آورد را نیز در پی نداشت.
البته در جریان سفر روحانی پاکستانی ها دست به یک شیطنت رسانه ای هم زدند که نشان از یک طراحی داشت، همزمان با سفر روحانی به پاکستان فیلم اعترافات یک جاسوس هندی از شبکه های این کشور پخش شد که با بازتاب گسترده ای در این کشور همراه بود.
"کولبوشان یاداو" شهروند هندی است که پاکستانی ها مدعی هستند به اتهام جاسوسی در این کشور دستگیر شده است، این جاسوس در اعترافات خود گفته است: با خریدن کشتی در بندر چابهار قصد انجام اقدامات تروریستی بر علیه نیروی دریایی پاکستان را داشته است و از طریق کشتی تروریستها را به هند منتقل کرده است تا در آنجا آموزش دیده و سپس در داخل خاک پاکستان دست به عملیات های خرابکاری بزنند و امنیت پاکستان را تهدید کنند.
علی ای حال اما همین جرقه کافی بود تا زخم قدیمی پاکستانی ها و هندها تازه شود و رسانه ها و تندروهای پاکستانی موضوع دستگیری جاسوس هندی را دستاویز خود قرار دهند اما این بار این جدال دو طرفه دامن ایران را گرفت و باعث شد تا همسایه شرقی ایران که با اخم عربستان و آمریکا زیر همه چیز می زند این بار نیز به بهانه حضور یک جاسوس هندی از تجارت دو طرفه و واردات برق و گاز ایران پا پس بکشد.
البته دولتمردان باید با شفافیت بیشتری پاسخ دهند که علت بی نتیجه بودن سفر روحانی به پاکستان چه بوده است؟
انتهای پیام//