به گزارش
پاپایا؛ به نقل از
دلگان پرس، با آغاز فصل سرما، انواع بیماری ها که بیشتر آنها هم فصلی هستند شیوع پیدا می کند، یکی از این بیماری ها آنفولانزا است. آنفلوانزا در فصل سرما در کشور شایع مي شود همچنانکه در تابستان نیز وبا در بعضی مناطق شیوع پیدا می کند. سال گذشته این بیماری جان بسیاری از هموطنانمان را در استان های مختلف را گرفت.
یاور شریف زاده رئیس مرکز بهداشت دلگان در گفتگو با
خبرنگار ما با بیان اینکه امسال هیچ گونه ابتلا به بیماری در شهرستان دلگان و جنوب غرب سیستان و بلوچستان مشاهده نشده است اظهار کرد: هیچ گونه علایم بیماری و علایم آن نه تنها امسال بلکه سال گذشته هم مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اینکه علت فوت خانم مسنی با هویت (ا.ب) که روز گذشته در یکی از روستاهای شهرستان دلگان رخ داده است بر اثر بیماری آسم بوده است افزود: تشخیص پزشک مرکز درمانی گلمورتی، ارجاع این بیمار به بیمارستان ایرانشهر بوده است که همراهان بیمار از اعزام به خودداری کرده اند.
رئیس مرکز بهداشت دلگان اضافه کرد: هیچگونه علایم بیماری آنفولانزا در این بیمار زن مشاهده نشده است و علت فوت وی ابتلا به بیماری آسم بوده است.
یاور شریف زاده در ادامه با بیان اینکه زمانی که زمینه مناسبی مثل سرد شدن هوا فراهم می شود، ویروس های آنفولانزا فعال می شود افزود: از آنجایی که این بیماری درمان خاصی ندارد، پیشگیری بهترین سلاح برای مقابله با بیماری هایی ویروسی مانند آنفولانزا است.
وی با اشاره به اینکه آنفولانزا در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی مشاهده می شود تصریح کرد: شیوع ناگهانی انواع مختلف بیماری آنفولانزا تقریبا در هر زمستان رخ می دهد و شدت آنها نیز متفاوت است.
سال گذشته در پی بروز موج دوم آنفولانزا سید حسن هاشمی در خصوص راه های پیشگیری از آنفولانزا و مراقبت در مقابله با این بیماری به خبرنگاران گفت: افراد عادی نیاز به استفاده از ماسک ندارند و تنها افرادی که در تماس با بیماران هستند باید از ماسک استفاده کنند.
وی شستشوی مکرر دستان با آب و صابون و پرهیز از روبوسی را مورد تاکید قرار داد و افزود: رسانهها نقش مهمی در کنترل این مرحله بیماری داشتند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه گمان نکنید بیماری آنفلوانزا تمام شده و باید آمادگیها حفظ شود، گفت: در زمان شیوع آنفلوانزا ۲۰ درصد افراد جامعه دچار بیماری میشوند و این روندی کاملا طبیعی است.
علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور وعضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه کسانی که دستگاه دفاعی بدن ضعیفی دارند و نیز کودکان زیر دوسال و نیز بیماران تنفسی و نارسایی های کلیه برای بیماری مستعد ترند اظهار کرد: ابتلای بیماران به آنفولانزا می تواند خطرناک باشد.
سیاری در ادامه با تاکید بر اینکه آنفولانزا به دو دسته a و b تقسیم می شوند، و این ویروس ها در بعضی از گروه ها و حیوانات می تواند باعث بیماری از جمله سارس شوند. آنفولانزای خوکی به انسان منتقل شده است افزود: علت نامگذاری این بیماری ها به علت منشا پیدایش این بیماری بوده است. آنفولانزا پدیده جدیدی نیست و ممکن است در هر سال یک نمونه آن نمود یابد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین بار ویروس آنفولانزا در آمریکا دیده شد که خیلی زود به دلیل تغییر ژنی به انسان منتقل شد تصریح کرد: و عملا بیماری زا بود، مثل بیماری مرس در عربستان که علائم خطرناک آنفولانزا بعد از ورود به بدن 5 روز بعد بروز می کند. تهوع، استفراغ، سرفه، سردرد، گرفتگی بنی و آبریزش بینی، کمبود نفس و تبه همه اینها علائم هشدار است که باید سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
سیاری در ادامه با اشاره به اینکه آنفولانزا در بزرگسالان نوع a و در خردسالان نوع b است و برای کودکان زیر دو سال خطرناک است خاطرنشان کرد: همه گروه های با ریسک بالا از جمله زنان و مردان بالای 60 سال و کودکان زیر 2 سال و زنان باردار و کسانی که به بیماری های مزمن مبتلا هستند باید واکسن بزنند، البته تزریق آن برای عموم مردم توصیه نمی شود.
گزارشی از مجید بامری
انتهای پیام/