به گزارش
پاپایا، به نقل از
عصرهامون، در روز های اخیر نتایج رای اعتماد مجلس به کابینه پیشنهادی دوزادهم اعلام شد و همه بجز بیطرف رای آوردند.
در این بین نمایندگان استان ها در پی پیگیری مطالبات خود از وزرای پیشنهادی بودند که نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رسانه های بومی استان مسئله اشتغال جوانان و توسعه استان را از اولویت های پیگیری از وزرا دانستند.
مسئله اشتغال جوانان در اولویت پیگیری نماینده زاهدان
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با
عصرهامون، در خصوص مطالبات نمایندگان استان از وزاری کابینه دوازدهم اظهار داشت: پس از استقرار وزرا مشکلات استان توسط نمایندگان از آن ها پیگیری می شود که با بسیاری از وزرا همچون آقای آخوندی و وزیر بهداشت رایزنی هایی انجام شده است.
وی با اشاره به سفر حضرت آقا در سال 82 و مصوبات حوزه دفاعی تصریح کرد: در این خصوص تماس هایی با وزیر دفاع داشتیم که در انتظار استقرار ایشان هستیم تا موضوع را پیگیری کنیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اولین مطالبه خود از وزرا را مسئله اشتغال عنوان و اضافه کرد: مسئله اشتغال در حال حاضر مشکل اصلی جوانان است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار عصرهامون مبنی بر حمایت برخی نمایندگان از وزیر کشور به شرط عزل و نصب استاندار و فرماندار اظهار داشت: این مورد از اختیار نمایندگان نیست انتخاب استاندارو فرمانداران از اختیارات دولت و وزیر کشور است و نمایندگان تنها وظیفه نظارتی دارند.
شهریاری در ادامه با بیان اینکه بنده بخش هایی که در حوزه اختیاری نمایندگان نیست وارد نمی شوم، خاطر نشان کرد: کل مشکلات استان ،توسعه و تقسیمات کشوری استان و مسئله حقابله سیستان تمام این ها مطالبی است که در پی پیگیری این مسائل هستیم.
توسعه استان مطالبه نمایندگان سیستان و بلوچستان از وزرا
نماینده مردم شهرستان های سراوان، سیب و سوران و مهرستان از وزرای کابینه دوازدهم برای توسعه استان و همچنین رفع مشکلات حوزه انتخابی خود خواستار مطالباتی شده است.
محمد باسط درازهی نماینده مردم شهرستان های سراوان، سیب و سوران، مهرستان و بخش های جالق، بمپشت، هیدوچ و آشار در گفت و گو با
شستون با بیان اینکه پس از اتمام جلسات فشرده با تک تک وزای پیشنهادی و بررسی صلاحیت وزرای کابینه دوازدهم، اظهار داشت: صبح روز گذشته با وزیر کشور اولین جلسه را برای تشکیل شورای توسعه استان داشته است که تمامی وزرا برای توسعه استان برنامه ای کلی و منسجم طراحی کنند و هر یک از وزیران سهم خود را برای توسعه استان انجام دهند.
وی افزود: سرمایه گذاری در سواحل مکران، استخراج معادن در کوه بیرک، کوه سفید و سایر معادن موجود در حوزه انتخابی و استان توسط شرکت ایدر از جمله مطالبات از وزیر اقتصاد و دارایی بوده است که با همکاری و همیاری وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود.
نماینده مردم شهرستان های سراوان، سیب وسوران، مهرستان وبخش های جالق، بمپشت، هیدوچ و آشار گفت: از وزیر کشاورزی ساماندهی خرما، قنوات و زیر ساخت های کشاورزی را مطالبه کرده است.
درازهی در ادامه انتقال راه آهن و خط ریلی به حوزه انتخابی شهرستان های سراوان، مهرستان و سیب وسوران، ترانزیتی و دوبانده شدن جاده خاش_سراوان به کوهک و راه های مواصلاتی ایرانشهر سرباز ومواصلاتی مرزی جالق، کشتگان و کوهک را مطالبات وزیر راه و شهرسازی بیان کرد که در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه از وزیر نیرو هم مطالباتی را داشته است که وی رأی اعتماد از مجلس را اخذ نکرده است، اذعان داشت: پروژه انتقال گاز به سه شهرستان سراوان، سیب و سوران و مهرستان مهم ترین پروژه ای بوده است که از وزیر نیرو مطالبه کرده است که مطالعات سطح اول، سطح دوم وسطح سوم آن به پایان رسیده و در چند روز گذشته لوله ها جهت طراحی به کارخانه تحویل داده شده است که امید می رود کلنگ اینپروژه تا پایان سال جاری به زمین زده شود.
سرمایه گذاری در سواحل مکران
نماینده مردم شهرستان های سراوان، سیب و سوران، مهرستان و بخش های جالق، بم پشت، هیدوچ و آشار با اشاره به اینکه در طرح تحول سلامت چندین پروژه در حوزه انتخابی به اتمام رسیده و یا رو به اتمام میباشد، گفت: بیمارستان سراوان پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است که امید است در اولین فرصت به اتمام برسد و همچنین تأمین اعتبار و اتمام بیمارستان سیب و سوران تا پایان سال و تسریع ساخت بیمارستان مهرستان در سال ۹۷ را از وزیر بهداشت مطالبه کرده است.
درازهی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه آموزش پزشکی مهم تر از بهداشت و درمان است،اضافه کرد: طرح مجتمع آموزش عالی سلامت سراوان در دستور کار قرار دارد که قول مساعد وزیر بهداشت را برای درج در دفترچه کنکور در سال ۹۷ گرفته است.
وی ایجاد ردیف اعتیاری ویژه از لحاظ سخت افزاری که مدارس می باشد و هم از لحاظ نرم افزاری که نحوه آموزش و معلمان می باشد که در حوزه آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: بررسی مشکلات معلمان حق التدریس از دیگر مبحث هایی بوده است که با وزیر آموزش و پرورش داشته است که در صورت اخذ رأی لایحه ای که از سوی دولت به مجلس ارائه می شود نگرانی معلمان خرید خدماتی استان رفع می شود.
نماینده مردم سراوان، سیب وسوران، مهرستان وبخش های جالق، بم پشت، هیدوچ و آشار در پایان در تکمیل مطلب فوق با اشاره به اینکه لایحه ای که قرار است از سوی دولت به مجلس ارائه شود لایحه پخته تر و کارشناسی تری برای جلوگیری از لایحه فعلی است و با توجه به وضعیت نا مناسب مدارس در استان به ویژه جنوب استان، اضافه کرد: برای نوسازی مدارس استان به ویژه مدارس شبانه روزی، کپری، خشت و گلی از طریق نوبخت ردیف اعتبار ویژه ای تعریف شده است.
خبر خوش برای معلمان حق التدریسی
علي كرد نماینده مردم شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما اظهار كرد: مجلس شوراي اسلامي در انتخاب وزيران سعي كرده است كه به افرادي كه واقعاً به دنبال حل مشكلات و مطالبات مردمي هستند راي اعتماد بدهد.
وي با بيان اينكه مهمترين اولويت نمايندگان سيستان و بلوچستان مصالح و مشكلات اين استان در انتخاب وزيران پيشنهادي بوده است، تصريح كرد: انتظار و مطالبه نمایندگان مردم از دولت جدید اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی، ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بود.
كرد گفت: بدون شك انتخاب کابینه بسیار مهم است چرا كه دولت حالا پس از ۴ سال باید با تجربه هایی که اندوخته با توان مضاعف به حل مشکلات جامعه و مردم بپردازد و امیدواریم رئیس جمهور محترم بتواند به تعهدات و شعارهای خود عمل کند.
وي با بيان اينكه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم بر اساس ضوابط و ارزشهای اسلامی و حفظ نظام عمل كرده اند، ادامه داد: دولت بايد توجه ويژه اي به سيستان و بلوچستان داشته باشد چرا كه اين استان متاسفانه مورد بي مهري مسئولان بوده چرا كه مردم ساليان درازي است كه با بادهاي موسمي، طوفان گونو، گرد و غبار، زلزله و ساير مشكلات و عوامل طبيعي دست و پنجه نرم مي كنند و نيازمند است كه وزيران به اين امر توجه جدي داشته باشند.
پیگیری مشکل اشتغال جوانان از مهمترین مطالبات از وزراست
كرد ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش بايد به امر تعليم و تربيت استان توجه كند چرا كه در اين استان تعداد افراد بازمانده از تحصيل و بي سواد بسيار زياد است و لذا بايد با يك اقدام جهادي و عملياتي در اين جهت حركت و در اين خصوص با جذب خيرين نيك انديش بتواند مشكلات آموزشي را رفع كند.
وي بيان كرد: وزير جهاد كشاورزي نيز بايد قنات و طرح هاي آبياري قديمي را مجدداً احياء كند و با الگوگيري از روش هاي صنعتي بتواند كشاورزي اين استان كه اكثراً سنتي است را به صنعتي تبديل كند و تسهيلات بلاعوض به روستاييان پرداخت كند تا آن ها بتوانند كيفيت و كميت محصولات كشاورزي خود را افزايش دهند.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: وزير امور خارجه بايد با توجه به همسايگي سيستان و بلوچستان با دو كشور افغانستان و پاكستان از طريق رايزني و مذاكره بستر و فرصت مناسبي را جهت واردات و صادرات و بازگشايي مرزها و بازارچه هاي مرزي اقدام كند تا مشكلات ناشي از بي ثباتي و ناامني را رفع و حل شود.
وي با بيان اينكه وزيران بايد جايگاه و شأن مجلس را بدانند، افزود: پاسخگويي و پيگيري مطالبات مردمي از مهمترين وظايف نمايندگان است كه بايد در اين خصوص وزيران پاسخگو باشند و در اين مهم كوتاهي و سهل انگاري انجام نشود كه مجلس به شدت با آن ها برخورد مي كند.
نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه پروژه هاي بزرگي در استان نيازمند توجه جدي وزيران است، اذعان كرد: وزيران بايد به پروژه هاي انتقال گاز به شهرهاي باقي مانده استان، آب رساني به روستاها، برطرف كردن مشكلات و زير ساخت هاي برقي استان، حمل آب با تانكر به روستاهاي فاقد آب رساني و لوله كشي و حق آبه سیستان توجه كنند.
وي با بيان اينكه بايد وزارت كشور در راستاي ارتقای مناطق و تقسیمات کشوری مناطقی که شرایط تبدیل به بخش، شهر و شهرستان تلاش كند، گفت: وزیر کشور باید برنامه ای مدون برای فعال کردن مناطق ویژه و آزاد تجاری، گذرها و بازارچه های مرزی داشته باشد.
كرد افزود: وزير كشور نبايد از مسئولان و مديران پروازی استفاده کند چرا كه بايد مسئولين در استان های محل خدمت خود ساکن باشند و یا از مدران شایسته بومی استفاده شود.
وي اذعان كرد: دولت بايد در حل مشكلات بيكاري و اشتغال جوانان تلاش كند و باید برای پست های بلاتصدی مجوز استخدام صادر و از نیروهای بومی در بخش های مختلف استفاده شود.
نماينده مردم شهرستان خاش اظهاغر كرد: متاسفانه ستاد بحران استان و كشور در سالهاي اخير مورد بي مهري در عدم تخصیص اعتبارات قرار داشته كه بايد دولت دوازدهم اين مشكل را رفع و نتيجه را به نمايندگان اعلام كند.
وزرا باید نسخه جدیدی برای رفع محرومیت از چهره سیستان و بلوچستان بپیچند
نماینده مردم خاش،میرجاوه و نصرت آباد در مجلس گفت: هم اکنون اکثرپروژه های استان از جمله پروژه های آبرسانی، برق رسانی، جاده سازی و غیره تعطیل است و انتظار داریم تا وزرای دولت نسخه جدیدی برای این رفع محرومیت از چهره استان داشته باشند.
علی کرد در گفت و گو با خبرنگار
لادیز،اظهار کرد: دفاع از آرمان های انقلاب وظیفه نمایندگان است و نمایندگان مجلس باید به رسالت خطیری که ملت بر دوش آنها گذاشته اند، به درستی عمل کنند و در همین راستا نمایندگان با رای به وزرا سعی کردند تا بهترین ها را برای خدمت به مردم انتخاب کنند.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور نیازمند توجه ویژه دولت دوازدهم و وزراست و از آنجاییکه این استان باتوجه به گستردگی مرزهای آبی و خاکی در مسیربحران های مختلف از جمله طوفان گرد و غبار، ریزگردها، بادهای موسمی، طوفان گونوو غیره قرار دارد ، به دلیل وجود نقاط حادثه خیزو خشکسالی بیش از 17 سال در استان خواستارعزم راسخ دولت برای زدودن محرومیت از چهره استان هستیم.
وی خاطرنشان کرد:وزارت امور خارجه باید با توجه به همسایگی استان با کشورهای پاکستان و افغانستان از طریق رایزنی و تبادل نظر با این دو کشور، بستر مناسبی را برای صادرات، واردات و ایجاد اشتغال از طریق بازگشایی گذرها و فعال کردن بازارچه های مرزی و همچنین ایجاد امنیت پایدار در مرزهای افغانستان و پاکستان با مراوات بین المللی فراهم کند تا علاوه بر افزایش مبادلات اقتصادی با این دو کشور، مشکلات ناشی از بی ثباتی و ناامنی موجود در آن سوی مرزها رفع شود و کشورهای همسایه جلوی ورود گروهک های تکفیری از خاک خود به استان سیستان و بلوچستان را بگیرند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد:پیگیری حق آبه سیستان از مهمترین مطالبات نمایندگان استان از وزارت امورخارجه و حق مسلم مردم شمال استان است که به طور جدی خواستار پیگیری این مهم از طریق وزیر امورخارجه هستیم.
وزرای دولت دوازدهم نگاه ویژه تری در خصوص تخصیص اعتبار در استان داشته باشند
علی کرد اذعان کرد: ارتقای مناطق و تقسیمات کشوری مناطقی که شرایط تبدیل به بخش، شهر و شهرستان را دارا هستند از مطالبات ما از وزارت کشور است همچنین وزیر کشور باید برنامه ای مدون برای فعال کردن مناطق ویژه و آزاد تجاری ، گذرها و بازارچه های مرزی داشته باشد و استانداری ، فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها را برای مشارکت و راه اندازی این بخش ها بکاربگیرند تا مشکلات این بخش نیز برطرف شود.
وی با اشاره به استفاه از مدیران پروازی در استان تصریح کرد: وزارت کشور نباید از کارگزاران و مدیران پروازی استفاده کند بلکه مسئولین باید در در استان های محل خدمت خود ساکن باشند و یا از مدران شایسته بومی استفاده شود.
نائب رییس فراکسیون اشتغال و تولید با اشاره به بیکاری گسترده جوانان افزود: دولت باید در قبال جوانان بیکار احساس وظیفه کند و به جای استفاده از بازنشسته ها از جوانان تحصیلکرده در پست های مختلف استفاده کندبنابراین پیگیری مشکل اشتغال جوانان از مهمترین مطالبات از وزراست از طرف دیگر باید برای پست های بلاتصدی مجوز استخدام صادر و از نیروهای بومی در بخش های مختلف استفاده شود.
وی با بیان اینکه اختصاص بودجه 17 درصدی برای آبادانی استان پهناور سیستان و بلوچستان کافی نیست،عنوان کرد: اختصاص 17درصد اعتبار برای ایجاد توسعه، عمران و آبادانی استان کافی نیست چگونه می شود با این 17 درصد سیستان و بلوچستان را به آبادانی رساندانتظار ما از رییس جمهور و سازمان برنامه و بودجه کشور این است که اعتبارات بیشتری برای این استان در نظربگیرند، از سوی دیگر این اعتبارات در قالب اوراق مشارکت واگذار می شود که این روال در بین پیمانکاران جا نیفتاده است و پیشنهاد می کنیم اعتبارات به صورت نقدینگی تخصیص یابد، هم اکنون اکثر پروژه های استان از جمله پروژه های آبرسانی، برق رسانی، جاده سازی و غیره تعطیل است و انتظار داریم تا وزرای دولت نسخه جدیدی برای این رفع محرومیت از چهره استان داشته باشند.
نماینده مردم خاش و میرجاوه بیان کرد: ستاد بحران کشورنیز درسنوات گذشته بی مهری هایی درعدم تخصیص اعتبارات نسبت به این استان روا داشته است که انتظار داریم تا در دولت جدید این بی مهری ها جبران شود.
اتمام طرح های نیمه تمام اقتصادی نیازمند توجه کابینه دوازدهم
مشاور عالی و جوان نماینده حوزه انتخابی چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند گفت: وزرای دولت دوازدهم نگاه ویژه در خصوص تخصیص اعتبار در استان مخصوصا طرح های نیمه تمام اقتصادی داشته باشند.
عادل شجاعی در گفت و گو با خبرنگار
چهاربهاران، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان از اول انقلاب در انتخابات مختلف مجلس، ریاست جمهوری و شوراها بیشترین مشارکت را در مقایسه با استان های دیگر کشور داشته است و این در حالیست که کمترین شاخص های زندگی را داراست.
وی افزود: در انتخابات دوره دوازدهم دولت وعده های زیادی در خصوص انتخاب وزرا از این استان داده شد ولی تاکنون چیزی ندیدیم و امیدواریم در آینده از معاونین وزرا و پست های مهم کشور از نخبگان این استان منتخبانی وجود داشته باشند.
شجاعی ادامه داد: ما دارای کمترین شاخص های آموزشی، جاده مناسب، بهداشتی، آب شرب، رفاهی خدماتی و طرح های هادی روستایی در استان بوده و مردم خواهان بروزرسانی این شاخص ها در عرصه های مختلف می باشند به طوریکه ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی بلوچستان و ۴۶ هزار هکتار از اراضی سیستان نیازمند آبیاری پرفشار است که تاکنون اجرایی نشده است.
مشاور عالی نماینده مجلس اذعان کرد: خطوط ریلی و گازی و آبیاری پرفشار کشاورزی از جمله طرح های نیمه تمام دولتی می باشد که نیازمند توجه ویژه کابینه دولت دوازدهم است تا رونق اقتصادی و اجتماعی را به جریان بیندازد.
وی به نقل از نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مردم باهوکلات و دشتیاری نسبت به کمبود آب گلایه مندند و خواستار رها سازی آب از سد پیشین به بند انحرافی شیرگواز به طول ۴۶ کیلومتر می باشند.
وی تصریح کرد: درخواستی که در خصوص ارتقای شاخص های بهداشتی از وزیر بهداشت داشتیم به منظور جذب بیشتر نیروی پزشکی از چابهار و کنارک بوده است چراکه بسیاری از کمبودها در حیطه کمبود نیروی انسانی پزشکی در مراکز درمانی مشهود است و نیازمند افزایش است.
انتهای پیام/