به گزارش
پاپایا، به نقل از
عصرهامون، سل به عنوان یک بیماری عفونی واگیر دار با روند رو به افزایش طی چند سال اخیر در شمال سیستان و بلوچستان داشته زنگ خطر برای سلامت جامعه را به صدا در آرورده است.
بیماری سل از حدود یکی دو دهه پیش و با بروز خشکسالی چند ساله و افزایش شدت طوفان و ریزگردها در استان سیستان و بلوچستان گشترس یافته و هر ساله جمعیت جدید زیادی را در دام خود گرفتار کرد.
سل بیماریای تنفسی و عفونی است که میکروب آن کم و بیش تقریبا در همه دنیا وجود دارد و در کشور ما هم تعداد مبتلایان به سل کم نیست. به گفته دکتر گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در سال 95 حدود 8940 نفر مبتلا به سل در کشور تشخیص داده شده است. بر اساس این آمار همچنین بیشترین موارد بروز و شیوع سل در استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان گزارش شده است.
بر طبق آمارها بیش از 80 درصد از موارد سل در ۲۲ کشور جهان زندگی می کنند که افغانستان و پاکستان در همسایگی ایران جزو این کشورها به شمار می روند.
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت به رغم سیر نزولی بروز سل در جهان در سال 2011 تعداد 8.7 میلیون نفر مبتلا به سل گزارش شده که هر سال 10 میلیون کودک بر اثر ابتلا والدینشان به سل یتیم می شوند.
گرچه انگشت اتهام شیوع بیماری سل به دلیل همجواری با کشورهای پاکستان وافغانستان همواره به سوی این دو کشور که از سطح بهداشت بسیار پایین و شیوع بالای سل برخوردارند، نشانه رفته است و بسیاری از کارشناسان هم بر این موضوع صحه می گذارند اما دکتر نصیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل نیز در سخنان خود به این عامل اشاره میکند، اما درعین حال بلافاصله این را هم اضافه میکند که انتساب بیماری سل به کشورهای همسایه، آسانترین راه برای راحت کردن خودمان از تحقیق و بررسی بیشتر دلایل این بیماری است و شاید این کشورها نقش چندانی هم در شیوع این بیماری نداشته باشند.
وی در این باره استدلال میکند که میکروب سل از گذشته در این استان وجود داشته و همجواری با کشورهای همسایه و توفانهای 120 روزه که چندسالی است ریزگردهای مناطق خشک هامون نیز به آن افزوده شده، شرایط را برای گسترش و شیوع این بیماری مستعد تر از همیشه کرده است.
اگرچه اهالی صبور سیستان سالهاست با بیماری سخت سل دست و پنجه نرم میکنند، اما تاکنون هیچ مرکز تخصصی ریوی در این منطقه وجود نداشته و مبتلایان به این بیماری در بخش عمومی بیمارستان امیرالمومنین شهر زابل بستری و درمان میشوند، درحالی که این بیمارستان نیز از فوقتخصص ریه بیبهره است.
اگرچه استاندار سیستان و بلوچستان مرداد ماه سال گذشته با حضور در شبکه یک سیما و برنامه ثریا در ارتباط با مبتلايان به بيماري سل گفت: اين بيماري بسيار پرهزينه است و متاسفانه در سطح استان نيز براي اين بيماري مراکزي وجود نداشت که براي حل اين موضوع در استان بيمارستاني در حال افتتاح است و نهايتا در نيمسال 94 اين بيمارستان افتتاح ميشود که که به گفته نصیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی زابل، یک مرکز 64 تختی است و تا پایان شهریور کار ساخت آن به پایان رسیده و تجهیز میشود. دومین مرکز نیز که یک مرکز تشخیص، کنترل و درمان و در عین حال یک مرکز آموزشی و پژوهشی است، توسط مجمع خیرین سلامت در حال ساخت است و طی دو تا سه ماه آینده تکمیل و آماده بهرهبرداری میشود.
انتهای پیام/